BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni Green Fit : Menyingkirkan Koprostasis (Najis Lama)


As-salam.

Tahukah anda apa itu koprostasis?


Sebenarnya, walaupun membuang air besar setiap hari akan ada sisa najis yang tertinggal di saluran usus kita yang kemudiannya akan mendap dan menebal dari hari ke sehari. Akibatnya, saluran usus akan menjadi sempit dan hanya najis baru yang kecil sahaja boleh lepas. Keadaan akan bertambah buruk sekiranya kita kurang amalkan pengambilan serat, sayur-sayuran dan buah-buahan.


Sisa najis yang tidak dibuang dalam masa 12-18 jam ini akan menjadi beban kepada badan. Ia akan terlekat pada dinding usus dan lama-kelamaan menjadi bahan berminyak berwarna hitam. Itulah yang dinamakan koprostasis. Koprostasis akan menghasilkan gas toksik yang memudaratkan kesihatan. 


koprostasis (sumber gambar : ehsan GM subha)


Antara bahaya koprostasis:

  • menjadi punca saluran usus tersumbat dan penyakit gastrousus lainnya
  • menjadi punca radang usus dan buasir
  • sistem imunisasi tubuh menjadi lemah
  • meningkatkan risiko sakit jantung dan penyumbatan salur darah
  • kulit menjadi kusam, kasar dan gelap
  • sakit perut, badan berangin, pening kepala dan nafas berbau
  • meningkatkan risiko sakit puan
  • toksin dari usus akan memasuki salur darah dan menyebabkan pelbagai penyakit lain
  • toksin yang memasuki otak akan menyebabkan lemah ingatan dan nyanyuk.

Salah seorang customer saya, Mar memang ada masalah sukar membuang setelah sekian lama. Beliau telah cuba Green Fit baru-baru ni. Lepas minum satu sachet sebelum tidur, keesokan paginya keluar najis hitam. Ini sms yang beliau hantar pagi-pagi tadi. Mar kata, selama ni beliau selalu pening kepala dan banyak angin. Lepas dah minum Green Fit badan rasa ringan.




Bagi anda yang ada masalah seperti Mar, cubalah Green Fit :). Rasanya sedap dan 100% organik.



RM75/kotak (15 sachet)

Nak pakej yang lebih menjimatkan? Klik >>SINI.
Nak pek percubaan pun ada (stok terhad).



Salam Ceria Cemerlang,

tel: 019-7583883/019-7299927


Adakah Kita Memerlukan Green Fit dan I-food?


As-salam :).

Esok dah mula cuti sekolah. Mesti ada yang nak pegi cuti-cuti Malaysia kan? Saya punya plan pula nak pegi shopping baju raya. Bukan main kan hehe, puasa pun belum. Takpelah. Kita pegang konsep sediakan payung sebelum hujan. Eh? Ada kena-mengena ke? Haha.


Oklah, saya bukan nak cerita pasal shopping raya atau pegi jalan-jalan. Mukadimah je tu. Pun dah makan satu perenggan. Haa, saya memang nak cerita pasal makan pun. Tapi bukan makan perenggan makan ayat atau apa pun tapi pasal makanlah.


Makan. Semua orang mestilah kena makan. Kalau tak makan macam mana nak hidup kan. Makan untuk hidup. Tapi betul ke kita ni mengamalkan konsep tu. Ke kita punya konsep hidup untuk makan? Isk. Isk. Janganlah macam tu kan. Tapi saya percaya anda semua bijak belaka dalam memilih menu makanan yang sihat dan seimbang.


Namun kalau kita perhatikan zaman sekarang ni ramai sangat orang ada penyakit sampai doktor pun tak cukup nak rawat semua orang. Selain penyakit kardiovaskular yang merupakan penyebab utama kematian rakyat Malaysia, kanser juga menunjukkan peningkatan angka kematian saban tahun.


90% penyakit itu datangnya dari perut. Sistem penghadaman bukan sahaja melibatkan perut tetapi juga organ lain seperti hati dan usus. Malah, sebenarnya proses penghadaman sudah bermula dari mulut lagi. Sebab itu itu kita perlu mengunyah makanan betul-betul sebelum menelan. Rasulullah s.a.w juga menyuruh mengunyah makanan sebanyak 40 kali, biar betul-betul lumat. Ini akan mengurangkan beban kerja perut dan usus. Kajian juga menunjukkan dengan makan lebih perlahan (mengunyah dengan betul), mampu mengurangkan kalori masuk ke dalam tubuh kerana otak mengambil masa 20 minit untuk menyedari yang perut sebenarnya sudah penuh. Sekiranya kita makan laju-laju, kita akan terlepas titik rasa kenyang sebab otak tak sempat nak beri isyarat.


Makan perlahan-lahan dan memilih makanan dengan bijak adalah antara kunci untuk menjaga usus, perut dan juga hati sebenarnya. Selain obesiti, darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung yang dikaitkan dengan faktor pemakanan, kanser juga sama. Menurut satu kajian yang dilakukan di Barat, 30% kes kanser di dunia dikaitkan dengan faktor pemakanan.


Antara kanser sistem pencernaan yang kerap menyerang ialah kanser usus besar, kanser perut dan kanser hati. Dengan corak hidup masa kini dan keadaan dunia sekarang, kita sebenarnya agak sukar membebaskan diri daripada penyakit-penyakit kronik seperti ini.


Pencemaran persekitaran (air, udara, tanah, racun pertanian), gaya hidup yang tidak sihat (sering makan lewat malam, merokok, kurang bersenam, mengambil alkohol), tekanan (beban kerja, kewangan, kurang masa rehat) serta pemakanan yang tidak sihat antara faktor penyebab. Usus, perut dan hati sebenarnya sudah sangat terbeban menyebabkan berlakunya masalah toksik berlebihan dalam tubuh serta sembelit.


Makanan yang kita makan hari ini bukan semestinya 100% selamat. Banyak makanan yang boleh menyebabkan kanser seperti makanan dipanggang (cth: sate, daging salai), makanan yang digoreng dengan minyak yang banyak (cth: pisang goreng, ayam goreng), daging yang dimasak dengan api dan suhu yang tinggi, makanan diawet, berlebihan garam/nitrat (cth: makanan dalam tin, telur atau sayur masin), makanan buatan manusia/makanan diproses (cth: sosej, daging burger, mee kuning), ikan segar yang diawet dengan formalin, sayur segar yang disembur racun serangga, ayam suntik dan sebagainya. Hati berupaya untuk menyingkirkan bahan berbahaya daripada memasuki darah namun dengan corak pemakanan kita hari ini, hati sudah terlalu letih untuk bekerja.


Sembelit pula walaupun kelihatan seperti perkara biasa namun sangat memudaratkan kesihatan. Dalam entri >>INI saya ada tulis tentang bahaya sembelit. Makanan yang memasuki badan sekiranya tidak disingkirkan dalam masa 12-18 jam, boleh menjadi beban kepada tubuh. Sisa ini kemudiannya akan melekat pada dinding usus dan membentuk koprostasis (bahan berminyak berwarna hitam). Koprostasis ini akan menghasilkan gas dan bahan bertoksik yang seterusnya akan memudaratkan tubuh.


Secara purata, mereka yang berumur 40 tahun ke atas akan mempunyai 5-25 paun sisa najis dalam usus besar. 10% mereka yang ada masalah sembelit menghidapi kanser rektum. Sebab itu serat sangat penting untuk membersihkan usus kita. Orang dewasa memerlukan 20-35 g serat sehari. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), manusia zaman moden hanya mengambil 10 g serat sahaja sehari.


Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, kurang makan makanan berserat serta sering memilih makanan yang tidak sihat, saya syorkan ambillah makanan kesihatan organik seperti Green Fit dan i-food. Perbezaan antara kedua produk ini ialah, Green Fit merupakan suplemen serat yang khusus untuk membersihkan usus manakala i-food pula adalah makanan khas untuk hati yang membantu membersihkan darah dan menyingkirkan toksik yang berlebihan dalam badan. Dengan corak hidup dan keadaan dunia sekarang, makanan kesihatan seperti Green Fit dan i-food adalah satu keperluan.


Just my 2 cents :).



Green Fit (15 sachet/kotak)

RM75/kotak (bukan ahli)
RM63/kotak (ahli)

Beli secara pakej untuk mendapat harga ahli >>SINI.



I-food (20 sachet/kotak)

RM190/kotak (bukan ahli)
RM160/kotak (ahli)

Klik >>SINI untuk mendapatkan harga ahli.


Hubungi saya (019-7583883) untuk maklumat lanjut :).


Salam Ceria Cemerlang,

Testimoni Green Fit : Sembelit & Buasir


As-salam.

Share-share testimoni lagi :).







Thanx Syu dan tyo. Mintak halal eh testimoni ni ;D.


Untuk anda yang belum lagi berkenalan dengan produk Green Fit boleh klik link dekat sidebar atau kalau malas nak cari, boleh klik-klik >>SINI untuk info produk dan klik >>SINI untuk testimoni.



RM 75/kotak (bukan ahli)
RM 63/kotak (ahli)

Belian secara pakej lebih menguntungkan. Klik >>SINI untuk lihat pakej dan order.




Salam Ceria Cemerlang,

Perfect Beaute Cream : Krim Pencerah & Anti-Penuaan


As-salam :).

Bagi anda yang sudah lupa atau belum tahu, Perfect Beaute Cream (PBC) ialah mekap muka serbaguna (concealer + foundation + bedak compact) yang dicipta khas untuk memberi kesempurnaan kepada kulit wajah. Baca lagi di >>SINI tentang Perfect Beaute Cream.


Namun PBC sebenarnya bukan sekadar mekap tapi dikombinasikan dengan krim pencerah dan anti-penuaan. Dengan hanya satu sapuan krim ini mampu bertindak sebagai penghalang kepada sinar UVA dan UVB (mengandungi SPF 30/PA++), melembabkan kulit, mencerahkan wajah, menjadikan tona kulit lebih sekata, menganjalkan kulit serta mengurangkan kedutan dan jeragat.


Pendek kata dengan PBC anda tidak perlu lagi menggunakan pelembab (bila nak bersolek), pelindung matahari, foundation, concealer, krim pemutih, krim siang dan krim anti-penuaan dalam botol yang berasingan setiap satu kerana semua fungsi ini terkandung dalam PBC. Sambil bermekap sambil merawat.


Krim yang best seperti PBC ini sudah pasti diperbuat daripada bahan-bahan yang best juga. Antara bahan aktif dalam PBC ialah:


Bahan Utama
Khasiat dan Kebaikan
Ekstrak kulit manggis
Garcinia mangostana
Kaya dengan anti-oksidan yang membantu menentang radikal bebas (punca penuaan)
Melembutkan kulit
Hydrolized collagen
Merupakan ekstrak kolagen daripada ikan laut dalam
Berkesan mengurangkan tanda-tanda awal penuaan
Memberi keanjalan dan kelembapan pada kulit
Membina sel kulit baru
Ekstrak akar licorice
Glycyrrhiza glabra
Mencerahkan kulit dengan menghalang pembentukan melanin
Merawat, menyembuh dan menyegarkan kulit serta mengelakkan kulit dari keradangan dan alergi
Mencegah pigmentasi
Vitamin E (Tocopherol)
Anti-oksidan, anti-radang dan anti-penuaan
Membantu memperbaiki sel kulit yang rosak
Memberikan kelembapan
Mengurangkan kesan parut
Vitamin C
Menghalang proses melanogenesis (pembentukan melanin yang menyebabkan kulit menjadi gelap
Minyak beras germa
Oryza sativa
Anti-oksidan
Menganjalkan dan melembabkan kulit
Kaya dengan oleic dan linoleic acid (agen anti-oksida)
Ekstrak bisabol
Agen pencerah semulajadi dari tumbuhan Candeia
Menghalang pembentukan melanin


Saya dah cuba PBC. Memang puas hati :).


RM96 (harga bukan ahli)
RM80 (harga ahli)


Bagaimana caranya nak dapatkan keahlian? Klik >>SINI.



Salam Ceria Cemerlang,

019-7583883/019-7299927

Mencegah dan Merawat Keputihan


Hai..:).

Saya nak share dengan anda semua artikel tentang keputihan yang haritu saya baca dalam akhbar sisipan Pancasihat (Mingguan Malaysia). Pada semua wanita terutamanya remaja wajib ambil tahu.


Keputihan ialah simptom yang lazim dan kerap berlaku di kalangan gadis dan juga wanita dewasa. Penyebab utama adalah sejenis kulat (jamur) yang dikenali sebagai candida albicans. Keputihan yang disebabkan oleh candida albicans dikenali sebagai vulvovaginal candidiasis.


Perubahan keseimbangan flora normal dalam faraj terjadi oleh beberapa sebab seperti pengambilan ubat perancang kehamilan, menstruasi, semasa hamil dan kerap membasuh faraj dengan sabun atau pencuci faraj secara berlebihan. Keadaan ini boleh menyebabkan perubahan kondisi hormonal yang pada akhirnya akan mempengaruhi keasidan pH bahagian faraj. Perubahan pH ini akan mempengaruhi keseimbangan flora normal yang ada di dalam faraj dan menyebabkan flora tidak normal membiak secara berlebihan.


Rawatan untuk masalah ini biasanya doktor akan mencadangkan penggunaan ubat antikulat (antijamur) iaitu ubat peluru.


Cara mencegah dan merawat keputihan tanpa penggunaan ubat:


Hindarkan penggunaan sabun/parfum pada bahagian faraj untuk mencegah iritasi termasuk penggunaan pantiliner biasa (diperbuat daripada recycle paper) yang turut ditambah dengan bauan flora di dalamnya. Cukup hanya gunakan air suam yang bersih untuk mencuci bahagian luar faraj.


Jaga bahagian faraj supaya sentiasa bersih dan kering dengan menggunakan pakaian dalam yang diperbuat daripada kapas. Lap kawasan tersebut dengan kain yang bersih (hindarkan tisu) sebelum memakai seluar dalam dan jangan sesekali memakai seluar dalam yang lembab.


Elakkan menyembur dengan air kedalam faraj kerana ianya boleh menganggu keseimbangan flora bakteria di dalam faraj lalu menyebabkan jangkitan.


Hindari dari memakai bedak dan tuala wanita biasa (diperbuat daripada recycle paper) dikawasan kemaluan disebabkan partikel-partikel halus yang mudah terselit dicelah kulit boleh mengundang bakteria bersarang. Partikel halus dari tuala wanita datangnya dari kertas hancur yang ada di dalamnya. Cuba saudari sekalian koyak pad yang bersih tu dan lihat debu-debu kertas tu. Bayangkan debu-debu tu masuk ke dalam faraj dan merosakkkan sistem peranakan kita dalam diam.


Pastikan kerap menukar tuala wanita sewaktu haid.


Amalkan diet bersumberkan bakteria baik seperti yogurt, susu kultur, ,sayuran hijau, bendi sekurang-kurangnya sekali seminggu bagi menguatkan antibodi badan.


Gunakan FC Bio Pantiliner terutamanya semasa mengalami keputihan kerana pantiliner ini diperbuat daripada kapas serta telus udara yang boleh menyerap peluh dan mengekalkan keadaan kering di kawsan faraj juga mengandungi herba yang boleh mencegah kulat serta merawat keputihan.



RM10/pack (20 pcs)
Belian harga jimat rujuk >>SINI.


Gunakan cecair pencuci faraj secara tidak keterlaluan kerana sifatnya yang beralkali (mengandungi sabun) akan meningkatkan pertumbuhan flora secara abnormal.


Rawat dan cegah keputihan dengan mengamalkan AVAIL Propolis (diminum/dititik bawah lidah). Propolis sangat baik kerana ianya adalah antibiotik semulajadi yang mampu mencegah dan merawat pelbagai jangkitan kulat, virus dan bakteria. Mengandungi 325 bahan aktif yang sangat berguna untuk tubuh manusia serta tinggi flavonoid. Baca >>SINI untuk info lanjut tentang Avail Propolis.

RM78/botol (10 ml)

Belian harga jimat (pakej ahli):

3 botol - RM180 (RM60/botol)
9 botol - RM420 (RM47/botol)

Sekiranya anda hendak membuat pembelian FC Bio dan Avail Propolis secara pakej pun boleh. Memang sangat jimat. Contoh pakej:

1 bundle FC Bio Pantiliner + 1 bundle FC Bio Pantiliner + 3 botol propolis
RM160 + RM160 + RM60


*Propolis harga jatuh RM20/botol !!

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,





Testimoni : Green Fit Menambahkan Keintiman?


As-salam.




Haa..terkejut campur teruja kejap masa dapat sms ni dari seorang customer, Puan Ros dari KL.


Jawapan saya terhadap soalan Puan Ros ni mudah aje. Green Fit ni ialah supplemen serat. Tak boleh dinafikan serat ialah salah satu keperluan dalam menu harian kita. Tapi gaya hidup zaman sekarang ni, orang dah agak kurang mengambil serat dalam pemakanan mereka. Banyak kesan negatif terhadap kesihatan kalau kita kekurangan serat. 


Bila usus kita tak bersih, macam-macam jenis penyakit boleh datang. Bukankah 90% penyakit tu berpunca dari perut? Kalau kita perhatikan kebanyakan penyakit berbahaya macam kanser, darah tinggi, kencing manis, obesiti dan banyak lagi salah satu faktornya ialah akibat pemakanan yang tak seimbang seperti banyak makan daging merah, berlemak dan berminyak, makanan diproses serta banyak perasa (gula, garam dan MSG) tetapi kurang mengambil sayur, buah dan juga bijiran yang merupakan sumber serat sedangkan itulah tukang cuci usus kita daripada sisa kotoran.


Apabila badan kurang sihat akan mempengaruhi aspek kehidupan kita yang lain juga contohnya dari segi hubungan suami-isteri. Maka tak hairanlah kalau Puan Ros dan rakannya merasakan perubahan tersebut setelah mengamalkan Green Fit.


Usus bersih, badan pun sihat :). Eh, tapi dengan testimoni ini janganlah ingat Green Fit untuk wanita sahaja pulak. Lelaki pun boleh ambil lah.



RM75/kotak

Nak harga lebih jimat? Klik >>SINI.
Nak trial pack? Sila hubungi saya.




Salam Ceria Cemerlang,

Beli Borong Perfect Beaute Cream !!


Hai ^__^.


Ingat lagi tak cerita tentang mekap yang boleh menjimatkan masa menatarias wajah dan mempunyai manfaat 10 dalam 1 yang sangat best haritu? Kalau dah lupa bolehlah tengok balik kat entri >>INI ya.



Inilah rupa mekap best tersebut. Dahla kaler purple. Ada cermin kat dalamnya. Senang nak touch-up kalau lepas solat bila pegi jalan-jalan atau kerja.


Harga: RM96/bekas
Kandungan: 9 gram



Ruginya siapa yang tak beli Perfect Beaute Cream ni sekarang. Sebab untuk promosi, syarikat beri peluang beli 6 PERCUMA 3 dengan harga RM480 sahaja. Harga asal untuk 9 bekas bedak ialah RM864. Berapa banyak boleh jimat kan.


Tapi nak buat apa beli bedak banyak-banyak sekaligus betul tak? Makanya, peluang ini dibuka kepada anda di luar sana yang nak cari duit poket. Yang ada blogshop dan nak tambah produk untuk dijual pun sangat dialu-alukan rebut harga promosi ini. Sebab promosi ini akan berakhir 10 Mei 2012 nanti.


Cepat-cepatlah rebut peluang ini sebelum terlambat!


Oh ya, kepada pelanggan yang pernah membuat pembelian produk lain melalui blog ini dan pernah daftar keahlian boleh membeli Perfect Beaute Cream dengan harga ahli iaitu RM80 sahaja.


*semua harga yang dinyatakan belum termasuk kos pengeposan.


Nak tahu apa kelebihan membeli produk (secara pakej) melalui blog ini? Sila tengok >>SINI.



Salam Ceria Cemerlang,



Woman Lobata : Selesaikan Masalah Kulit Kering


As-salam.


Apa khabar? Harap semua sihat-sihat jelah ya :). Kalau selalu rasa tak sihat, cuba tengok >>SINI manalah tahu ada supplemen yang sesuai dengan masalah anda. Kalau rasa ragu-ragu boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.





Apabila usia kita semakin meningkat, penghasilan hormon estrogen oleh tubuh akan semakin perlahan dan berkurangan. Kekurangan estrogen menyebabkan penuaan. Salah satu tandanya boleh dilihat melalui kulit yang kering, hilang keanjalan, kusam serta diikuti dengan masalah pori-pori yang besar.


Woman Lobata, sangat membantu menyelesaikan masalah penuaan kulit ini dari dalam. Woman Lobata mengandungi ekstrak akar Pueraria Lobata. Tumbuhan ini digelar phytoestrogen kerana keupayaannya menyamai hormon estrogen sebenar.




RM205/ kotak (bukan ahli)
RM173/kotak (harga ahli)

Sekotak mengandungi 30 biji kapsul.
Cara makan : 1 biji sebelum tidur.


Dapatkan harga jimat dengan membuat pembelian Woman Lobata secara pakej iaitu:

3 kotak Woman Lobata

Harga asal: RM205 + RM205 + RM205 = RM615
Harga pakej:  RM411 sahaja !! 
*jimat RM204


Sebelum mengambil Woman Lobata, pastikan anda TIDAK:

  • hamil dan menyusukan bayi
  • haid
  • berumur di bawah 21 tahun
  • mempunyai fibroid, endometriosis atau kanser payudara

Dan jangan lupa minum air masak banyak-banyak ye :).


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Salam ceria cemerlang,


Cabutan Bertuah !!


As-salam :).


Apa kabar semua? Hari ni saya nak beritahu bagi sesiapa yang membeli produk melalui kami (blog ini) akan berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik!




Sekiranya anda mengambil pakej QM, anda layak:

  • mendapat 3 tiket cabutan bertuah untuk hadiah Utama Mega Bonanza iaitu sebuah Proton Persona 1.6 auto.
  • mendapat 50 tiket cabutan bertuah untuk hadiah Sekunder Bonanza yang berupa notebook, TV LCD 32", ipad, telefon bimbit dan kamera digital (rujuk gambar).
  • mendapat 6 tiket cabutan hadiah bonus yang berupa smartphone Samsung S2, TV LCD 32" dan set penapis air hidrogen M6.



Sekiranya anda mengambil pakej VIP, anda layak:

  • mendapat 1 tiket cabutan bertuah untuk hadiah Utama Mega Bonanza iaitu sebuah Proton Persona 1.6 auto.
  • mendapat 15 tiket cabutan bertuah untuk hadiah Sekunder Bonanza yang berupa notebook, TV LCD 32", ipad, telefon bimbit dan kamera digital (rujuk gambar).
  • mendapat 3 tiket cabutan hadiah bonus yang berupa smartphone Samsung S2, TV LCD 32" dan set penapis air hidrogen M6.



Sekiranya anda mengambil pakej agen, anda layak:

  • mendapat 2 tiket cabutan bertuah untuk hadiah Sekunder Bonanza yang berupa notebook, TV LCD 32", ipad, telefon bimbit dan kamera digital (rujuk gambar).
  • mendapat 1 tiket cabutan hadiah bonus yang berupa smartphone Samsung S2, TV LCD 32" dan set penapis air hidrogen M6.


*tertakluk kepada terma & syarat yang telah ditetapkan oleh syarikat Avail Beauty.



Salam Ceria Cemerlang,





Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy