BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni Green Fit Lagi


As-salam :).

Terima kasih kepada pemilik testimoni di bawah yang sudi kongsikan pengalamannya mengambil Green Fit. Beliau sharekannya di pages green fit kami (http://www.facebook.com/greenfit4u) dan saya mohon panjangkan di sini pula ya.





RM75/kotak (15 sachet)

Untuk penjimatan, beli secara pakej. Klik >>SINI.

Pek percubaan RM30 (including postage).


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Mengapa Stem Stel Epal Adalah Yang Terbaik Untuk Awet Muda?


As-salam ^_^.

Siapa sini yang ingin kelihatan muda selalu? Mesti nak kannn. Macam yang saya cakap sebelum ni biar usia je meningkat tapi muka maintain selalu. Tipu kata tak seronok kalau orang kata eh macam tak percaya umur awak dah 60 kan. Nampak macam 40-an gitu. Kan kan seronok kan?


Ada orang raut wajahnya yang buat dia kelihatan muda tapi muda yang saya maksudkan di sini dari segi struktur kulit. Daripada kedutan yang ada di wajah orang sebenarnya dah boleh agak berapa usia sebenar kita walaupun cuba disembunyikan dengan cara berpakaian ataupun perlakuan.


Sebelum ini, mesti anda semua dah pernah mendengar pelbagai jenis produk seperti kolagen, vitamin c dan sebagainya sebagai satu cara untuk merawat kulit. Tetapi sebenarnya bahan-bahan ini sekadar berkesan merawat permukaan kulit sahaja.


Penuaan, menurut teori Profesor Denham Harman (1954) adalah disebabkan pengumpulan radikal bebas dalam badan. Selain daripada proses semulajadi dalam badan faktor pencemaran, gaya hidup dan corak pemakanan juga menyumbang kepada pembentukan radikal bebas ini. Bahan ini bukan sahaja merosakkan sel malah mengubah fungsi dan DNAnya. Kerosakan ini juga melibatkan sel baru yang mewarisi DNA tersebut. Seiring dengan peningkatan usia bilangan sel yang rosak semakin bertambah, sel mati lebih pantas, proses pemulihan dan pengahasilan sel baru juga menjadi lambat.


Apa itu sel stem?

Sel stem adalah sel induk yang terdapat dalam benda hidup seperti manusia, haiwan dan tumbuhan. Daripada sel induk barulah akan terbentuk tisu-tisu organ yang seterusnya membentuk sistem tubuh. Pada manusia, sel stem terdapat pada uri dan tali pusat bayi yang baru lahir. Pada zaman dahulu, bagi orang Islam uri dan tali pusat ini akan ditanam tetapi teknologi moden telah mewujudkan sebuah bank sel stem di mana sel stem bayi yang baru lahir akan disimpan untuk kegunaan masa hadapan sekiranya bayi itu atau ahli keluarga terdekatnya sakit. Namun, kos penyimpanannya agak mahal.


Mengapa Sel Stem Epal Swiss?

Sebuah syarikat di Switzerland, Mibelle Biochemistry telah menemui bahan yang berkesan untuk anti-penuaan iaitu menggunakan sel stem epal yang diekstrak daripada buah epal swiss (Uttwiler Sp├Ątlauber). Mengapa epal swiss dan bukan epal-epal dari jenis yang lain? Kerana buah epal swiss ini adalah unik, tetap kekal segar berbulan lamanya selepas dipetik dan tidak gugur dari pokoknya walaupun pokoknya telah mati. Menggunakan teknologi Pyhtocelltec, syarikat tersebut telah melancarkan PhytoCellTec™ Malus Domestica dan telah dipatenkan untuk digunakan sebagai bahan kosmetik dalam merawat kulit.


Baca >>SINI untuk lebih faham ^_^.


Kelebihan LIV-ZELL

LIV-ZELL menggunakan PhytoCellTec™ Malus Domestica sebagai bahan utama dan digabungkan  dengan 10 bahan lagi yang boleh merawat dan mencatikkan kulit. Next entri nanti saya akan tuliskan kelebihan setiap bahan ni ok ^_^.





RM200/kotak (15 sachet)


Promosi sehingga 30 Jun, RM168 sahaja. Selepas tarikh tersebut harga akan kembali normal. Jom-jom minum sekarang untuk persiapan wajah cantik di hari raya nanti ^_^.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Bagaimana Kedutan Pada Wajah Terjadi?


As-salam :).


Ya. Saya sekarang sudah menjangkau usia 33 tahun. Ramai juga yang kata saya kelihatan lebih muda. Mungkin sebab susuk tubuh saya yang kecil. Tapi sebenarnya kalau tengok dekat-dekat, sekitar hujung mata (ekor mata) saya sudah ada garis-garis halus. Bawah mata juga sudah mulai ada kedutan mungkin sebab tabiat saya yang suka menggosok mata kuat-kuat (habit dari muda). Di bahagian pipi pula garisan bekas senyum saya mulai kelihatan.




Itu kisah saya sendiri. Tapi percaya tak kalau saya kata sekarang garis halus pada ekor mata saya sudah tiada, bawah mata masih ada sedikit garis-garis halus dan bila saya berhenti tersenyum atau ketawa tiada lagi garisan senyum yang tertinggal di pipi? Kemudianlah saya share tentang itu ya ^__^.


Bagaimana kedutan pada wajah terjadi?


Tahukah anda sebenarnya proses penuaan mulai berlaku pada usia 25 tahun?


Apabila kita ketawa, tersenyum atau mengerutkan dahi, kulit akan mengerut sedikit. Tapi sewaktu muda, garis kerutan ini akan hilang apabila kita berhenti ketawa, tersenyum atau berkerut kerana kulit muda masih anjal. Namun seiring dengan pertambahan usia, kulit semakin hilang keanjalan disebabkan otot di bawah kulit yang semakin lemah dan disebabkan graviti, kulit yang melekat pada otot yang lemah tadi mulai kendur.


Selain itu, faktor gaya hidup (merokok, kurang tidur, pemakanan tidak seimbang), persekitaran dengan cuaca yang tidak menentu serta pencemaran menyumbang kepada krosakan kulit.


Asap rokok (sendiri hisap atau kena asap rokok dari orang lain) dan juga asap-asap pencemaran yang lain, merupakan sumber radikal bebas yang boleh merosakkan sel kulit dan mempercepatkan proses penuaan. Jadi, pada mana-mana perempuan yang tak nak tua sebelum waktunya cepat-cepatlah halang suami/boyfriend daripada hisap rokok berdekatan anda ya; pesanan khidmat masyarakat dari saya HEHE. Pencemaran asap kenderaan tu tak boleh nak elaklah terutamanya mereka yang tinggal di kawasan bandar.


Wanita disarankan untuk mengamalkan pemakanan seimbang. Lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan, ambil serat, pilih makanan rendah kalori dan tidak berminyak serta berprotein tinggi. Pengambilan vitamin/supplemen untuk menjaga kecantikan dan awet muda adalah lebih baik daripada kita mengambil suntikan atau melakukan pembedahan yang menyakitkan. Suntikan seperti botox atau pembedahan plastik pula adalah salah di sisi agama kerana mengubah ciptaan Allah.


Kekurangan air juga menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Kulit kering adalah lebih cenderung untuk mudah berkedut berbanding mereka yang mempunyai kulit berminyak. Apabila usia semakin meningkat, kulit juga biasanya akan menjadi kering.


Terdedah kepada sinaran UV juga menyumbang kepada penuaan kulit. Pakailah krim SPF apabila berada di luar rumah terutamnya pada waktu panas terik (antara jam 11 pagi - 5 petang). Saya sarankan Perfect Beaute Cream (PBC) kerana selain SPF, krim ini juga bertindak sebagai krim pencerah, anti-penuaan serta boleh digunakan sebagai bedak + foundation + concealer. Klik >>SINI untuk info PBC.


Dan akhir sekali, kurang tidur juga boleh menyebabkan penuaan. Sebaik-baiknya tidur biar cukup 8 jam dan sebelum jam 12 malam sebab antara jam 12 - 2 pagi tu badan akan bekerja untuk memperbaiki sel-sel yang rosak.


Kita tak boleh menghalang proses kedutan daripada berlaku tapi ada cara untuk melambatkannya. Nanti-nanti saya cerita macam mana garis-garis halus dekat tepi mata saya tu boleh hilang ya. Nak tau tak? Tunggu next entri yaa ^__^.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya: 

sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Berjaya Turunkan Berat Badan Dengan Green Fit


As-salam semua :).


Kembali dengan testimoni Green Fit lagi. Gembira bila terima sms daripada seorang customer semalam; Mar berjaya turunkan 3 kilo setelah minum Green Fit selama seminggu (sekotak). Semalam beliau order lagi 3 kotak.




Tapi suka saya nak ingatkan pada semua Green Fit BUKAN ubat kurus/ubat pelangsing ya. Kandungannya cuma serat semata-mata. Masalah berat badan sering berlaku salah satunya akibat kekurangan serat dalam diet seharian.


Serat terutamanya serat larut berperanan untuk melancarkan pergerakan bahan kumuh/najis di dalam usus besar manusia. Serat tidak boleh dicerna oleh perut memandangkan tubuh kita tidak mengeluarkan enzim yang boleh mencernakannnya. Oleh sebab itu, walaupun serat merupakan karbohidrat tetapi ia tidak menyumbang tenaga atau kalori kepada badan kita (tidak menggemukkan).


Mereka yang sedang dalam proses menurunkan berat badan/diet jangan sesekali mengabaikan serat dalam pemakanan seharian. Kita memerlukan sekurang-kurangnya 18g serat sehari. Mengambil satu sachet Green Fit setiap hari membantu anda memenuhi keperluan serat seharian terutamanya mereka yang kurang makan sayuran, buah-buahan serta sumber serat yang lain seperti bijirin (cthnya; oat) dan kekacang.


Disarankan untuk minum Green Fit setiap malam sebelum tidur supaya anda boleh mengamalkan tabiat pembuangan setiap pagi. Lewat membuang air besar (sehingga gelincir matahari) menyebabkan toksik telah beredar ke seluruh bahagian badan seterusnya mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan. Anda juga perlu minum lebih air (keesokkan harinya selepas ambil Green Fit pada malamnya).


Selain serat (spt serbuk epal, serbuk gandum, lignin, sekam benih silium, wheatgrass), Green Fit juga mengandungi oligosakarida, spirulina, alfalfa dan aloe vera yang sangat baik untuk usus serta membantu meningkatkan metabolisme tubuh. Baca lebih lanjut di >>SINI.



RM75/kotak (15 sachet)

Pembelian lebih jimat klik >>SINI.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Testimoni Perfect Beaute Creme


As-salam.

Ini testimoni salah seorang customer saya, Syazwana dari Kuching yang dah gunakan PBC. Haritu Wana dah order, dalam seminggu lebih macam tu Wana order lagi. Terkejut saya takkan cepat sangat krimnya habis. Oh, rupanya Wana beli untuk kawannya pula. Senang hati saya bila Wana sesuai dengan PBC.




Saya sendiri pun memang suka sangat PBC ni. Sebelum ni saya dah cuba macam-macam jenis foundation, bedak compact dan juga loose powder tapi semua tak memuaskan hati.


Yang paling buat saya suka selain berfungsi sebagai bedak compact + foundation + concealer + krim SPF, PBC ini juga mengandungi kolagen yang berkesan mengurangkan tanda penuaan, menganjalkan serta melembabkan kulit. Maklumlah usia dah makin meningkat ni kan garis-garis halus pun dah mula nak kelihatan (uh emonya tengok kedut huhu).


PBC juga mengandungi bahan-bahan seperti ekstrak akar licorice, vitamin C dan E, ekstrak kulit manggis, minyak beras germa dan ekstrak bisabol yang boleh membantu melembutkan, mencerahkan dan memudarkan kesan parut jerawat. Boleh baca tentang PBC lebih lanjut di >>SINI.


Pendek kata, dengan PBC kita boleh bermekap sambil merawat ^__^.



RM96/box (9 gram)

Kepada customer yang dah pernah daftar keahlian dengan saya, boleh dapatkan PBC dengan harga RM80 sahaja (belum masuk kos pengeposan). Nak order boleh sms ke 019-7583883 atau PM fb saya Rina Avail atau nak emel pun boleh (inspirasihatcantik@gmail.com). Berikan nama dan alamat. Dah bank in sms saya. Pembayaran boleh dibuat melalui Maybank atau pun CIMB :).




Salam Ceria Cemerlang,

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy