BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Ikids Bantu Cerdaskan Minda


As-salam..

Alhamdulillah. Nak kongsi kegembiraan semalam. Seperti tahun sebelumnya, anak sulung saya Risya sekali lagi dapat tempat pertama dalam kelas (darjah 2), tempat pertama untuk keseluruhan (darjah 2) serta terbaik dalam mata pelajaran Bahasa Arab. Di sekolah agama juga keputusan periksa akhir tahunnya cemerlang. 


Risya (kiri sekali) dengan kawan-kawannya yang juga mengambil ikids. Masing-masing pegang ikids dah boleh jadi duta dah ni hihi. Tahniah sayang semua :). Moga menjadi anak yang cemerlang dunia akhirat.


Gambar kenang-kenangan sekeluarga. Mama dengan papa Risya pun selalu makan ikids juga. Kalau rasa nak demam, selesema atau sakit tekak cepat-cepat kunyah 4 biji in shaa allah tak jadi sakit.


Dari tadika memang saya nampak Risya agak menyerlah dari segi akademik. Tapi dia kerap demam dulu-dulu. Apatah lagi dia jenis budak yang memilih makan jadi risiko kekurangan zat makanan tu memang ada. Saya mula bagi dia ikids masa umurnya 6 tahun. Memang nampak perubahan dari segi tahap kesihatan dia. Kalau ada musim budak-budak demam atau selesema di sekolah Risya tak mudah dijangkiti. Kanak-kanak yang selalu jatuh sakit boleh terjejas dari segi pembelajaran. 


Ikids juga membantu kanak-kanak untuk lebih fokus. Dari yang saya perhatikan Risya bukanlah jenis budak yang rajin belajar di rumah. Esok nak periksa baru nak buka buku. Itu pun tidur atau tengok tv yang lebih. Risau juga saya tengok gaya dia belajar. Ini bermakna dia hanya ingat apa yang cikgu ajar dalam kelas ketika menjawab soalan peperiksaan. Tuisyen atau buku latihan tambahan memang tiada kerana saya kasihan tengok dia penat sekolah pagi dan petang (sekolah agama).


Kalau ada ibu bapa yang nak cuba ikids untuk anak-anak bolehlah hubungi saya ya. In shaa allah saya akan bagi best price ^^.

sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com




Kenangan Manis di Konvensyen Avail Ke-9 2013


As-salam..


Lama tak update. Bizi sesangat. Alhamdulillah. Order makin bertambah dari hari ke hari. Terima kasih kepada semua yang sudi mencuba produk Avail dari kami. Produk Avail sememangnya berkualiti dan saya sekeluarga memang menggunakannya. Dah guna sejak 2010 dan sekarang dah 2013 memang betul-betul puas hati. Dalam masa yang sama boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan jugak. Syukur alhamdulillah.


Rasa seronok sangat, baru-baru ni diraikan dalam majlis yang penuh gilang-gemilang di PICC. Untuk konvensyen kali ke-9 ini betul-betul kenangan manis buat saya dan suami. Alhamdulillah. Saya berjaya mencapai pangkat Gold Manager dalam perniagaan ini. Gold Manager (GM) pangkat yang diidam-idam oleh setiap pengedar sebab dengan pangkat ini pelbagai bonus akan diberikan oleh syarikat asalkan kita rajin. 


Suami saya pula berjaya mencapai pangkat Diamond Manager (satu pangkat lebih tinggi dari GM) dan bertambah-tambah manis berjaya menjadi antara top 5 Diamond Manger dalam Malaysia. Alhamdulillah. Tahniah my dear :). Juga tahniah buat grup kami AEG Selatan kerana berjaya menjadi juara keseluruhan untuk tahun ni. Buat AEG lain anda juga hebat cuma kali ini rezeki berpihak pada kami. In shaa allah bersainglah secara sihat kerana kita semua 1 team, 1 heart, 1 mission.


Selebihnya kita layan gambar je yukk hihi.


Ketika menerima penganugerahan GM. Jujurnya saya buat bisnes ni bukan untuk kejar pangkat pada mulanya tapi nak cari pocket money hihi. Tapi bila buat dan terus buat tak sangka capai jugak pangkat GM ni.


Diiring oleh rakan seperjuangan dan BOS (boys of straits) ketika suami naik pentas untuk penganugerahan Diamond Manager. Meriah sungguhlah masa tu sebab mereka semua happening main drum lah apa semua. Rasa macam pengantin baru pun ada hihi.


Dalam ramai-ramai Diamond Manager suami terpilih sebagai salah seorang top diamond. Syukur alhamdulillah.


Dengan pengasas Avail, cikgu Khoo.


Sijil yang saya pegang tu suami punya. Tab aura je hihi.


Cik Fifie yang snap gambo ni hihi.


Gambar dari fb GM Fieya. Gambar kenangan dengan orang kuat grup kami, GM Fieya dan adik-adik beliau.


Dengan rakan-rakan seperjuangan di Avail International.


In shaa allah. Moga-moga tahun depan kita jumpa lagi di PICC dengan kejayaan yang lebih besar lagi. Amin. Ada Visi Allah Izin Laluan.



Video Proses Pembuatan Tuala Wanita


As-salam ladies..

Cuba anda saksikan video ni. Adakah anda masih akan menggunakan tuala wanita yang biasa anda gunakan? Sayangi mahkota kewanitaan kita. Dah rosak tiada galang gantinya.





 Sharing is caring ^-^. Bagi anda yang berminat untuk mencuba tuala wanita kapas FC Bio Sanitary Pad Avail boleh hubungi saya. Pembelian boleh dalam bentuk loose atau boleh beli secara pakej (1 bundle atau 3 bundle) untuk penjimatan berbaloi-baloi. Hubungi saya untuk info pakej. Saya akan beri anda the best price dearies ^-^.


sms/whatsapp : 0197583883
PM : https://www.facebook.com/messages/sihatcantik
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Lipstik Avail Sesuai Untuk Bibir Sensitif


As-salam :)..

Adakah anda menghadapi masalah bibir kering, menggelupas dan rasa gatal bila pakai lipstik? Sekiranya ya, anda ada masalah bibir sensitif dan alah kepada gincu sama macam yang saya hadapi. Dah lama saya tak pakai lipstik cuma pakai pelembab bibir yang ada menthol jenama lipice, satu-satunya jenama yang sesuai dengan saya.

Alhamdulillah lepas cuba lipstik avail ternyata ianya sesuai dengan bibir saya yang sensitif. Pilihan warna pun sangat cantik! 


Avail Max-Moist Lipstik. 
Harga RM33.

002 : orange
003 : hot pink
004 : nude pink 
009 : metallic red
010 : ikut suhu darah (satin finish)

Antara 5 kaler ni saya paling suka 002 dan 004 ;).


Warna 004 salah satu kegemaran saya =). Untuk kesan berkilat saya tambahkan sapuan lipgloss. Untuk lebih cantik dan lembut apply lipstik guna brush.


Antara testimoni mereka yang pernah cuba lipstik avail :

TESTIMONI 1



TESTIMONI 2

credit : GM Fieya 

Selamat tinggal bibir kering dan gatal =). Happy sangat sebab dah boleh pakai lipstik hehe.


Kalau anda berminat nak dapatkan lipstik ni boleh hubungi saya melalui PM/sms/whatsapp/wechat =D.

sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Hilangkan Jeragat Di Wajah



As-salam..

Jeragat atau pigmentasi yang tumbuh melata di wajah sememangnya merungsingkan. Antara puncanya ialah daripada masalah jerawat yang meninggalkan kesan hitam apabila kering, perubahan hormon sewaktu hamil dan menyusukan bayi ataupun akibat terdedah kepada sinaran UV daripada matahari. Jeragat menyebabkan wajah nampak kusam dan kotor.


Kalau anda ada masalah jeragat, boleh cuba rawat dengan menyapukan pada wajah serum A.B. Series yang diformulasikan daripada stem sel epal swis ini sebanyak 2 kali sehari, siang dan malam. Macam yang saya pernah cerita dalam entri sebelum ini, sel stem epal memang satu penemuan menakjubkan dalam bidang kecantikan. Sel stem epal boleh melindungi sel stem kulit manusia, mengekalkan ciri-ciri sel stem kulit serta memanjangkan jangka hayat sel-sel kulit.


Harga RM98/botol (10 ml). 

Pembelian sebanyak 3 botol layak dapat harga promosi. Nak harga promosi sila hubungi saya okeh ;).




Ni antara testimoni A.B. Series serum. Selepas 3 minggu jeragatnya sedikit pudar. Jeragat memang degil dan susah nak hilangkan sebab tu tak boleh expect harini sapu esok pagi muka terus dah bersih. Mesti ambil masa untuk hilang sebab serum apple stem cell ni merawat secara lembut. Ia memulihkan kembali sel-sel kulit kita yang telah rosak. 


Bila nak pakai serum? 

Iaitu selepas kita cuci muka dengan pencuci dan apply toner barulah apply serum ni. Hanya 2-3 drops dah memadai untuk disapu ke seluruh bahagian wajah. Fokus lebih pada kawasan yang berjeragat. Lepas tu kalau nak keluar sangat penting untuk kita pakai sunblock. Tak guna kalau kita rawat lepas tu kita rosakkan semula. Kena ingat jeragat kalau dah ada susah nak hilang jadi lebih baik mencegah daripada merawat. Macam mana nak cegah? Sentiasa ingat nak pakai sunblock dan jangan lupa apply A.B.Series Apple Stem Cell Serum ni 2x sehari <3.


Sunblock penting untuk menghindarkan jeragat !

Saya suka nak syorkan anda pakai Perfect Beaute Cream (PBC) sebagai sunblock. Selain berfungsi sebagai sunblock PBC juga boleh jadi foundation + bedak. Maknanya pakai PBC je dah cukup. Kalau nak tidur tak perlu nak pakai PBC. Cukup dengan sapuan serum atau kalau nak tambah dengan krim malam juga boleh. Tapi bagi saya lebih suka tak pakai krim malam cukup dengan serum je sebab saya tak suka tepek banyak benda kat muka. 


Perfect Beaute Cream

RM96


Supplemen dalaman untuk cepatkan kesan hilang jeragat

Selain sapuan serum, saya syorkan juga i-food untuk supplemen dalaman bagi mempercepatkan proses memudarkan jeragat. I-food mengandungi isolated soy (organik dan tidak diubahsuai secara genetik) yang merupakan sumber protein. Protein sangat penting dalam proses menghasilkan sel baru. Nak kulit yang cantik dan sihat kena dapatkan protein daripada makanan yang baik. 


Orait stop sini dulu yepp.Tata titi tutu. Oh ye lupa pulak kalau nak order atau nak bertanya boleh hubungi saya melalui salah satu cara di bawah.

sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Testimoni Green Fit Terbaik Untuk Buasir


As-salam..

Testimoni dari salah seorang customer saya. Beliau telah cuba sekotak Green Fit dan share dengan kawannya yang bermasalah buasir dan sukar membuang. Alhamdulillah, dengan izin Allah produk Green Fit ni sangat-sangat membantu hinggakan ayah beliau pun berminat untuk cuba.




For those yang belum tau Green Fit ni apa ianya adalah makanan tambahan berupa serat makanan/fiber. Orang dewasa memerlukan antara 25g - 30g serat/fiber setiap hari. Namun corak pemakanan manusia masa kini sangatlah kurang pengambilan serat. Tu sebab kita memerlukan makanan tambahan seperti Green Fit. 


Green Fit sangat-sangat disyorkan kepada mereka yang bermasalah sembelit, buasir dan juga boleh digunakan untuk detoks usus. Mereka yang ingin menurunkan berat badan juga boleh mengambil Green Fit untuk proses membuang najis lama yang menjadi salah satu faktor berat susah turun. Tapi Green Fit bukan produk pelangsingan ye. 


Puasa-puasa tengok gambar ni terhaus pulak huhu ~

RM75/box
*excluded postage

Kelebihan Green Fit:
  • Kandungannya 100% semulajadi boleh rujuk >>SINI
  • Tidak mengandungi pewarna, perasa, pengawet dan gula tiruan
  • Tidak mengandungi julap
  • Tidak mempunyai kandungan GMO (Genetically Modified Organism)
  • Rasa yang sedap
  • Tidak menyebabkan sakit perut dan cirit-birit


PROMOSI !!

Dapatkan harga PROMOSI dengan pembelian 3 atau 9 kotak Green Fit. Juga boleh beli secara borong 50 kotak atau 210 kotak Green Fit.


Untuk order/pertanyaan:
sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Seminar Aura Kekayaan & Kesihatan

As-salam..

TARIKH | 20 Julai 2013
LOKASI | Hotel Pelangi, Muar
MASA | 8.00 - 9.00 pagi


In shaa allah, AMG Group akan mengadakan satu mini seminar hari sabtu ni, 20 Julai 2013. Tarikh tersebut memang cantik sangat. Tempat pun cantik iaitu di Muar, bandar maharani. Kalau ikut metafizik tarikh dan tempat tersebut beraura positif. Tarikh yang sangat-sangat sesuai kalau nak start bisnes, mulakan kerjaya baru dan sebagainya. 


Speaker pada hari tersebut, Encik Nor Edie Katmin juga seorang yang mengamalkan konsep metafizik dalam perniagaannya. Alhamdulillah dengan izin Allah beliau yang pernah gagal dalam perniagaan kini seorang usahawan yang sangat berjaya. Kebetulan 20 Julai adalah harijadi beliau jadi wajibla kita datang untuk tap energi kejayaan dari beliau ;). Masa seminar tu nanti, beliau akan kongsikan serba sedikit bagaimana beliau apply metafizik untuk bisnes, cara memaksimumkan penggunaan otak kanan serta cara menghindarkan kebocoran rezeki. Dan yang lagi best sifu metafizik Malaysia, encik eddie rosyadie pun akan datang untuk sesi khas doa kekayaan.


BERITA BAIK !! Bagi anda yang tinggal berhampiran Muar, Melaka dan sekitarnya boleh sama-sama join seminar ni. Tiket RM10 bagi 10 yang terawal mendaftar sahaja. Bagi yang nak booking seat boleh hubungi saya segera.


sms/whatsapp : 0197583883
PM : https://www.facebook.com/messages/sihatcantik
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Testimoni Green Fit : Melawaskan dan Mengempiskan Perut

As-salam..

Short update je ye. Sedang kebizian huhu. Dah lama dapat testimoni ni daripada my customer tapi tak sempat nak share kat sini. TQ eh sis sharing.


Green Fit memang tip top! Kalau ada yang mengalami masalah susah nak buang air, buasir, selalu rasa letih-lesu, kulit kusam, berjerawat dan berjeragat, badan banyak angin, badan dan nafas berbau bolehla try Green Fit ni. In shaa allah berkesan. Rasanya pun sedap. Memang sangat-sangat disyorkan kepada yang mengalami masalah sembelit dan kepada mereka yang nak detoks usus




RM75/box (15 sachet)

Harga PROMOSI dengan pembelian pek kombo 3 box/9 box

3 box - RM189
9 box - RM448

*harga belum termasuk kos pengeposan

sms/whatsapp : 0197583883

emel: inspirasihatcantik@gmail.com





Supplemen Perlu Dibawa ke Umrah

As-salam..

Dah lama niat nak tulis tentang ni tapi asyik tertunda je. Ada banyak lagi benda saya nak tulis dan update tapi tak berkesempatan. Entri travelog umrah saya pun tak siap lagi T_T


Jumaat sampai Ahad baru-baru ni saya pergi program GogogoDiamond yang dianjurkan oleh pihak syarikat Avail dekat Port Dickson. Jerebu teruk kat sana masa tu. IPU mencecah paras bahaya. Tak dapat nak menikmati keindahan laut huhu. 


Walaupun jerebu teruk sampai dalam dewan pun nampak asap alhamdulillah saya sihat. Memang tiap pagi tak lupa ambil i-food dengan Avail propolis. Kedua-dua supplemen ni elok diambil musim-musim macam ni. Udara yang kotor bila masuk dalam sistem badan kita akan jadi toksin. I-food bagus sebab fungsinya sebagai pembersih sistem badan daripada toksin terutamanya hati. Avail Propolis pula boleh menguatkan daya tahan tubuh kita daripada serangan penyakit. Mak saya yang sakit tekak sebab jerebu bila minum Avail Propolis alhamdulillah berkurangan sakitnya.


Masa pergi umrah, i-food dengan Avail Propolis ni juga antara supplemen yang saya bawa selain Green Fit dan i-kids. I-food takde pulak dalam gambar sebab pack dalam beg hubby hihi.


Masa kat Mekah cuaca panas sangat sampai mencecah 55°C. Angin yang bertiup memang rasa panas seolah-olah macam duduk depan ketuhar. Debu jangan cakaplah sebab Mekah tengah banyak pembinaan untuk baik pulih Masjidil Haram. Hotel-hotel pun banyak yang sedang diruntuhkan. Tapi masa kat sana kita kena sabar dengan segala dugaan dan jangan mengeluh. Alhamdulillah sepanjang di sana saya dikurniakan kesihatan untuk beribadat. Berkat doa dan minum air zam-zam dengan Avail Propolis. Balik ke Malaysia juag saya sihat. Takde demam, batuk-batuk, selesema atau sakit tekak. Semuanya dengan izin Allah. Alhamdulillah :).

Boleh nampak kat belakang tu banyak kren kan :)

Kepada pembaca blog saya ni, kalau anda inginkan kesihatan yang optimum saya suggest amalkan minum i-food dan Avail Propolis. Saya sekeluarga memang amalkan dan banyak kesan positif yang dirasai. Kalau dulu saya selalu demam. Minum ais sikit dah demam. Kena habuk sikit kena resdung. Bangun pagi kalau tak bersin dan hidung berair memang tak sah. 


Alhamdulillah dengan pengambilan secara konsisten saya dah jarang demam (setahun adalah sekali), dah boleh minum ais, tak alah lagi dengan habuk dan yang paling menggembirakan bangun pagi dah tak seksa lagi melayan bersin dan selesema. 


Macam i-food tu saya ambil 3x seminggu je. Avail Propolis memang tiap pagi saya ambil. Lagipun propolis ni juga boleh mencegah kanser. Apabila semakin berusia kenalah sentiasa lebih prihatin dengan kesihatan kita. Tak salah berbelanja sikit untuk kesihatan. Lebih murah berbanding kos yang perlu ditanggung kalau dah jatuh sakit. Apa pun semuanya dengan izin Allah s.w.t. Kita berusaha sahaja dengan memilih yang terbaik untuk kesihatan kita :).



I-food - RM190/box (20 sachet)
Avail Propolis - RM78/botol (10 ml)

Beli dua-dua sekali ada DISKAUN iaitu RM250 sahaja.

PROMOSI !!

2 box i-food + 1 botol Avail Propolis RM390 PERCUMA 2 botol Avail Propolis


sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantiK@gmail.com 





TESTIMONI I-KIDS : Untuk Radang Tonsil & Sinus

As-salam..

Alhamdulillah. Saya selamat menjejakkan kaki ke bumi Malaysia pada petang Ahad, 10 Jun 2013. Sepatutnya hari Sabtu lagi dah sampai tapi disebabkan flight delay kami terpaksa bermalam di Colombo. Mujurla tempat penginapan yang disediakan di Colombo sangat-sangat ok. Bolehla kiranya macam berhoneymoon sekejap berehat-rehat sebelum balik ke Malaysia. Kalau ada yang nak carik hotel kat Colombo saya syorkan Tamarind Tree Hotel. Suasananya tenang sebab dalam kawasan kampung dan berkonsepkan Resort Garden.



Oklah cerita pasal umrah next time saya stori-mori. Mungkin saya akan cerita banyak tentang tu nanti dekat blog personal saya www.cikbetty.blogspot.com. Buat masa ni belum ada kesempatan lagi. 


Hari ni saya nak update testimoni i-kids salah seorang customer saya, sis Shamsiah. Dah dapat testimoni ni sebelum pegi umrah haritu tapi tak sempat nak share. Anak sis Shamsiah ada masalah kerap kena radang tonsil, selalu demam dan sinus. Alhamdulillah, bila ambil i-kids sebagai supplemen harian ada perubahan positif pada anaknya. Masa tu sis Shamsiah baru beli sebotol je tapi dah nampak kesan. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah :).



Kalau ada ibu bapa di luar sana yang nak cuba i-kids ni bolehla hubungi saya ok :).



RM68/botol (200 biji)

PROMOSI : Beli 2 botol dapatkan botol ke-3 dengan 50% diskaun


sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com





PROMOSI ROADSHOW : GREEN FIT MURAH !!


As-salam..

Promosi roadshow datang lagi !! Dengan pembelian pek fc bio combination + 1 box ifood dengan harga DISKAUN melayakkan anda mendapat harga promosi GREEN FIT 3 box dengan harga RM70 sahaja. 3 box tau bukan 1 box. Huhu. Memang murah sangat-sangat especially Green Fit. Normal price untuk 1 box Green Fit ialah RM75. Kalau 3 box Green Fit ni kebiasaannya harga diskaun pun ialah RM189. Tapi untuk promosi ini cuma RM70 sahaja!!




Promosi ini adalah bersempena roadshow yang bakal diadakan pada 11 Mei 2013 bertempat di Hotel Katerina, Batu Pahat. Jadi pakej promosi ini terbuka kepada sesiapa sahaja mulai dari hari ini hinggalah 11 Mei 2013. Tak kira anda join roadshow ke tak boleh beli pakej promosi ini.


Bagi yang tinggal dekat-dekat dengan Batu Pahat atau yang jauh pun apa salahnya kalau nak join roadshow boleh hubungi saya. Tiket cuma RM10 sahaja (dapat door gift 2 sachet green fit dan shaker + cabutan bertuah). Dan sesiapa yang join roadshow dan beli pakej promosi di atas dapat free coaching daripada SCM Azman Bidin, bekas akauntan yang kini dah tukar profesion menjadi usahawan. Minat nak bisnes tapi tak tau cara rugi kalau tak rebut peluang belajar daripada orang yang berpengalaman macam ni.


Nak beli pakej promosi roadshow atau nak join roadshow boleh hubungi saya laju-laju :).

sms/whatsapp: 0197583883
emel: inspirasihatcantik@gmail.com


PROMOSI PERFECT BEAUTE CREAM AVAIL DATANG LAGI !!


As-salam..

Yeayyy !! Promosi PBC datang lagi :D. Bedak+foundation yang kalau dah cuba pasti jatuh chenta. Dulu saya memang ada masalah kalau nak beli bedak compact dengan foundation. Yang paling menyusahkan nak pilih kaler yang sesuai dengan kulit. Berdiri tegak berjam-jam depan rak mekap tu sampaikan amoi watson jeling-jeling hikhik. Orang kata kalau nak pilih kaler foundation kena test dekat bahagian rahang. Tengok kalau hilang means kaler foundation tu sesuai dengan kulit kita. Tak boleh test dekat tangan sebab warna kulit tak sama. Tapi yang sakit hati kalau tester pun takda. Ataupun kalau ada rupa tester dia buat kita pikir 3-4 kali nak test-test kat muka :P.


Inilah dia PBC, my best friend. Dalam ada disediakan span dan siap cermin. Senang nak touch-up.


Sebelum nak cerita pasal promosi ni, saya nak share satu pengalaman lucu masa kat universiti dulu. Dah namanya perempuan kan pegi kelas nak tenyeh foundation juga hikhik. Masa tu pakai foundation yang murah jenis cecair punya. Saya tak ingat apa jenamanya. Sekali pakai muka kuning daaa. Bulan depannya foundation tu habis beli pulak kaler lain jenama yang sama. Pilih tona yang agak pinkish sikitlah nak feeling-feeling muka pink gittewww. Sekalinya masa kat kelas ada satu mamat tu duk tegur. "Apesal aku tengok muka ko kejap kuning kejap pink eh?" Tsskkk T_T. Nampak sangat kaler foundation tak matching dengan warna kulit huhu.


Masalah nak pilih foundation tu berlarutan sampai dah masuk alam pekerjaan. Masa tu suka pakai krim siang  je. Tapi tak selesa sebab melekit-lekit. Alhamdulillah apabila AvailBeauty ada keluarkan bedak+foundation, Perfect Beaute Cream ni memang happy sangat-sangat. Setel semua problem. Jimat pun jimat. Tak payah beli asing-asing. Sebab PBC ni dah merangkumi bedak compact+foundation sekali. Siap ada SPF 30 lagi. Jadi tak perlulah nak berlama-lamaan sapu pelbagai jenis krim kat muka. Kaler dia pun 1 jenis sahaja. Tak payah  pening kepala nak pilih kaler apa. Hanya sapukan rata-rata dan ianya akan mengikut warna kulit kita. Terus kulit jadi gebusss dan glowing :).


Kalau anda teruja nak cuba bedak ni, sekaranglah masanya. Sebab ada PROMOSI giler best punya :D. Promosi ini bersempena hari ibu tak lama lagi. Bolehla hadiahkan PBC ini untuk diri sendiri dan ibu anda :).


Promosi bermula sekarang dan akan tamat pada 10 Mei 2013.


Harga PBC RM96/box
Kalau beli 2/4/6 box akan dapat diskaun lagi (bagi yang bukan ahli).


Kelebihan dan kebaikan

  • HALAL (ada pengesahan dari JAKIM)
  • Kandungan daripada bahan semulajadi (ekstrak kulit manggis, kolagen terhidrolisis, minyak beras germa, ekstrak akar licorice, bisabolol, vitamin C dan vitamin E
  • Tidak mengandungi paraben
  • Buatan MALAYSIA (jom sokong produk tempatan)
  • Mempunyai kelulusan KKM (NOT111101227K)

Bahan Utama
Khasiat dan Kebaikan
Ekstrak kulit manggis
Garcinia mangostana
Kaya dengan anti-oksidan yang membantu menentang radikal bebas (punca penuaan)
Melembutkan kulit
Hydrolized collagen
Merupakan ekstrak kolagen daripada ikan laut dalam
Berkesan mengurangkan tanda-tanda awal penuaan
Memberi keanjalan dan kelembapan pada kulit
Membina sel kulit baru
Ekstrak akar licorice
Glycyrrhiza glabra
Mencerahkan kulit dengan menghalang pembentukan melanin
Merawat, menyembuh dan menyegarkan kulit serta mengelakkan kulit dari keradangan dan alergi
Mencegah pigmentasi
Vitamin E (Tocopherol)
Anti-oksidan, anti-radang dan anti-penuaan
Membantu memperbaiki sel kulit yang rosak
Memberikan kelembapan
Mengurangkan kesan parut
Vitamin C
Menghalang proses melanogenesis (pembentukan melanin yang menyebabkan kulit menjadi gelap
Minyak beras germa
Oryza sativa
Anti-oksidan
Menganjalkan dan melembabkan kulit
Kaya dengan oleic dan linoleic acid (agen anti-oksida)
Ekstrak bisabol
Agen pencerah semulajadi dari tumbuhan Candeia
Menghalang pembentukan melanin

Yang berminat nak order boleh bagi details nama, alamat dan jumlah item melalui:
sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Avail Propolis Membantu Merawat Ekzema

As-salam..

Avail Propolis memang ada banyak kegunaannya. Sebab itu saya syorkan supplemen ini sebagai supplemen yang perlu ada dalam setiap rumah. Sesuai untuk kegunaan seisi keluarga, dari peringkat kanak-kanak hinggalah orang tua.


Salah satu kegunaan Avail Propolis adalah untuk membantu merawat masalah ekzema. Menggunakan Avail Propolis lebih baik berbanding penggunaan krim biasa kerana propolis adalah semulajadi dan tidak mengandungi steroid.


Alhamdulillah, ada customer yang sudi sharekan testimoni mereka menggunakan Avail Propolis untuk membantu merawat masalah ekzema. TQ ye :).


Testimoni 1




Testimoni 2

credit : GM khalid zahrom

Kepada anda di luar sana yang ada anak menghadapi masalah ekzema atau anda sendiri mengalaminya bolehlah mencuba Avail Propolis. In shaa allah. Mudah-mudahan serasi. Nak baca lebih info tentang kelebihan dan kebaikan Avail Propolis berbanding propolis lain di pasaran boleh klik >>SINI.


RM78/botol (10 ml)
3 botol RM180 (jimat RM54)

MAL06011766T


Sekarang ini kami ada buat PROMOSI, dengan setiap pembelian 2 box ikids (6 botol) + 1 botol propolis akan dapat PERCUMA lagi bukan 1 tapi 2 botol propolis. Memang berbaloi-baloi. Siapa nak cepat-cepat sms/whatsapp saya : 0197583883 atau PM di http://www.facebook.com/sihatcantik.




Testimoni I-kids & Propolis : Bebas Dari Jangkitan Paru-Paru

As-salam..

Ya Allah happy sangat petang tadi bila dapat khabar dari customer saya, Anne tentang keadaan anak perempuan beliau Adlynne. Ingat lagi tak saya pernah share testimoni tentang Anne yang sembuh dari masalah alahan kulit dan GERD yang beliau hadapi selepas pengambilan i-food dan propolis? Boleh baca cerita tersebut di >>SINI dan >>SINI.


