Ikids Bantu Cerdaskan Minda


As-salam..

Alhamdulillah. Nak kongsi kegembiraan semalam. Seperti tahun sebelumnya, anak sulung saya Risya sekali lagi dapat tempat pertama dalam kelas (darjah 2), tempat pertama untuk keseluruhan (darjah 2) serta terbaik dalam mata pelajaran Bahasa Arab. Di sekolah agama juga keputusan periksa akhir tahunnya cemerlang. 


Risya (kiri sekali) dengan kawan-kawannya yang juga mengambil ikids. Masing-masing pegang ikids dah boleh jadi duta dah ni hihi. Tahniah sayang semua :). Moga menjadi anak yang cemerlang dunia akhirat.


Gambar kenang-kenangan sekeluarga. Mama dengan papa Risya pun selalu makan ikids juga. Kalau rasa nak demam, selesema atau sakit tekak cepat-cepat kunyah 4 biji in shaa allah tak jadi sakit.


Dari tadika memang saya nampak Risya agak menyerlah dari segi akademik. Tapi dia kerap demam dulu-dulu. Apatah lagi dia jenis budak yang memilih makan jadi risiko kekurangan zat makanan tu memang ada. Saya mula bagi dia ikids masa umurnya 6 tahun. Memang nampak perubahan dari segi tahap kesihatan dia. Kalau ada musim budak-budak demam atau selesema di sekolah Risya tak mudah dijangkiti. Kanak-kanak yang selalu jatuh sakit boleh terjejas dari segi pembelajaran. 


Ikids juga membantu kanak-kanak untuk lebih fokus. Dari yang saya perhatikan Risya bukanlah jenis budak yang rajin belajar di rumah. Esok nak periksa baru nak buka buku. Itu pun tidur atau tengok tv yang lebih. Risau juga saya tengok gaya dia belajar. Ini bermakna dia hanya ingat apa yang cikgu ajar dalam kelas ketika menjawab soalan peperiksaan. Tuisyen atau buku latihan tambahan memang tiada kerana saya kasihan tengok dia penat sekolah pagi dan petang (sekolah agama).


Kalau ada ibu bapa yang nak cuba ikids untuk anak-anak bolehlah hubungi saya ya. In shaa allah saya akan bagi best price ^^.

sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com
No comments