My Bali Trip : Last Day !!


As-salam ^_^

Masih cerita Bali..

Terlepas cerita sebelumnya? Silalah klik link di bawah ini :

Cerita Hari Pertama
Cerita Hari Kedua


Hari ketiga sambung jalan-jalan lagi :). Ni depan hotel dynasty tempat penginapan kitaorang tu.


Kitaorang bas A tapi bas kitaorang paling last bertolak gara-gara ada ahli kumpulan terlajak bangun hehe. Mujurlah kunjungan pertama kat UC Silver ni takde apa yang menarik sebab saya bukan peminat barang perhiasan. Tak beli apa-apa pun. Lainlah kalau pegi tempat make-up ke jubah/dress ke haha suruh duduk sehari suntuk pun boleyyy :D. Jadi masa kat sini saya cuma berkunjung ke toiletnya sahaja. Bersihhhhh ! Terus selera nak bikin 'bisnes' hahaha.

My Bali Trip Day 2 : Konvensyen Avail 2015 di Nusa Dua


As-salam..hai ^_^

Sementara tengah rajin saya akan cuba habiskan kisah bali trip ni. Lagipun saya risau kena 'petir' dengan mr husband kalau tak siapkan hehe. Tq lah mr husband sebab selalu bagi dorongan untuk saya terus menulis walaupun tak dapat dipastikan ada tak yang baca melainkan saya sendiri dan mr husband haha. Ok positif!


Hari kedua di Bali sepanjang hari kitaorang berada di Nusa Dua untuk Konvensyen Avail ke-11. Biasa konvensyen buat kat PICC. Tapi saya lagi suka konvensyen kat luar negara sebab boleh jalan-jalan sekali ^_^. 


Oh ye! Saya teringat satu lagi cerita Pak Yana. Pak Yana cakap bangunan di Bali semuanya rendah-rendah belaka iaitu mesti tak melebihi ketinggian pokok kelapa. Ianya ada kaitan dengan fahaman dan kepercayaan diaorang jugak. Bagi diaorang dunia ni ada 3 alam ke lapisan gitula. Kiranya kalau bangunan lebih tinggi dari pokok kelapa akan ganggu lapisan alam lain.


Ok sambung pasal konvensyen :).


Masa ni baru nak jalan masuk. Rasa dialu-alukan sungguh oleh tuan rumah iaitu Avail Indonesia.

My Bali Trip Day 1

As-salam ^_^

Menggigihkan diri update blog malam ni hehe. Kalau tak nanti mr husband marah :p. Tak dapat nengok Kuch Kuch Hota Hai kat TV3 huhu. 


Lepas Redang trip beberapa bulan lepas kali ni Avail bawa para usahawannya yang complete poin bercuti ke Bali pulak. Nak fight taklah sesusah mana, antara nak dengan tak nak je bahkan SAHM macam saya pun boleh. Secara online je. Syukur alhamdulillah :).


Khamis malam 29 Oktober tu kitaorang bertolak ke KLIA 2. Naik bas dari Taman Tun Aminah yang memang direct ke airport. Oleh sebab dah tengah malam bantai tido meleleh air lior basi jelah dalam bas. Sedar-sedar dalam pukul 4 am dah sampai airport. Tak sempat mimpi pun. Punyalah selesa bas tu. Laju pun ye.


Oleh sebab timing nak check in lambat lagi jadi saya ambik kesempatan mandi-manda dulu dalam Capsule ni. Mulanya turun bas menonong pegi toilet airport biasa dengan harapan sebesar gunung nak mandi dan tak nak berebut dengan rakan sebas. Sekalinya kuang kuang punah harapan haha. Lupa pulak paip toilet airport canggih sikit. Takkan nak mandi dalam sinki kot haha.

Pertama Kali Snorkeling di Pulau Redang

As-salam.. hai ^_^.

Hahah boleh bilang dengan jari berapa kali je saya update untuk tahun 2015 ni. Dasar pemalas :p. Kali ni nak berkongsi cerita dengan anda tentang pengalaman saya bersnorkeling buat kali pertama di Pulau Redang, Terengganu. Bila eh kejadian ni..saya pun lupa maklumlah dah berbulan-bulan baru nak story hehe tapi yang penting dalam tahun 2015 ni lah.


Actually trip Redang ni hadiah dari company Avail untuk semua agen dan pengedarnya yang berjaya complete poin. Alhamdulillah pegi sana bawak badan dengan beg jelah. Trip PERCUMA lah kiranya hehe. Tu yang best tu. Saya yang 100% bisnes from home pun boleh complete poin, syukur sangat-sangat.

Pulau Redang ni masha-Allah cantikkk sangat. Saya pertama kali jejakkan kaki ke sini. Masa mula-mula sampai macam terpana gitu melihat keindahan alam ciptaan Allah swt.

Testimoni I-kids Membantu Merawat dan Mencegah Radang Tonsil Di Kalangan Kanak-Kanak

#Updated 26 MEI 2016

As-salam :)..

Alhamdulillah...ramai ibu bapa yang berikhtiar dengan i-kids untuk anak-anak mereka yang sering keradangan tonsil dan demam memberikan maklum balas yang positif, dengan izin-Nya. Untuk ibu bapa yang anak ada masalah sama bolehlah cuba i-kids jugak. Mudah-mudahan serasi.


Untuk anak-anak saya sendiri mereka dah pun amalkan i-kids sebagai supplemen harian sejak 2010 lagi. Kesan yang boleh saya lihat berbanding sebelum pengambilan i-kids mereka jarang demam berpanjangan. Ada juga demam atau selesema kadang-kadang tapi tak berpanjangan dan tak perlu sampai nak kena ambil antibiotik.


Kita semua sedia maklum pengambilan antibiotik yang kerap tak berapa elok untuk sistem pertahanan badan terutamanya kanak-kanak. Terlalu kerap ambil antibiotik boleh menimbulkan kesan kerintangan bakteria yang mana bakteria jadi lebih kuat hingga akhirnya tiada antibiotik lagi dapat melawannya. Dengan i-kids in shaa allah dapat membantu meningkatkan sistem pertahanan badan kanak-kanak seterusnya badan mereka sendiri yang dapat melawan penyakit yang menyerang.


I-kids juga sebenarnya bukan untuk kanak-kanak je. Walaupun nama dia 'kids' tapi orang dewasa pun bagus amalkan terutamanya ibu hamil dan warga emas. Untuk saya sendiri setiap pagi memang ambil 7-8 biji sekaligus (kadang-kadang termiss jugak hehe) sebab saya ada masalah kerap selesema/hidung berair waktu pagi. Alhamdulillah, dengan izinNya masalah saya tu dapat diatasi. Kalau macam badan rasa nak demam atau dah ada tanda-tanda nak sakit tekak pun saya akan terus ambil i-kids. In shaa allah demam tu tak jadi. Macam kita ni dah jadi ibu susahkan kalau jatuh sakit. Siapa nak uruskan anak-anak 😊 .


Asyik testimoni sendiri je kan jom tengok feedback customer kami pula 😊 . Terima kasih kepada mereka sebab sudi share.


 Testimoni 1

 Testimoni 2

 Testimoni 3

 Testimoni 4

 Testimoni 5

 Testimoni 6

 Testimoni 7

 Testimoni 8

Testimoni 9

Testimoni 10

Testimoni 11

Testimoni 12



Nak dapatkan infolanjut tentang i-kids boleh klik >>SINI.

Untuk order/pertanyaan boleh hubungi:
WHATSAPP/TELEGRAM/SMS : 019-7583883


Kenangan Manis 2014


As-salam...

Pejam celik dah masuk tahun 2015. Sekejapnya masa berlalu kan tak sedar pon. 2014 adalah tahun sibuk saya dengan online business saya ni. Alhamdullillah apa yang saya mulakan tahun 2010 dulu dah menampakkan hasilnya. Sampaikan nak update blog pon dah takde masa haha. Masa saya dihabiskan dengan menguruskan kedai online saya di facebook dan instagram, packing order dan juga reply pm serta whatsapp customer. Bila ada masa terluang saya tumpukan pada rumahtangga dan anak-anak pula. Haha..banyaknya alasan tak update blog. Padahal kalau nak seribu daya. Ini pon nak update saya korbankan masa mengemas rumah haha.

Boleh follow saya di ig :@rinaavail :)
2014...impian saya satu-persatu tercapai. Antaranya lakukan lasik. Dah lama saya simpan hasrat nak buat. Dari usia saya 20-an lagi. Tapi masa tu tak cukup duit. Bila dah berkahwin dan beranak-pinak saya tak bekerja pula jadi tak pernah nak fikirkan pasal impian lagi. Sebab rasanya memang takkan tercapai. Alhamdulillah pada Januari 2014 Allah swt izinkan untuk saya laksanakan impian nak buat lasik tu. Pengalamannya ada saya catatkan di >>SINI.


Kemudian dapat naik kapal terbang pergi ke China dan Korea pula. Walaupun tahun sebelumnya dah pernah naik kapal terbang ke umrah tapi tetap teruja bila nak terbang hehe. Maklumlah jarang naik flight jakunlah sikit. Memang dah lama saya idam-idamkan nak pergi Korea especially Pulau Nami dengan Pulau Jeju. Sedikit terkilan sebab trip yang lepas tak masukkan Pulau Jeju sekali. Tapi takpelah ada rezeki dapatlah pergi Korea lagi lain kali. Pengalaman ke Korea tak banyak yang saya catatkan sebab seperti yang saya cakap kat atas tadi hehe.


Gambar kenangan masa di China

Masa ni di Seoul Tower, Korea. Sajelah gambar camtu konon feeling-feeling romantik :P.


Penghujung 2014 juga banyak perkara yang baik-baik Allah swt kurniakan buat kami sekeluarga. Antara yang paling manis apabila suami saya mendapat anugerah Top Diamond kali kedua semasa di PICC mengulangi kejayaan tahun sebelumnya serta anak sulung saya mendapat tempat pertama di sekolah sekali lagi untuk 3 tahun berturut-turut.


Kenangan di PICC 2014. Tahun 2015 in shaa allah covention akan diadakan di Bali. 
Tazabarrrrr hehe.


Hehe kantoi pula tudung sama dengan pic atas :P.


Dan alhamdulillah untuk diri sendiri betul-betul di penghujung Disember 2014 saya telah complete sebagai Diamond Manager (pangkat ke-3 tertinggi) walaupun sebenarnya bukan pangkat yang saya kejarkan dalam bisnes ni. Sebagai surirumah apabila dapat menjana pendapatan sekadar 4 angka di rumah pun saya sudah cukup bersyukur. Yang penting dapat buat simpanan, membalas jasa kedua ibu bapa, membahagiakan keluarga serta membahagiakan diri sendiri dengan membeli semua impian saya. In shaa allah semoga tahun 2015 ini membawa lebih banyak kebahagiaan buat kita semua :). Belum terlambat rasanya untuk ucapkan Selamat Tahun Baru dan salam maulidur-rasul.


Jumpa lagi nanti. Tak tau bila :P.