Setelah merasai sendiri keberkesanan i-food dan Avail Propolis, Anne bertambah yakin dengan supplemen kesihatan keluaran Avail. Beliau mencuba pula i-kids dan Avail propolis untuk anak perempuannya yang sering jatuh sakit. Anda boleh cari Anne di fb beliau : Tako Anne Koh untuk tanyakan sendiri kepada beliau.




Alhamdulillah. Dengan izin Allah jua adanya. Di rumah saya sendiri, i-kids dan Avail Propolis ini adalah supplemen wajib untuk saya, suami dan anak-anak. Maklumlah sekarang musim demam dan batuk-batuk. Setakat ini yang saya perasan sejak mengamalkan kedua-dua supplemen ini kami sekeluarga dah jarang demam (boleh kata hampir tiada). Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Kalau ada pun batuk dan selesema sikit-sikit. Just makan ubat (tanpa pengambilan antibiotik) dan teruskan makan i-kids dan propolis sahaja. Semoga kami dan anda semua juga sentiasa diberi nikmat kesihatan oleh Allah s.w.t. Aminnn.


RM78/botol


 RM68/botol
Sekotak - 3 botol


Sekiranya anda berminat nak cuba produk ini boleh hubungi saya. Buat masa sekarang ni ada PROMOSI tau. Memang jimat sangat-sangat. Cepat-cepat grab promo ini.


PROMOSI !!

Setiap pembelian 2 kotak i-kids (6 botol) + 1 botol Avail Propolis akan dapat PERCUMA lagi 2 botol Propolis

AMG Gathering

As-salam..

Weee..basi dah citer ni yang benarnya hihi. Tapi sebab bizi la sangat kononnya tak sempat nak update. Kami, agen-agen dan pengedar-pengedar di bawah kumpulan Crown Manager Nor Eddie Katmin iaitu AMG Networks bertuah sangat sebab sentiasa dapat support dan latihan untuk terus maju dalam bisnes.


Jadinya bersempena AMG gathering haritu CM Nor Eddie bermurah hati untuk sponsor hadiah cabutan bertuah untuk semua agen/pengedar yang pernah membuat pembelian di stokis beliau. Waktu sampai sana saya dengar juga orang bercakap-cakap pasal grand prize iaitu Samsung Galaxy Note 11. Tapi disebabkan saya bukanlah peminat gadget yang tegar maka tiadalah ambil port sangat tentang hadiah. Lagipun saya datang nak makan-makan dan borak-borak dengan kawan pengedar yang lain hihi. Maklumlah saya jarang dapat jumpa mereka memandangkan saya fokus pada online 100%.


Tapi dalam endah tak endah tu bila time cabutan pasang telinga jugakla kot-kot nama saya ada sangkut hihi. Dimulakan dengan cabutan yang kecil-kecil dulu hadiahnya. Takda satu pun rezeki saya. Ada orang sampai 3-4 kali namanya disebut, murah betul rezeki tapi sayang sebab tak datang gathering maka tak dapatlah. Sampaila cabutan 3 hadiah utama. Masing-masing berdebar kan. Saya je yang tak berharap sebabnya memang selalu tak bertuah kalau bab-bab cabutan bertuah ni. Kalau yang kecik-kecik pun tak dapat apatah lagi hadiah yang besar-besar kan ;).


Itulah dia pemenang hadiah utama, Rina Avail di samping CM Nor Eddie Katmin :).

Hihi. Betulla kata pepatah tuah ayam nampak di kaki tuah manusia sape yang tau. Akhirnya grand prize yang diidami oleh semua orang jatuh ke tangan saya =). Alhamdulillah. Terus pening pulak sebab saya baru je beli henpon S3 beberapa bulan sebelumnya. Sayangla nak jual henpon lama sebab tu hasil saya berniaga Avail ni.   Tapi takkan nak letgo hadiah Note 11 pulak kan. Nak pakai dua-dua tak berbaloi pulak sebab henpon saya cuma guna untuk urusan bisnes je. Lastly, henpon lama bagi dekat hubby je. 


Sekarang ni memang Note 11 tu saya guna totally untuk bisnes. Senang sebab besar sikit saiznya berbanding S3. Nak reply emel ke senang nak nampak hihi. Samsung pun dah upadate application pages manager tu. Jadinya semua kerja jadi mudah. Ingat lagi mula-mula bisnes dulu pakai henpon murah je. Ada orang emel ke lambat baru dapat reply. Whatsapp pun takde. SMS masuk banyak terus hang huhu. 


Jadi kepada anda di luar sana yang berminat nak jadi agen/pengedar di dalam kumpulan AMG Networks jom cepat-cepat hubungi kami. Manalah tau tahun depan rezeki anda pulak nak menang cabutan bertuah macam ni =).





Green Fit Boleh Banyakkan Susu Badan ~ besttt

As-salam..

Ramai customer tanya, Green Fit ni ibu menyusu boleh minum tak? Boleh ya puan-puan. Malah dapat banyakkan susu lagi. Ni antara testimoni. Kak iba ni ada baby yang masih menyusu badan. Sejak ambik Green Fit susu badan beliau bertambah banyak sampai baby pun bertambah-tambah kemontelannya :). 



Kak iba ni pada asalnya nak beli Green Fit sebab nak turunkan berat sebab beliau tengok kawan-kawan yang minum ada perubahan. Nak ikutkan kak iba ni jenis takut nak cuba-cuba produk. Akhirnya sebab suka sangat dengan kesan Green Fit ni kak iba jadi agen di dalam kumpulan saya. Macam ni yang saya suka sebelum jual sendiri minum dan rasai kesannya dulu. Barulah best nak sharing-sharing tentang produk pada customer kan :).


Kandungan Green Fit : serbuk epal, serbuk oat, lignin, oligosakarida, physilium husk, wheat grass, spirulina, alfalfa dan aloe vera. Warnanya hijau pekat setelah dibancuh nampak macam pahit tapi tak langsung. Rasanya sungguh sedap macam minum jus epal. Tak ada langsung bau tengik seperti sesetengah produk fiber di pasaran.

RM75/box

Kalau beli 2 atau 3 box ada harga promosi. Nak beli borong pun boleh. Minimum borong ialah 9 box.


Kalau diperhatikan salah satu ramuan Green Fit ialah alfalfa. Alfalfa dikenali sebagai raja tumbuhan dan dikenali ramai sebagai salah satu penggalak susu yang popular. Bahan-bahan lain seperti serbuk oat dan spirulina juga boleh menambahkan susu.


Jadi untuk ibu-ibu yang sedang dalam proses berpantang patut cuba Green Fit ni. Sebab kandungan fibernya juga sangat bagus untuk mengatasi sembelit serta mengawalatur berat badan. Nak lagi baik seeloknya ditambahkan dengan pengambilan i-food sekali.


Kandungan i-food : Milk protein, isolated soy protein, physilium husk, aloe vera, wheat grass, oat bran, colustrum, enzim buah-buahan (papain, lipase), ginger dan chromium

RM190/box


Seperti Green Fit, i-food juga boleh membantu membanyakkan air susu. Selain itu khasiatnya boleh menambahkan zat dalam susu ibu, menguatkan daya imuniti badan ibu, menambahkan tenaga untuk ibu-ibu yang terpaksa berjaga malam menjaga bayi, membuang angin dalam badan serta membantu menyingkirkan darah beku dari rahim serta membantu mempercepatkan penyembuhan luka.


Next time saya akan buat entri khusus untuk produk lepas bersalin sahaja. In shaa allah saya akan bagi harga promosi untuk pembaca kesayangan saya :).


Tata. Jumpa di lain entri.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:

sms/whatsapp : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Testimoni I-kids : Cepat Baik Demam dan Radang Tonsil

As-salam..

Panasnya cuaca harini kat Skudai. Saya nak pegi angkat kain dekat ampaian pun tunggu petang sikit biar redup. Takpelakan kaler baju luntur daripada warna kulit saya yang luntur ;p.


Musim panas terik macam ni ramai yang jatuh sakit terutamanya kanak-kanak. Demam, selesema, batuk dan sebagainya. Kena minum air putih banyak-banyak. Anak-anak saya pun ada batuk-batuk dan selesema sikit tapi tak teruklah keadaannya. Asalkan mereka tak demam tak risaulah sangat. Hanya bagi ubat klinik dan terus konsisten ambil supplemen i-kids.



RM68/botol (200 tablet)


PROMOSI !!

Beli 2 botol dapatkan diskaun 50% untuk botol ke-3



Anak-anak saya memang serasi dengan supplemen ni. Alhamdulillah, jarang diaorang demam teruk. Kalau ada pun sekali dua badan macam dedar. Ambil ubat sehari dua dah kebah.


Di bawah ni saya kongsikan antara testimoni customer yang pernah membeli i-kids dengan saya. Alhamdulillah, rata-rata memberikan feedback yang positif dan repeat order.


Testimoni 1



 Testimoni 2



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya: 
sms/call/whatsapp : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Tips Kurus Cara Mudah dan Semulajadi

As-salam..

Hai. Tadi kemas-kemas bilik kerja (sebenarnya bilik simpan stok je) terjumpa keratan akhbar tahun lepas punya berkenaan cara untuk kurus secara semulajadi. Wahh..bagus ni. Sebelum apa-apa berlaku kepada artikel ni (hilang sebab lupa letak) lebih baik saya kongsikan dengan anda semua.

Ok zasssss. Jom terus kepada isi cerita.


1. Jangan suka berlapar dan makan dengan kerap

Sikap suka tahan makan untuk kurus sebenarnya tak berapa betul. Yang sebaik-baiknya makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang kecil. Itu lebih baik berbanding makan sekali atau dua kali sahaja tetapi banyak. Apa yang dimakan pun kena tengok jugalah. Pilihlah makanan yang rendah kalori, kurang lemak, kurang minyak, kurang masin dan kurang manis. Ini termasuklah juga kurangkan bahan penyedap seperti kicap, sos dan mayonis.

Apabila kita berlapar, tubuh akan mula membakar otot untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisme menjadi rendah.


2. Banyakkan minum air putih

Air putih atau air masak mengurangkan selera makan secara semulajadi dan membantu badan membakar simpanan lemak di dalam tubuh. Sebaik-baiknya setengah jam sebelum mengambil hidangan berat minum air putih terlebih dahulu.


3. Elakkan minum air berkarbonat/air gas

Minuman berkarbonat tak kisahla jenama apa pun biasanya mengandungi 7-8 sudu gula. Pengambilan gula yang banyak seperti ini bukan sahaja memberi kesan buruk terhadap kesihatan malah menyumbang kepada obesiti. Oleh itu, kalau ada niat nak diet cuba lupakan minuman berkarbonat dan ganti dengan jus buah-buahan asli tanpa tambahan gula.


4. Kurangkan garam

Pengambilan makanan mengandungi garam yang tinggi menyebabkan pengumpulan air dalam badan (water retention) atau dipanggil 'gemuk air'. Cara untuk menghilangkan gemuk air ialah dengan minum air putih dengan lebih banyak dan bersenam.


5. Kurangkan gula

Setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori. Gula berlebihan dalam badan yang tidak digunakan akan bertukar menjadi lemak. Lemak ini biasanya tersimpan di bawah kulit terutamanya di bahagian abdomen. Sebab itulah mereka yang gemarkan makanan manis cenderung memiliki perut buncit. Gula bukanlah sekadar gula putih kristal sahaja tetapi termasuklah kumpulan gula dari sumber yang lain seperti buah-buahan (fruktosa) dan susu (laktosa).


6. Mesti bersarapan

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang tidak bersarapan akan lebih cenderung untuk gemuk berbanding mereka yang mengambilnya. Sarapan menstabilkan hormon dan paras gula dalam darah serta meningkatkan kadar metabolisme.

Biasanya sebab bizi saya akan ambil i-food sahaja sebagai sarapan paling pantas. I-food ni ialah sejenis makanan organik yang lengkap dengan khasiat. Kalau orang yang tengah on diet sesuai sangatlah minum i-food ni sebab dia boleh cover balik mana-mana nutrien yang kita kekurangan sebab diet. Orang yang banyak angin, selalu kena gastrik pun elok minum i-food. Untuk menjaga kesihatan secara keseluruhan saya selalunya akan ambil propolis sekali.



I-food RM190/box (20 sachet)
Avail Propolis RM78 (10 ml)

Jika ambil set kombo I-FOOD + PROPOLIS ada diskaun taw. Nak dapatkan harga tersebut direct WHATSAPP/TELEGRAm/WECHAT/SMS 019-7583883.


7. Jangan gelojoh

Nikmati makanan dan jangan tergopoh-gapah untuk menghabiskannya. Kalau kita makan perlahan-lahan dan kunyah dengan sempurna nescaya makanan akan terasa lebih sedap. Percayalah :). Ingat tak masa kecik-kecik dulu kalau dapat makanan sedap mesti kita akan makan sikit-sikit sebab takut cepat habis? Tu sayalah tapinya bukan orang lain pun ;p.

Lagipun ini bertepatan dengan cara makan Rasulullah s.a.w iaitu mengunyah sebanyak 40 kali supaya makanan benar-benar lumat seterusnya dapat menghindarkan masalah sakit perut.


8. Air limau dan fresh orange

Sekiranya makan di luar (gerai/restoran) mintalah minuman yang masam seperti limau suam atau fresh orange. Minuman yang masam menggalakkan pembakaran lemak. Sebaik-baiknya tanpa gula tambahan/kurang gula. Mmm.. yang ini memang hubby saya amalkan ketika dia sedang berdiet.


9. Fiber/serat

Dalam proses menurunkan berat badan fiber/serat perlu dimasukkan dalam menu seharian anda. Orang dewasa memerlukan 25 - 30 g serat dalam sehari. Fiber/serat penting untuk melancarkan sistem pembuangan air besar seterusnya menghindarkan sembelit. Sembelit juga merupakan salah satu punca obesiti serta penyakit serius yang lain.

Adakah anda menghadapi masalah sembelit atau kurang mengambil pemakanan berasaskan serat? Jom cuba Green Fit, suplemen fiber yang sedap, tidak memualkan dan rasa seperti minum jus epal.

RM75/box (15 sachet)

Nak Green Fit dengan harga murah??? Jom dapatkan set kombo 3 box atau 9 box.



10. Anda apa yang anda fikirkan

Elakkan dari menimbang berat badan setiap hari kerana anda tidak akan dapat melihat perubahannya. Selepas minum dengan banyak kemudian anda terus pergi menimbang sudah pasti berat badan akan meningkat. Ini menyebabkan rasa putus asa untuk meneruskan misi diet.


11. Makanan berempah

Sesetengah makanan berempah seperti cili, lada hitam dan biji sawi boleh membakar kalori.


12. Bijirin

Bijirin adalah sumber utama tenaga. Pilih lebih banyak bijirin dan kekacang dalam makanan. Rasa susah nak makan cukup bijirin? Boleh gantikan dengan supplemen i-food macam yang saya cerita di atas tadi.


13. Sihat bukan kurus

Tumpukan misi diet untuk sihat bukan untuk kurus. Kebanyakan orang lebih berjaya menurunkan berat badan untuk jangka masa yang panjang apabila mereka menukar motif daripada untuk kurus kepada untuk sihat. Ini disebabkan anda akan sentiasa berhati-hati dalam memilih makanan.

Makanan rapu dan makanan segera memang sangat memikat selera. Kalau ikut cara saya, saya akan tetap makan makanan sebegini cuma kurangkan pengambilannya dan ambil sekadarnya sahaja. Kalau asyik makan makanan sihat rasa hilang pulak nikmat hidup ye tak :D? Lepas tu, malam sebelum tidur saya akan ambil Green Fit. Setiap pagi pula memang tak tinggal i-food supaya bahan-bahan yang tak elok macam pengawet, pewarna dan bertoksik tersingkir dari badan.


14. Cara masakan

Cara masakan paling baik untuk mengurangkan jumlah kalori dalam makanan ialah dengan merebus, memanggang dan stim. Bagi sayur-sayuran, tumis dengan sedikit minyak sahaja dan hindari dari menggunakan lemak haiwan. 

Biasanya saya akan buat imbangan, hanya salah satu sama ada lauk (protein) atau sayuran yang akan gunakan minyak misalnya kalau ayam dah digoreng sayur pula saya akan masak rebus; kalau ikan dah masak panggang/stim sayuran pula boleh pilih yang dimasak secara tumis.


15. Pilihan pinggan

Pilih pinggan yang kecil berbanding pinggan besar agar dapat mengelakkan kita memenuhkan pinggan dengan makanan. Penuhkan sebahagian pinggan dengan sayuran terlebih dahulu kemudian barulah nasi dan lauknya (protein). Boleh rujuk myplate ni sebagai panduan:

Hidangan lengkap untuk lunch.


Panduan pemakanan untuk satu hari.

16. Banyakkan pergerakan selepas makan

Lepas makan jangan lupa cuci pinggan dan kemas dapur. Sekarang saya tahu kenapa berat saya statik je dari dulu sampai sekarang :D. Elakkan tidur atau duduk-duduk sahaja selepas makan. Pergerakan yang banyak selepas makan membantu membakar kalori. Kalau makan di gerai atau restoran kenalah cari peluang untuk banyakkan pergerakan seperti berjalan atau menaiki tangga berbanding lif sewaktu pulang ke pejabat.



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
WHATSAPP/TELEGRAM/WECHAT/SMS : 019-7583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com



Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy