BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni Avail Propolis : Luka Akibat Kencing Manis Sembuh


As-salam..

Apa khabar? Lama betul saya tak update blog ni. Kebizian melanda. Ada booth lepas tu bersambung pulak dengan percutian keluarga, adik ipar kawen tapi dalam masa sama biz online saya tetap jalan. Syukur alhamdulillah. Dalam semua tempat yang saya singgah bermula dari putrajaya - shah alam - patah balik putrajaya - nilai ada je customer yang dapat saya COD kan barangnya.


Nak update testimoni Avail Propolis ni ha. Dah lama encik roslan emelkan pada saya tapi tak menyempat nak publishkan. Sempat update kat pages je. TQ pada beliau sebab sudi kongsikan :).


Berikut lebih kurang cerita encik roslan tentang masalah yang dihadapi sepupu beliau:

"Sepupu saya ada kencing manis. Lepas tu di bahagian dadanya macam ada bisul/ketumbuhan. Bila dipicit bisul/ketumbuhan tu pecah dan mengakibatkan  lubang yang dalam. Disebabkan ada kencing manis, luka tersebut tak sembuh walaupun dah ambil pelbagai jenis antibiotik dari klinik pakar. Duit pun dah habis beratus-ratus tapi luka makin teruk. Doktor pun risau dengan luka tu, takut kena jangkitan kuman."




Hari pertama penggunaan propolis belum nampak sangat kesannya. Lubang tu dalam sangat kan. Hari ke-4  dan ke-7 dah nampak perubahan ketara. Hari ke-10 luka tu dah tertutup sepenuhnya. Alhamdulillah :).


Mengapa Avail Propolis sangat baik untuk pesakit kencing manis?


RM78/botol (10 ml)
RM180/3 botol (lebih jimat)

*Sebotol untuk penggunaan lebih kurang sebulan


Satu sebab Avail Propolis boleh ubati luka dengan cepat. Caranya dengan menyapukan propolis tersebut direct pada luka. Pesakit kencing manis bahaya sangat kalau ada luka terutamanya pada kaki sebab boleh menyebabkan amputasi (anggota terpaksa dipotong) akibat jangkitan kuman.


Kedua, Avail Propolis juga boleh mengawal dan mengaktifkan insulin secara semulajadi. Caranya, titiskan 5 titik propolis ke dalam air suam 2x sehari (pagi dan malam). Nak lagi baik ambil bersama i-food. Titiskan avail propolis tu dalam bancuhan i-food. Tentang i-food boleh refer >>SINI.


Propolis ni macam antibiotik tapi semulajadi. Ianya adalah campuran air liur lebah berumur 21 hari (Brazilian Green Propolis) dengan resin tumbuhan, lilin lebah dan debunga lebah. Lebah akan menyapukan propolis ni pada sarangnya supaya sarang tersebut steril, iaitu bebas kuman dan virus. Propolis juga adalah bahan untuk membina, mengukuhkan dan memperbaiki rekahan pada sarangnya.


Dalam Al-Quran pun ada sebut kan tentang khasiat dari lebah, surah An-Nahl ayat 69:

"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan."


Lagi satu bukan semua propolis selamat diminum. Kalau propolis dari China, New Zealand dan Australia dikhuatiri mengandungi alkohol (terhasil semasa proses ekstrasinya). Avail Propolis pula diekstrak menggunakan teknologi Ekstrasi Cecair Superkritikal yang tidak menggunakan alkohol dan lebih banyak bahan aktif dapat diekstrak.


Info lanjut tentang Avail Propolis baca >>SINI.

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

I-kids Cerdaskan Minda


As-salam..

Sebelum ni saya selalu cerita tentang kebaikan i-kids dalam menguatkan antibodi kanak-kanak. Insya-allah dengan pengambilan secara konsisten kanak-kanak yang selalu kena radang tonsil, kerap demam dan sebagainya akan jadi lebih baik. Mungkin ada yang terlepas entri saya tentang i-kids. Boleh baca di >>SINI.


Anak saya risya saya mula beri dia i-kids ketika berusia 5 tahun. Dari segi kesihatan alhamdulillah bertambah baik. Kalau sebelum ni kerap sangat dia demam (teruk). Alhamdulillah dari segi akademik pun baik. Dia mula membaca dengan lancar english dan melayu seawal usia 5 tahun. Daya ingatan pun kuat. Masa di tadika cikgu kerap suruh dia wakil kelas untuk public speaking, sebab dia boleh menghafal dengan baik :).




Sekarang risya dah darjah 1. Baru-baru ni risya berjaya dapat 3 hadiah semasa hari anugerah cemerlang di sekolahnya. Risya dapat tempat pertama dalam kelas (dia dalam kelas terbaik), dapat tempat pertama untuk keseluruhan (ada 4 kelas) dan dapat hadiah terbaik untuk subjek bahasa melayu. Alhamdulillah :).


Tak sangka sangat sebab di rumah risya bukan orang yang 'ulat buku' atau rajin study. Saya pun tak push dia sangat untuk study atau hantar tuisyen dan sebagainya memandangkan dia baru darjah 1. Dengan sesi persekolahan yang panjang (pagi sekolah biasa dan petang sekolah agama), di rumah saya beri dia kebebasan untuk buat apa yang disukai. Macam biasalah budak-budak zaman teknologi, perkara yang disukai ialah bermain tab dan tengok kartun. Itulah menengokkan gaya dia, saya pun tak sangka dia boleh dapat markah yang baik dalam setiap subjek.


Jadi kesimpulannya (macam buat karangan pulak hehe), saya rasa i-kids ni bukan sahaja membantu menyihatkan badan tapi mencerdaskan minda juga. Minda yang cerdas datangnya dari badan yang sihat. Insya-allah.




RM68/botol (200 biji)


#I-kids juga boleh dimakan oleh ibu hamil untuk perkembangan otak janin dan menguatkan tulang ibu serta baik kepada warga emas untuk menguatkan minda.


Ok, bai. Selamat bercuti sekolah buat semua anak-anak dan cikgu-cikgu semua :).

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com



Menu Diet Tengahari 1


As-salam..



Lunch for today! Ada orang sedang on diet di rumah saya ;). Menu hari ini :

- nasi putih semangkuk kecil 
- ulam raja + sambal belacan 
- ikan kerisi goreng bercili
- semangkuk kecil sup suhun (rebus sahaja dengan air rebusan tulang lembu)




Salam Ceria Cemerlang,

I-kids Membantu Mengatasi Masalah Tonsil dan Demam


As-salam ibu-ibu penyayang sekalian :)..

Andaikata si kecil anda ada selalu kena radang tonsil dan demam setiap bulan saya syorkan cubalah i-kids. Alhamdulillah, dah banyak testimoni positif dari pelanggan saya. Contohnya, puan noreen yang gembira dengan perkembangan positif anaknya :).




Bagi yang belum tahu apa itu i-kids, boleh tengok di >>SINI.



Supplemen kolustrum semulajadi dari lembu New Zealand dalam bentuk tablet kunyah. Tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan. Dijamin HALAL.

Sebotol (200 biji) - RM68
3 botol - RM168 (JIMAT RM36)


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy