BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni i-kids : Anak Selalu Demam dan Selesema


As-salam :))

TQ buat customer saya, Asma sebab sudi sms kan testimoni i-kids. Masa tu asma beli sebotol je dulu untuk percubaan. Alhamdulillah ada perubahan yang positif. Dan semalam asma beli repeat order lagi sebanyak 3 botol.




Untuk ibu-ibu penyayang sekalian, saya suggestkan i-kids sebagai supplemen untuk meningkatkan antibodi si kecil anda. Dengan keadaan cuaca yang tak menentu dan kadang-kala berjerebu kanak-kanak yang belum kuat antibodinya mudah diserang penyakit terutamanya batuk, demam dan selesema. Kalau kanak-kanak yang ada asma mungkin akan alami gejala yang lebih teruk lagi. Bagi anak kecil yang mudah kena radang tonsil pun bagus beri makan i-kids. Ada seorang customer saya tu, anaknya kerap demam dan selalu kena radang tonsil, alhamdulillah dah bertambah baik lepas amalkan ikids.


Dari pengalaman saya sendiri, sejak amalkan i-kids sebagai supplemen untuk anak-anak kami dah kurang sangat buat kunjungan ke klinik. Dalam setahun adalah sekali. Kalau demam atau selesema pun biasanya tak teruk dan cepat sembuh. Alhamdulillah.


Baca >>SINI untuk info lanjut tentang i-kids. Kanak-kanak mesti suka sebab boleh kunyah macam gula-gula. Rasanya seperti makan gula-gula susu. Tapi yang bagusnya i-kids ini diperbuat daripada kolustrum semulajadi TANPA bahan pewarna, perisa tiruan atau tambahan gula sebagai pemanis. Jadi ianya tidak akan merosakkan gigi anak kita. Yang lebih penting supplemen ini mempunyai pengesahan HALAL dari JAKIM.


RM68/botol (200 tablet)

*PROMOSI: Beli 2 botol dan dapatkan diskaun 50% bagi botol ke-3

Untuk order/pertanyaan : 

sms/whatsapp : 019-7583883 atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Kanser Ovari : Bahaya Dan Sukar Dikesan


As-salam :)).


Bila baca pasal kanser terutamanya kanser yang selalu menyerang kaum wanita rasa takut sangat dan berdoa agar dijauhi dari penyakit berbahaya sedemikian. Tapi doa je tak cukup kan. Kita kenalah jaga kesihatan seperti yang disarankan oleh pakar kesihatan - jaga pemakanan dan amalkan cara hidup sihat. Nak jaga makan tu ok lagi tapi bab nak bersenam tu yang payah sikit selalunya kan hehe, termasuk saya jugalah.


Di samping itu, digalakkan untuk ambil supplemen memandangkan gaya hidup dan corak pemakanan kita hari ni dah tak begitu menyihatkan macam zaman nenek moyang kita dulu. Saya sekeluarga pun dah mula makan supplemen sejak berkecimpung dalam dunia supplemen ni hehe. Tak rugi pun makan supplemen ni.


Antara supplemen yang saya (dan juga suami) amalkan ialah i-food untuk membersihkan hati dan darah serta mengambil Avail propolis sebelum sarapan. Propolis ni baik untuk meningkatkan daya imuniti badan kita, anti-virus, anti-kulat, anti-bakteria dan boleh mencegah pertumbuhan sel kanser.



i-food (20 sachet)

RM190 (harga bukan ahli utk first time buyer)
RM160 (harga ahli utk repeat)

Avail Propolis (10 ml)

RM78/botol
RM180/3 botol


Hari ini saya nak kongsi info tentang kanser ovari. Kanser ovari mungkin tak sepopular kanser payudara atau kanser serviks namun kanser ini adalah salah satu kanser reproduktif wanita yang paling bahaya dan sukar dirawat. Kanser jenis ini berada di tangga ketiga sebagai kanser paling kerap berlaku selepas kanser serviks dan kanser rahim.


Mengapa kanser ovari sangat bahaya?

Ovari adalah kilang telur wanita yang kedudukannya begitu jauh ke dalam pelvis menyebabkan doktor sukar mengesan kehadiran struktur abnormal pada peringkat awal.

Penyakit ini juga tidak menunjukkan sebarang gejala khusus yang memberikan petanda awal  menyebabkan kebanyakan kes lambat dikesan. Kebanyakan pesakit kanser ovari hanya datang menemui doktor setelah keadaan melarat dan mencapai peringkat akhir (peringkat 3 dan 4).

Kanser ovari menyebabkan takungan air di dalam abdomen sekitar peringkat 3 dan 4 menyebabkan perut penghidapnya membesar. Keadaan ini membuatkan wanita menyangka diri mereka semakin gemuk dan tidak menjangkakan menghidap kanser ovari kerana tiada sebarang kesakitan dirasai.


Siapa Yang Berisiko?

Menurut laporan Pendaftaran Kanser Kebangsaan 2003, kadar insiden kanser ovari adalah paling tinggi di kalangan wanita berusia 50-59 tahun. Bagaimanapun kanser ini boleh berlaku kepada wanita yang lebih muda, malah ada kes yang melibatkan gadis belasan tahun.


Wanita bujang dan tidak pernah hamil. Risiko bagi wanita yang pernah melalui proses kehamilan adalah 30-60% lebih rendah kerana pengurangan kitaran ovulasi (akibat kehamilan).


Tanda-tanda 

Kebanyakan pesakit tidak mempunyai gejala khusus dan hanya dapat dilihat setelah penyakit mulai teruk. Tanda-tanda biasa yang ada ialah:

  • Rasa sakit/tidak selesa pada bahagian abdomen/pelvis
  • Perut semakin membesar tetapi tidak hamil/terasa ketulan di perut
  • Senggugut/sakit perut tidak mengira waktu
  • Pendarahan dari vagina/haid yang tidak menentu
  • Putus haid pada usia muda
  • Sukar membuang air kecil/besar
  • Hilang selera makan, berat badan susut, perut kembung, sakit pinggang, letih-lesu (kanser sudah berada di peringkat akhir)
  • Sakit ulu hati dan kerap kencing
  • Gangguan dalam pusingan haid seperti lambat/tidak datang pada waktu yang dijangkakan, haid tidak teratur (datang di luar waktu haid) atau datang haid tetapi sedikit-sedikit dan berpanjangan
  • Mandul/kurang subur/kerap gugur


Jenis-jenis Kanser Ovari

Secara amnya kanser ovari dibahagikan kepada 3 kategori:

1. Kanser ovari yang berasal dari selaput ovari

Dikenali sebagai 'epithelial ovarian cancer'. Jenis ini adalah paling kerap berlaku (70-80% daripada keseluruhan kanser ovari). Juga paling kerap berlaku di kalangan wanita berusia.

2. Kanser ovari dari stroma: sex cord stromal tumor

Biasanya merembes hormon seperti estrogen atau testosteron menyebabkan pendarahan dari vagina, ketumbuhan rambut berlebihan atau mempunyai ciri fizikal seperti lelaki.

3. Kanser ovari sel germa

Berlaku di kalangan wanita muda dan remaja


Punca-punca

Sehingga hari ini pakar tidak dapat mengesahkan punca utama mengapa kanser ini berlaku namun sering dikaitkan dengan faktor pemakanan dan genetik (keturunan).

Memang tak dinafikan 90% penyakit adalah berpunca dari perut. Sebab itu walau sesibuk mana pun kita harus jaga pemakanan. Hindarkan makanan yang berlemak, makanan segera, makanan diproses/diawet, makanan bergoreng. Banyakkan makanan berserat tinggi, makanan organik, sayur-sayuran dan buah-buahan. Sekiranya anda dari golongan yang kerap memilih jenis makanan yang kurang sihat, saya sarankan anda ambil i-food sebagai supplemen. Macam saya cakap masa mula-mula tadi, i-food sangat baik untuk membersihkan hati dan darah daripada bahan toksin.


Penggunaan tuala wanita daripada recycle paper = kanser ovari?

Memang tiada kajian menyeluruh pernah dibuat untuk mengesahkannya dan mesti orang pertikaikan, kalau betul tuala wanita dari recycle paper membahayakan kenapa masih dijual juga? Contoh paling mudah, rokok. Kenapa rokok masih dijual sedangkan rokok memang membahayakan? Jadi terpulang pada diri sendiri. Kita ada pilihan untuk menggunakan tuala wanita yang BUKAN diperbuat daripada recycle paper seperti FC Bio (tuala wanita dari kapas). Mencegah itu lebih baik kan. Baca >>SINI mengapa saya berpendapat tuala wanita biasa yang diperbuat daripada recycle paper mungkin mengancam kesihatan wanita.



FC Bio Sanitary Pad


Penggunaan bedak talkum = kanser ovari?

Penggunaan bedak talkum yang mengandungi asbestos telah dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser dan ia telah dikaji sejak 1973 lagi. Selepas asbestos dilarang dalam pembuatan bedak talkum, kajian telah dilakukan oleh Universiti Harvard meliputi 80 ribu pesakit menunjukkan peningkatan risiko kanser ovari jenis serius sebanyak 40% di kalangan wanita yang menggunakan bedak talkum di kawasan alat genital mereka. Tetapi kajian tidak menunjukkan berapa kekerapan memakai serta jumlah yang dipakai. Sebagai langkah pencegahan, jangan gunakan bedak talkum pada bahagian tersebut.


sumber info kanser ovari : artikel dari majalah dan akhbar.

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Salam Ceria Cemerlang,

Testimoni Propolis: Demam, Batuk & Asma


As-salam :))


SMS dari anis, customer saya yang setia dengan AVAIL Propolis. Sebelum ini anis sering mengalami demam dan batuk yang mungkin berpunca dari penyakit asma yang dihidapinya.




Apa itu asma?

Asma adalah sejenis penyakit saluran pernafasan kronik yang melibatkan saluran udara yang membawa udara masuk dan keluar dari paru-paru. Ia menyebabkan kekejangan dada dan sesak nafas yang dikenali sebagai 'serangan asma'.

 Bagi pesakit asma, saluran udara yang mengalami keradangan adalah sangat sensitif apabila terdedah kepada rangsangan atau 'pencetus'. Ia akan menjadi sempit dan menyebabkan kesukaran bernafas.


Jenis-jenis asma

Terdapat 2 jenis asma iaitu : asma alahan dan bukan alahan.


Asma alahan disebabkan oleh alergen (pencetus alergi). Debunga, kulat dan hama adalah contoh alergen yang terdapat dalam udara. Apabila pesakit asma bernafas, alergen ini akan mencetuskan gejala asma kepada penghidapnya. Perisa makanan dan ubat-ubatan juga boleh mencettuskan gejala asma sekiranya dimakan oleh pesakit asma yang alah kepada kandungan yang terdapat di dalamnya.


Asma bukan alahan pula, pencetusnya tidak ada kaitan dengan alahan tetapi masih mampu menyebabkan penyempitan pada saluran udara sebagaimana tindakan alergen. Contoh-contoh pencetus bukan alergen: asap, debu, senaman, demam dan selesema.


sumber rujukan tentang asma : SINI


Kebaikan Avail Propolis

Propolis sangat kaya dengan flavonoid (34 jenis). Flavonoid mampu bertindak sebagai anti-oksida, anti-radang, anti-virus dan anti-alergi. Ia menguatkan daya imuniti badan. Avail Propolis diekstrak dengan menggunakan teknik bioteknologi terkini : Ekstrasi Cecair Superkritikal. Kaedah ini tidak melibatkan penggunaan alkohol, bahan beracun dan lebih banyak bahan aktif dapat diekstrak.


Baca lebih lanjut tentang Avail Propolis di >>SINI.


RM78/botol (10 ml)
RM180/3 botol

"The more u buy, the less u pay"


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Testimoni AVAIL Propolis : Gatal-gatal Kulit


As-salam :)).

Bulan lepas (Ogos), rasanya sebelum puasa kot Kak Ani dengan suaminya datang ke rumah sebab nak cuba Avail propolis sebab suami Kak Ani ada masalah gatal-gatal kulit di kaki dan tangan. Masa tu saya tengok memang kesian. Menurut Kak Ani diaorang dah sapu krim yang doktor bagi, makan ubat dan ada juga makan supplemen lain tapi masih macam tu juga.


Mengikut kata doktor, suami Kak Ani ada masalah darah kotor jadi saya suggestkan beliau untuk ambil i-food sekali. I-food ni supplemen untuk bersihkan darah. Kita ni kan sepanjang hidup asyik makan macam-macam dan belum tentu makanan yang kita makan tu sihat belaka. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni, tanah untuk pertanian banyak yang dah tercemar, dengan udara pun tercemar, air sungai tercemar.



i-food (20 sachet)
RM190 - harga bukan ahli/first timer (beli di blog ini)
RM160 - harga ahli/utk customer yang repeat order (beli di blog ini)


Pemilihan makanan macam makanan segera, makanan bergoreng terutamanya yang digoreng dengan minyak yang dah berulangkali guna, makanan diproses yang tinggi kandungan garamnya, gulanya lengkap dengan pewarna dan perisa tiruan juga menambah beban kepada hati kita. Jadi supplemen macam i-food ni bantu bersihkan hati agar dapat bekerja dengan lebih baik.


Berbalik pada cerita suami Kak Ani tadi.


Tadi saya sms Kak Ani tanya khabar tentang suami beliau. Mula-mula nak sms berdebar jugak. Manalah tahu propolis dan i-food yang diaorang beli tak mendatangkan kesan seperti yang diharapkan. Alhamdulillah, ada perubahan. Tapi sebab masa raya tak jaga makan penyakitnya datang kembali cuma dah seteruk dulu. Saya takda pulak ambil gambarnya masa beliau datang ke rumah. Kalau tak boleh juga tunjuk sebelum dan selepas kan. Sebenarnya saya segan. Takkan lah tetiba nak ambil gambar orang pulak kan. Takut orang tak selesa.



Apa pun saya bersyukur sebab dapat membantu mereka. Bantu mengenalkan produk sahaja. Yang berkuasa menyembuhkan dah tentulah Allah s.w.t.


RM 78/botol (10 ml)

Beli banyak ada diskaun. "The more u buy, the less u pay." :))


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Testimoni Woman Lobata : Berjaya Hamil


As-salam :)).

Thanks Puan Ita sebab sudi share pengalaman beliau mengambil Woman Lobata sebagai supplemen.

TESTIMONI 1

Mudah-mudahan untuk kali kedua ni Woman Lobata dapat membantu beliau lagi. Dengan izin Allah jua adanya :)).

TESTIMONI 2


Terima kasih syabila balqiss sebab sudi drop testimoni dekat entri >>INI. Beliau sukar hamil saya kira disebabkan oleh masalah rahim kurang subur. Dengan penggunaan sekotak Woman Lobata beliau berjaya hamil dengan izin Allah. Alhamdulillah. Saya tumpang gembira :)).



RM205 (30 biji kapsul)

MAL 20033783T

Bagi mereka yang sukar hamil akibat masalah kurang subur saya syorkan ambil Woman Lobata beserta i-food. I-food berfungsi untuk membersihkan dalaman kita terlebih dahulu dan juga membekalkan khasiat yang secukupnya kepada tubuh.



RM190 (20 sachet)


PROMOSI !! 

Beli 2 kotak Woman Lobata PERCUMA 1 kotak i-food

sms/whatsapp/emel kod WL-2 IF-1 ke 0197583883 beserta nama, alamat, no telefon dan bank pilihan untuk payment maybank/cimb

Baca lebih lanjut tentang Woman Lobata di >>SINI.


Testimoni Woman Lobata


As-salam :)).

Woman Lobata sesuai diambil oleh wanita yang baru habis menyusukan bayi. Biasanya masalah yang biasa dihadapi oleh ibu menyusu ialah 'breast' yang kendur. Tapi ibu-ibu jangan jadikan ini sebagai alasan untuk tidak menyusukan bayi ye :). Sebab banyak kebaikan penyusuan ibu. Baik untuk bayi malah baik untuk ibu-ibu jugak.


Bayi yang menyusu ibunya biasanya mempunyai antibodi badan yang lebih kuat dan mempunyai perkembangan mental yang lebih baik. Bagi ibu yang lepas bersalin pula meyusukan bayi boleh membantu mengecutkan rahim, cara untuk melangsingkan tubuh secara semulajadi serta mencegah kanser payudara. Bonding antara ibu dan anak juga lebih erat :).


Woman Lobata adalah DILARANG sama sekali diambil semasa anda dalam tempoh menyusukan bayi kerana supplemen ini adalah herba yang boleh menimbulkan kepanasan pada bayi.


TESTIMONI

Puan Ira 30-an baru berhenti menyusukan bayinya (menyusu selama 2 tahun). Beliau menghadapi masalah payudara kendur, kekeringan vagina serta kurang keinginan untuk bersama suami. Alhamdulillah setelah mencuba woman lobata, tak habis pun sekotak lagi beliau dah rasa perbezaannya. Suami pun puji katanya :)).




Woman Lobata adalah 100% herba Pueraria Lobata, tiada campuran bahan lain. Dijadikan dalam bentuk kapsul agar mudah ditelan. Sarung kapsul juga menggunakan bahan tumbuhan. Woman Lobata telah disahkan HALAL dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan (MAL 20033783T).


Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Kementerian Kesihatan Awam Perubatan, Institut Tumbuhan Perubatan Thailand, herba Pueraria Lobata mempunyai kelebihan:

  • mengembalikan kesihatan rambut (88%)
  • mempercepatkan pemulihan kulit (94%)
  • menambah saiz payudara (82%)
  • menegangkan payudara (88%)
  • memperbaiki kitaran haid (29%)
  • menambah cecair faraj (85%)
  • mengurangkan kesakitan kelenjar payudara (bengkak) (94%)


Pueraria Lobata merupakan phytoestrogen yang mana tumbuhan ini berfungsi sebagai pengganti estrogen terbaik untuk wanita. Seiring dengan peningkatan usia, paras hormon estrogen wanita juga ikut merosot. Jadi bagi wanita yang mementingkan kecantikan dan kesihatan luar dan dalam mesti cuba Woman Lobata :)).


RM205 (30 biji)




Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com




Testimoni AVAIL Propolis


As-salam :))

Testimoni dari salah seorang customer saya. TQ Puan Rose.




Propolis dah terbukti sangat baik untuk meningkatkan daya imuniti badan kerana ia adalah antibiotik semulajadi. Boleh digunakan untuk merawat penyakit yang berpunca daripada daya tahan tubuh yang lemah juga elok diamalkan sebagai supplemen harian.


Pada tahun 1991, Profesor Tetsuya Matsuno dari Persatun Kanser Jepun mendapati propolis mengandungi agen anti-barah yang mampu mencegah pertumbuhan dan membunuh sel barah tanpa memberi kesan sampingan yang teruk.


Juga sangat baik diamalkan oleh pesakit kencing manis kerana propolis dapat mengawal dan mengaktifkan insulin.


Lain-lain kebaikan propolis ialah:


  • mengurangkan masalah gigi
  • mengurangkan masalah keradangan tekak
  • mengurangkan masalah alahan hidung
  • membantu pesakit tuberkulosis
  • membantu mengatasi masalah kulit
  • membantu mengatasi masalah ulser perut


Menagapa AVAIL Propolis harus menjadi pilihan? Klik >>SINI.

RM78/botol (10 ml)

"You buy more, you pay less". 

3 botol - RM180
9 botol - RM420

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy