BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



PROMOSI GREEN FIT PERCUMA


As-salam..

PROMOSI! PROMOSI! Promosi datang lagi yayyy :D. Beli PAKEJ DIET SIHAT iaitu 2 kotak i-food + 3 Green Fit hanya perlu bayar harga untuk 2 kotak i-food dan 1 kotak Green Fit sahaja (harga ni pun kita bagi diskaun lagi). Lagi 2 kotak Green Fit tu kita bagi PERCUMA !! Wahhh..macam tak percaya je kan. Tapi sila percaya.


*harga belum termasuk postage



Pakej Diet Sihat tu apa?

Pakej Diet Sihat terdiri daripada Green Fit dan i-food dan sangat-sangat disyorkan kepada:
  • mereka yang hendak menurunkan berat badan secara sihat
  • ibu yang baru lepas bersalin (dalam pantang)
  • mereka yang hendak mengekalkan kesihatan dan kecantikan/ketampanan serta awet muda

Adakah Green Fit dan i-food sejenis produk pelangsingan?

Tidak. Mereka yang kurus juga boleh mengambil kedua-dua produk ini. Green Fit dan i-food bukan produk khusus untuk menurunkan berat badan namun kedua-dua produk ini sekiranya diambil bersama-sama boleh membantu program diet anda. Anda tak boleh bergantung kepada produk ini sahaja sekiranya serius untuk kurus. Perlu mengamalkan pemakanan seimbang (bukan diet keterlaluan) serta senaman.


Ini salah satu testimoni yang berjaya turunkan berat badan dengan mengamalkan Green Fit + I-food secara konsisten disertai pemakanan seimbang dan senaman. Testimoni sendiri ni ;). Iaitu suami saya sendiri yang mengalami masalah obesiti.

Dulu. Lemak dagu dan lemak perut dalam kenangan ;).

Gambar kiri : sebelum 112.8 kg (20 Oktober 2012)
Gambar kanan : selepas 102.8 kg (22 Januari 2013)


Bagaimana Green Fit dan I-food membantu dalam menurunkan berat badan?

Green Fit ialah supplemen fiber/serat dan setiap orang perlu mengambil serat dalam kuantiti mencukupi setiap hari tak kira gemuk, kurus, tua atau muda. Seperti yang kita semua ketahui, banyak kesan buruk akibat kekurangan serat dalam diet seharian.


Green Fit mengandungi serbuk epal, serbuk gandum, lignin, psyllium husk dan wheatgrass yang membantu untuk menurunkan berat badan dan membuatkan kita rasa kenyang. Green Fit juga mengandungi oligosakarida, alfalfa, spirulina dan aloe vera yang sangat baik untuk sistem penghadaman kita juga membantu meningkat metabolisme badan.Baca entri di >> SINI untuk info lanjut tentang kandungan Green Fit :).


Apabila mengamalkan Green Fit boleh menghalang pembentukan serta menyingkirkan koprostasis (sisa najis lama yang sudah melekat di usus). Koprostasis ini punca kenapa berat badan susah nak turun walaupun kita dah mengamalkan senaman atau diet. Selain itu, koprostasis juga membebaskan toksin dan menjadi punca kepada pelbagai penyakit serius.


I-food pula membantu dari segi:

  • meningkatkan kadar metabolisme
  • mengawal nafsu makan
  • mengawal penyerapan lipid dan bahan merbahaya daripada makanan
  • anti-oksida
  • mengawalatur paras kolestrol darah
  • menyingkirkan bahan toksik dari hati dan darah
  • mencegah hati berlemak

Ramuan utama i-food terdiri daripada milk protein, isolated soy protein, physillium husk, wheatgrass, aloe vera, oat bran, kolustrum serta gabungan pelbagai jenis enzim buah-buahan.


Green Fit dan I-food sesuai untuk ibu dalam pantang

Bagi ibu-ibu yang baru lepas bersalin kadang-kala mengalami masalah sembelit yang teruk. Green Fit sangat-sangat membantu untuk mengatasi masalah ini. Gunakan air masak bersuhu bilik untuk membancuh Green Fit. Elakkan menggunakan air sejuk dari peti ais kerana minuman yang sejuk mengakibatkan rahim kembang.


I-food sangat baik diambil ketika dalam pantang sama ada bersalin secara normal mahupun caesarean. Khasiat i-food kepada ibu lepas bersalin:

  • mempercepat pemulihan luka
  • membersihkan luka dalaman 
  • menyingkirkan sisa-sisa darah beku
  • memberi tenaga
  • membanyakkan susu ibu 
  • mencantikkan kulit 


Awet muda dengan Green Fit dan i-food

Haa..ni mesti ramai yang suka kan termasuklah saya ;D. Fungsi Green Fit dan i-food yang menyingkirkan toksin dari badan boleh membuatkan tubuh dan kulit kita sihat walaupun dah semakin berusia. Yang penting kena ambil secara konsisten.


I-food mengandungi protein soya (isolated soy protein) yang membantu membina kembali sel-sel mati. I-food juga mengandungi pektin epal, aloe vera dan enzim buah-buahan yang sangat baik untuk kulit dan kesihatan badan. Green Fit juga mengandungi pektin epal, aloe vera dan alfalfa. Aloe vera contohnya boleh merangsang penghasilan kolagen manakala alfalfa pula dikatakan sangat mujarab untuk awet muda.


Jadi apa tunggu lagi. Tengah murah sangat-sangat ni. Promosi akan berlangsung selama sebulan hingga akhir bulan Februari 2013. Pembelian pakej promosi ini melayakkan anda mendaftar keahlian secara percuma.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Salam Ceria Cemerlang,

Berjaya Kempiskan Perut !!


As-salam :)).

Hari ni saya nak share testimoni my hubby sendiri yang berjaya kempiskan perut dengan pengamalan Green Fit dan i-food secara konsisten. Saiz pinggang beliau sebelum ini ialah 40. Besar kan ~ huhu. Beliau memang dah boroi sejak sbelum kahwin, bila dah kahwin lagila bertambah-tambah.


Gambar kiri diambil pada bulan Mei 2012. Gambar kanan diambil pada bulan Disember 2012. Nampak ketara betul kan perubahannya. 



Bagaimana beliau berjaya melakukannya?

Beliau mula konsisten ambil Green Fit 3x seminggu dan juga apabila pada hari tersebut beliau makan banyak makanan yang berkalori. Green Fit ni fiber dan memang satu keperluan kalau kita betul-betul berhasrat nak turunkan berat dan sekaligus dapat kempiskan perut. Fungsinya untuk melawaskan pembuangan dan melembutkan najis juga membersihkan usus kita daripada najis lama (koprostasis). Koprostasis nilah punca penyakit dan punca berat kita susah nak turun walau dah exercise.


Tapi Green Fit ni tak semestinya untuk orang gemuk sahaja. Orang kurus pun kena minum jugak sebab tak semestinya badan kurus perut tak buncit kan. Usus orang kurus pun boleh kotor juga kalau kita tak amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.



Green Fit bagus untuk servis usus. Sangat disyorkan kepada orang yang ada masalah sembelit, buasir, perut buncit dan suka makan daging.

Harga RM75/box

Selain Green Fit, my hubby jugak amalkan i-food ni sebelum breakfast atau sebagai breakfast kalau beliau nak cepat pegi kerja. Sebelum lunch (setengah jam sebelum makan) pun akan ambil i-food lagi sekali. I-food ni ialah supplemen makanan organik yang lengkap dengan semua khasiat yang diperlukan oleh badan. Kandungannya terdiri daripada protein susu, protein isolated soya, fiber, kolustrum, wheat grass, aloe vera dan enzim buah-buahan.


Sama jugak macam Green Fit, i-food ni bukan semata-mata untuk kuruskan badan tapi lebih meluas fungsinya. Nak cantikkan kulit, gastrik, alahan, kencing manis, baru lepas pembedahan atau caesarean, dalam pantang, gout pun sangat disyorkan untuk ambil i-food. 


Ifood memang bagus untuk orang yang nak diet, nak cantikkan kulit, yang ada masalah gastrik, masalah angin dalam perut, kencing manis dan lain-lain lagi. Pendek kata siapa nak sihat dan cantik sekaligus minumlah i-food :)).

 Harga RM190/box (20 sachet).


Kelebihan i-food untuk mereka yang nak diet:
  • meningkatkan kadar metabolisme
  • mengawal nafsu makan/tiada ketagihan kepada makanan manis dan berkalori tinggi
  • mengawal gula darah
  • mengawal penyerapan lipid dan bahan toksin dalam makanan
  • anti-oksida
  • melindungi hati daripada berlemak
  • mengelakkan gastrik


Bagaimana dari segi pemakanan?

Bila cakap pasal nak turunkan berat nak tak nak kena diet. Tapi diet macam mana pilihan anda? Untuk my hubby beliau tak mengamalkan konsep tahan lapar. Yang dikurangkan ialah makanan manis dan bergula (air manis, sos, kicap, junk food) serta makanan berlemak dan berminyak.

Untuk breakfast hari bekerja saya akan sediakan hidangan yang simple tapi berkhasiat macam meehun goreng putih (hanya guna sedikit minyak), sandwic telur (tanpa mayonis), oat/cornflakes + susu low fat, roti fiber atau telur separuh masak/telur rebus.

Macam nasi lemak dengan nasi goreng beliau tetap makan juga tapi hanya pada hujung minggu sahaja. Sebab breakfast berat macam ni kitaorang biasanya combine sekali dengan lunch. Pagi bangun minum ifood je lepas tu dalam pukul 10 terus brunch sarapan berat. Jadi lunch dah tak makan lagilah. Petang dalam pukul 3 macam tu baru makan lagi.

Nasi pun beliau makan untuk lunch cuma kuantitinya dikurangkan daripada 2 pinggan penuh kepada setengah pinggan je. Kadang-kadang tak makan nasi putih tapi nasi beras perang.

Untuk dinner makan yang simple-simple je macam kuewtiau sup, meehun sup atau stimboat. Lebihkan sayur-sayuran berbanding daging.


Bersenam tak?

Satu kemestian. Sebab akan bantu percepatkan lagi proses membakar lemak. Macam my hubby beliau akan exercise 3x seminggu pada waktu malam sama ada main badminton, futsal ataupun pergi gym. Macam kita ni perempuan memang agak susah sikitlah bab bersenam ni kan terutamanya yang dah kahwin dan beranak kecil. Saya faham sebab saya pun melalui keadaan yang sama :)). Kita boleh pilih cara lain yang mudah dibuat di rumah contohnya macam mengemas rumah.


PROMOSI JANUARI !!

Beli 2 box i-food dengan harga RM320 dan dapatkan 3 box Green Fit dengan harga RM70 sahaja.

Normal price untuk 1 box i-food = RM190
Normal price untuk 3 box Green Fit = RM189


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Petua Kurangkan Bengkak Tonsil


As-salam..


RM68/botol (200 biji)
RM168/box (3 botol) *jimat

Macam yang saya pernah tulis dulu di >>SINI, untuk kanak-kanak yang kerap diserang radang tonsil saya syorkan supplemen kolustrum i-kids ni. Amalkan semasa anak kita sedang sihat ataupun semasa anak kita sedang sakit. In shaa allah bengkak cepat surut dan demam cepat kebah. Di samping tu sekiranya ada mengambil ubat doktor, kena ambik jugaklah. Alhamdulillah, sejak anak-anak saya amalkan ikids ni mereka jarang demam. Kalau ada terkena selesema atau batuk pun biasanya 1-2 hari dah pulih. Kadang-kadang tak sempat bagi ubat dah baik sendiri. 


Untuk orang dewasa pula, boleh ambil supplemen i-food dan propolis. In shaa allah kekerapan kena radang tonsil tu akan berkurangan. Ifood+propolis ni pun banyak khasiat lainnya seperti mencantikan kulit, sesuai untuk orang yang nak diet, untuk ibu baru bersalin, orang yang ada kencing manis, mencegah kanser, merawat resdung, ekzema, gastrik dan macam-macam lagi.



I-food (20 sachet) RM190
Avail Propolis (10 ml) RM78

Harga PROMOSI ifood+propolis RM250 sahaja


Selain dari itu, boleh amalkan petua-petua seperti berikut untuk kurangkan bengkak dan rasa sakit:

  • Makan aiskrim yang berkrim/bersusu seperti aiskrim vanilla (bukan aiskrim yang berais tau)
  • Kumur dengan air garam suam (kalau kanak-kanak mungkin susah sikit cara ni)
  • Minum jus buah, air pudina atau green tea
  • Berpantang makan; pilih makanan yang lembut dan sejuk. Hindarkan makanan yang berempah, keras, rangup, berminyak, pedas dan berasid
  • Air limau kasturi + madu


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Green Fit Terbaekk !!


As-salam :)

Salam tahun baru buat semua pembaca blog ni. Semoga tahun ini adalah lebih baik berbanding tahun-tahun sebelumnya. Buat mereka yang masih ragu-ragu tentang Green Fit, jom tengok apa kata mereka yang dah guna.


Testimoni 1



Testimoni 2

Ramai orang suka fiber Green Fit berbanding fiber lain sebab rasanya SEDAP, tidak tengik dan memualkan. Juga kesannya sangat efektif terutamanya dalam MELANCARKAN pembuangan. Jom cuba Green Fit, in shaa allah tak menyesal. Bagi yang tak pernah servis 'longkang' (usus) tu jomlah cuba sekarang :D.



RM75/box (15 sachet)

Promosi belian Green Fit secara pakej klik >>SINI.

Boleh klik >>SINI untuk lihat testimoni Green Fit yang lain :).

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Salam Ceria Cemerlang,

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy