BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Berjaya Kempiskan Perut !!


As-salam :)).

Hari ni saya nak share testimoni my hubby sendiri yang berjaya kempiskan perut dengan pengamalan Green Fit dan i-food secara konsisten. Saiz pinggang beliau sebelum ini ialah 40. Besar kan ~ huhu. Beliau memang dah boroi sejak sbelum kahwin, bila dah kahwin lagila bertambah-tambah.


Gambar kiri diambil pada bulan Mei 2012. Gambar kanan diambil pada bulan Disember 2012. Nampak ketara betul kan perubahannya. 



Bagaimana beliau berjaya melakukannya?

Beliau mula konsisten ambil Green Fit 3x seminggu dan juga apabila pada hari tersebut beliau makan banyak makanan yang berkalori. Green Fit ni fiber dan memang satu keperluan kalau kita betul-betul berhasrat nak turunkan berat dan sekaligus dapat kempiskan perut. Fungsinya untuk melawaskan pembuangan dan melembutkan najis juga membersihkan usus kita daripada najis lama (koprostasis). Koprostasis nilah punca penyakit dan punca berat kita susah nak turun walau dah exercise.


Tapi Green Fit ni tak semestinya untuk orang gemuk sahaja. Orang kurus pun kena minum jugak sebab tak semestinya badan kurus perut tak buncit kan. Usus orang kurus pun boleh kotor juga kalau kita tak amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang.



Green Fit bagus untuk servis usus. Sangat disyorkan kepada orang yang ada masalah sembelit, buasir, perut buncit dan suka makan daging.

Harga RM75/box

Selain Green Fit, my hubby jugak amalkan i-food ni sebelum breakfast atau sebagai breakfast kalau beliau nak cepat pegi kerja. Sebelum lunch (setengah jam sebelum makan) pun akan ambil i-food lagi sekali. I-food ni ialah supplemen makanan organik yang lengkap dengan semua khasiat yang diperlukan oleh badan. Kandungannya terdiri daripada protein susu, protein isolated soya, fiber, kolustrum, wheat grass, aloe vera dan enzim buah-buahan.


Sama jugak macam Green Fit, i-food ni bukan semata-mata untuk kuruskan badan tapi lebih meluas fungsinya. Nak cantikkan kulit, gastrik, alahan, kencing manis, baru lepas pembedahan atau caesarean, dalam pantang, gout pun sangat disyorkan untuk ambil i-food. 


Ifood memang bagus untuk orang yang nak diet, nak cantikkan kulit, yang ada masalah gastrik, masalah angin dalam perut, kencing manis dan lain-lain lagi. Pendek kata siapa nak sihat dan cantik sekaligus minumlah i-food :)).

 Harga RM190/box (20 sachet).


Kelebihan i-food untuk mereka yang nak diet:
  • meningkatkan kadar metabolisme
  • mengawal nafsu makan/tiada ketagihan kepada makanan manis dan berkalori tinggi
  • mengawal gula darah
  • mengawal penyerapan lipid dan bahan toksin dalam makanan
  • anti-oksida
  • melindungi hati daripada berlemak
  • mengelakkan gastrik


Bagaimana dari segi pemakanan?

Bila cakap pasal nak turunkan berat nak tak nak kena diet. Tapi diet macam mana pilihan anda? Untuk my hubby beliau tak mengamalkan konsep tahan lapar. Yang dikurangkan ialah makanan manis dan bergula (air manis, sos, kicap, junk food) serta makanan berlemak dan berminyak.

Untuk breakfast hari bekerja saya akan sediakan hidangan yang simple tapi berkhasiat macam meehun goreng putih (hanya guna sedikit minyak), sandwic telur (tanpa mayonis), oat/cornflakes + susu low fat, roti fiber atau telur separuh masak/telur rebus.

Macam nasi lemak dengan nasi goreng beliau tetap makan juga tapi hanya pada hujung minggu sahaja. Sebab breakfast berat macam ni kitaorang biasanya combine sekali dengan lunch. Pagi bangun minum ifood je lepas tu dalam pukul 10 terus brunch sarapan berat. Jadi lunch dah tak makan lagilah. Petang dalam pukul 3 macam tu baru makan lagi.

Nasi pun beliau makan untuk lunch cuma kuantitinya dikurangkan daripada 2 pinggan penuh kepada setengah pinggan je. Kadang-kadang tak makan nasi putih tapi nasi beras perang.

Untuk dinner makan yang simple-simple je macam kuewtiau sup, meehun sup atau stimboat. Lebihkan sayur-sayuran berbanding daging.


Bersenam tak?

Satu kemestian. Sebab akan bantu percepatkan lagi proses membakar lemak. Macam my hubby beliau akan exercise 3x seminggu pada waktu malam sama ada main badminton, futsal ataupun pergi gym. Macam kita ni perempuan memang agak susah sikitlah bab bersenam ni kan terutamanya yang dah kahwin dan beranak kecil. Saya faham sebab saya pun melalui keadaan yang sama :)). Kita boleh pilih cara lain yang mudah dibuat di rumah contohnya macam mengemas rumah.


PROMOSI JANUARI !!

Beli 2 box i-food dengan harga RM320 dan dapatkan 3 box Green Fit dengan harga RM70 sahaja.

Normal price untuk 1 box i-food = RM190
Normal price untuk 3 box Green Fit = RM189


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

0 comments:

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy