BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni: Green Fit Bantu Turunkan Berat Badan


As-salam :).

*nama dikaburkan separuh untuk privasi customer saya :)


Green Fit dan i-food kombinasi terbaik untuk dapatkan berat ideal of course dengan senaman dan pemilihan pemakanan seimbang (bukan diet ketat). Next time saya cerita macam mana suami saya berjaya turunkan berat dia daripada 120 kg ke 104 kg dalam masa 3 bulan :).


Untuk info bagaimana Green Fit + I-food boleh membantu dari segi mendapatkan berat ideal beserta harga promosi boleh klik >>SINI.


Walaupun Green Fit + Ifood boleh membantu mereka yang obesiti tapi kedua-dua produk ini juga boleh diambil oleh mereka yang kurus. Green Fit bagus untuk orang yang ada masalah sembelit dan buasir manakala i-food sangat baik untuk yang ada masalah gastrik, masalah penghadaman, masalah kulit, darah tinggi, kencing manis, hamil dsb.

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Salam Ceria Cemerlang,

Usus Berulat !!


As-salam..

Apa khabar semua? Harap sihat-sihat jua adanya. Hehe..mukadimah cam nak tulis surat pulak. Macam mana nak kekal sihat? Pastikan usus kita sentiasa bersih sebab 90% penyakit itu berpunca dari perut dan usus ~ pesanan penaja :D


Saya nak share satu video yang pernah kami share dekat pages Green Fit - Bersihkan Usus Anda. Dalam video ni ada ditunjukkan perbezaan usus yang sihat dan bersih dengan usus yang kotor. Geli betul tengok ada ulat menggedik-gedik dalam usus. Sebenarnya ulat tu ialah parasit yang berkembang biak dalam usus yang kotor.




Dah tengok kan? Usus kita ni macam 'longkang' juga. Cuba bayangkan longkang kalau tak bersihkan, apa rupa dia? 


Sebab itu kita disarankan untuk masukkan fiber/serat dalam menu setiap hari. Fiber ni tak akan dihadam dan diserap oleh badan tapi berfungsi sebagai 'berus' kepada 'longkang' (usus) kita. Orang dewasa perlukan 20g - 35g serat setiap hari tapi menurut kajian WHO, manusia zaman sekarang ini hanya mengambil 10g serat sahaja. 


Kalau selalu rasa badan lesu, tak bermaya, kulit berjerawat dan kusam, selalu emosi tak menentu, perut rasa sebu, badan berangin cuba cek balik tabiat pembuangan air besar anda. 

Paling baik kalau boleh membuang 2 kali sehari

Kalau ada masalah dari segi pembuangan air besar saya syorkan cubalah Green Fit. Memang terbaekk !! Dahla sedap pulak tu rasa macam epal :D.


Kandungan : serbuk epal, serbuk oat, lignin, oligosakarida, psyllium husk, wheat grass, spirulina, klorofil alfalfa dan aloe vera

RM75/box (15 sachet)

Nak Green Fit dengan harga JIMAT ??? klik >>SINI

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
whatsapp/telegram/sms : 019-7583883 atau
fb/wechat : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com




Ifood dan Propolis Menyelesaikan Masalah GERD


As-salam :)..

Ingat lagi tak dalam entri yang lepas, saya ada sharekan testimoni Anne yang sembuh dari penyakit ekzema (alahan kulit) selepas mengambil ifood dan propolis selama 5 hari sahaja? Kalau tak ingat atau tak terbaca boleh baca di >>SINI. Selain menyembuhkan ekzema, Anne juga dapat mengatasi masalah gastrik dengan minum ifood yang dicampurkan dengan propolis.


Satu lagi kesan lain yang Anne dapat setelah mengamalkan kedua-dua suplemen i-food dan propolis, masalah GERD yang beliau deritai selama 2 tahun telah dapat diatasi. Saya baru tau yang Anne ada masalah ini. Masa tu Anne call saya dan beritahu tentang berita baik tersebut. Anne happy saya apatah lagi. Memang happy sesangat. Alhamdulillah :).


Menurut Anne, akibat GERD suara beliau menjadi serak dan terpaksa menghentikan hobinya berkaraoke bersama keluarga. Sekarang dah pulih Anne bolehla teruskan apa yang disukainya dulu kan :).






GERD

Apa itu GERD ya? Saya ada baca sedikit tentang GERD dalam satu majalah baru-baru ni jadi eloklah kalau kita sharing-sharing. Sharing is caring kan :).


GERD atau nama panjangnya Gastro-Esophageal Reflux adalah sejenis penyakit yang berkaitan dengan gastrousus yang mana pesakit rasa tak selesa selepas makan hidangan yang banyak, rasa jeluak dan loya serta pedih ulu hati pada waktu malam. GERD boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira usia dan penyakit ini boleh memberikan kesan kepada kualiti kehidupan dan prestasi kerja seseorang. 


Kalau anda ada simptom-simptom GERD ni cepat-cepatla rawat sebab penyakit ni boleh membawa kepada penyakit yang lebih serius seperti sukar bernafas, pendarahan dan kecederaan pada esofagus serta kanser esofagus. Ramai orang tak sedar yang mereka ada mengalami simptom GERD.



Cara Mengatasi GERD

Pertama mestilah jumpa doktor dan dapatkan ubat kan :). Selain dari ubat, pesakit boleh meringankan simptom dengan mengubah gaya hidup untuk mengatasi rasa sakit dan tak selesa seperti:

  • Semasa tidur letakkan kepala dan bahu lebih tinggi daripada badan
  • Amalkan diet sihat
  • Mengambil makanan dalam jumlah yang kecil tapi kerap
  • Menghindari makanan yang berpotensi menyebabkan simptom GERD seperti buahan sitrus, makanan berlemak, makanan diproses, minuman berkafein dan berkarbonat
  • Amalkan supplemen seperti i-food dan Avail Propolis ini


RM78/botol (10 ml)


Propolis dari lebah sememangnya baik untuk apa-apa sahaja jenis penyakit seperti yang telah disebutkan dalam Al-Quran surah An-Nahl ayat 69 :

"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan."

Info lanjut tentang Avail Propolis boleh baca >>SINI.


RM190 (20 sachet) 


Ifood seperti yang pernah saya tulis di >>SINI ialah makanan mengubati. Bagus untuk perut dan usus (masalah gastrousus dan pencernaan), bagus untuk hati dan darah (buang toksin) dan bagus untuk kesihatan badan secara menyeluruh. Wanita hamil, mereka yang ada penyakit, sedang berdiet dan orang yang tidak mengamalkan pemakanan sihat sangat-sangat disarankan untuk ambil ifood. Orang yang sihat pun elok ambil jugak untuk langkah penjagaan.


PROMOSI HEBAT!!

Dapatkan harga DISKAUN daripada saya dengan membuat pembelian 2 box i-food + 1 botol Avail Propolis dan PERCUMA 2 botol Avail Propolis lagi

Testimoni: Avail Propolis dan I-food Bagus Untuk Alahan Kulit


As-salam :).

Nak share testimoni daripada seorang customer saya Anne yang consume i-food dan propolis untuk masalah gatal-gatal kulit yang telah lama beliau hadapi. TQ Anne sebab berkongsi :). Kalau nak tanya pengalaman Anne sendiri boleh cari beliau di fb Tako Anne Koh atau nak call dia sendiri pun boleh 016-7221516.


Masalah Alahan Kulit Pada Tangan

Masa Anne call saya, beliau ceritakan tentang masalah gatal-gatal pada tangan beliau yang agak teruk. Dah menghabiskan ribuan ringgit untuk ubat yang mahal, dah cuba krim dan antibiotik dari klinik tapi tiada kesan seperti yang diharapkan.


Pada mulanya beliau tak begitu yakin dengan Avail Propolis sebab harganya yang murah. Sebab katanya  ubat yang mahal pun tak boleh selesaikan masalah apatah lagi ubat yang murah. Tapi apa salahnya kita berikhtiar kan. Mungkin salah satu ada yang berkesan.


Oleh sebab Anne dah mengambil terlalu banyak antibiotik, saya syorkan beliau ambil i-food sekali. I-food ni bagus untuk bersihkan darah dan juga mendetoks hati daripada bahan kimia serta toksik daripada ubat-ubatan.


#testimoni bergambar kredit to : Anne
Hari pertama - kawasan yang terkena jangkitan masih 'basah'

Hari ketiga - sudah mulai kering

Hari kelima - dah kering sepenuhnya

Alhamdulillah. Anne gembira sangat apabila masalah gatal pada tangan beliau dapat disembuhkan dengan penggunaan Avail Propolis dan i-food. Semuanya dengan izin Allah. Saya pun rasa happy sangat sebab dapat membantu beliau walaupun bantuan itu sangatlah kecil. Sekadar mengesyorkan produk yang saya sendiri guna dan rasa bagus :).


Untuk anda kalau-kalau ada masalah yang sama macam customer saya ini, cubalah i-food dan Avail Propolis. Manalah tahu kedua-dua supplemen ini serasi dan dapat menyelesaikan masalah anda.


RM78/botol (10 ml)

*sebotol boleh tahan sebulan



RM190/box (20 sachet)


PROMOSI !!

Beli 2 box i-food dengan harga DISKAUN + 1 botol  Propolis

PERCUMA lagi 2 botol Propolis

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy