BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



HFMD - Tingkatkan Daya Tahan Tubuh Anak Anda !


As-salam.

Salah satu penyakit yang sering menjangkiti kanak-kanak pra-sekolah dan juga bayi ialah penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD). Kuman HFMD mudah menyerang golongan ini kerana sistem pertahanan badan mereka masih belum cukup kuat yang hanya akan terbentuk sepenuhnya apabila berusia 7 tahun.


keratan akhbar Harian Metro 21 April 2012


Johor mencatat peningkatan 578.1% kes penyakit HFMD bagi 14 minggu pertama tahun ini (2012) berbanding tempoh sama pada tahun lalu. Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita dan Keluarga, Kebajikan Masyarakat dan Kesihatan Negeri, Dr Robia Kosai berkata, 651 kes HFMD direkodkan sehingga 7 April lalu berbanding 96 kes bagi tempoh sama pada 2011. 


Daripada 18 kluster HFMD yang dikesan di seluruh negeri Johor, 14 membabitkan Taman Bimbingan Kanak-Kanak (Tabika) dan Taman Didikan Kanak-Kanak (Tadika).


Simptom utama HFMD ialah demam, ulser pada mulut, bibir, lidah atau sebelah dalam pipi serta ruam (lepuh atau gelembung) di tapak tangan, tapak kaki serta kawasan lampin. Kuman HFMD boleh merebak secara langsung melalui sentuhan atau secara tidak langsung iaitu dari tangan tercemar atau air liur ke atas permukaan badan.


Antara langkah yang boleh dilakukan untuk meningkatkan sistem imunisasi anak kita ialah dengan:

  • Menyusukan bayi secara eksklusif selama sekurang-kurangnya enam bulan dan teruskan sehingga 12 bulan. Paling baik sekiranya hingga berusia 2 tahun kerana susu ibu adalah makanan terbaik untuk menguatkan sistem pertahanan tubuh bayi.
  • Mendidik anak untuk makan makanan yang berkhasiat, seeloknya disediakan sendiri di rumah. 
  • Teruskan memberi susu (susu tumbesaran) kepada anak.  
  • Beri anak minum air masak secukupnya, bukan jus yang mengandungi banyak gula. 
  • Pastikan anak anda mendapat tidur dan rehat secukupnya. Kekurangan tidur boleh melemahkan daya ketahanan badan si kecil. 
  • Boleh berikan produk mengandungi probiotik seperti dadih selepas anak berumur tujuh bulan atau dua tahun bagi minuman berkultur. Perhatikan label. Sesetengah susu berkultur mempunyai kandungan gula yang agak tinggi (gula adalah yang pertama dalam senarai kandungan). 
  • Bagi kanak-kanak yang telah berhenti menyusu (susu ibu), i-kids adalah supplemen terbaik kerana i-kids adalah kolustrum semulajadi yang diperolehi daripada lembu New Zealand. Dihasilkan dalam bentuk tablet kunyah sangat digemari oleh kanak-kanak serta tidak mengandungi gula atau pemanis tiruan.

"Sistem imun kita sama ada orang dewasa ataupun kanak-kanak umpama 'taman' yang perlu dijaga, dibaca dan disiram." - sumber : SINI.



RM68/botol (200 tablet)

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call/whatsapp : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

Perfect Beaute Creme

As-salam. Selamat pagi semua :).


Hari ni saya nak kongsikan dengan anda satu produk make-up (bedak+foundation) yang sangat best! Sejak guna bedak ni dah tak pening nak beli bedak dan foundation dalam botol berasingan.


Pernah tak berdepan dengan situasi berdiri depan rak mekap lama-lama sebab pening nak pilih kaler bedak dan foundation yang betul match dengan kulit kita? Atau anda macam saya malas nak bersolek tebal tapi mengimpikan kulit yang mulus dan cantik? Tu dia cantik nak tapi malas huhu.


Kata pakar-pakar solek, asas kepada solekan yang cantik ialah kulit wajah yang mulus dan gebu. Tapinya nak dapatkan kulit wajah seperti yang diidamkan bukanlah mudah. Namun, dengan PERFECT BEAUTE CREAM, semuanya jadi mudah !! Malah boleh siap bersolek dalam masa 1 MINIT je.


Biasanya bila bersolek tu ambil masa 20-30 minit jugakla kan. Mula-mula pakai pelembap - lepas tu tepek foundation - lepas tu tenyeh concealer pulak  - lepas tu bedak debu - lepas tu barulah benda-benda lain macam eyeshadow, eyeliner, celak, lipstik. Tu baru yang basic. Belum masuk pasang bulu mata palsu lagi hehe. Tapi dengan PBC kita dah dapat jimat beberapa minit.  Kiranya PBC ini ialah bff untuk ibu-ibu bekerjaya yang bergelut waktu pagi nak uruskan anak tapi dalam masa yang sama nak jaga penampilan jugak. Untuk gadis-gadis yang selalu kena marah dengan boyfren sebab bersolek lama sangat nah jadikan PBC sebagai bff kamu :).


Disediakan span dan ada cermin. Mudahnya nak touch up masa jalan-jalan.


Dengan Perfect Beaute Creme, anda akan mendapat 10 manfaat dalam satu bekas iaitu:

  • sebagai concealer yang menutup kesan cela di wajah
  • sebagai foundation yang merupakan asas kepada solekan sempurna
  • sebagai bedak compact yang merupakan pelengkap kepada solekan kulit wajah
  • mempunyai SPF 30/PA++ yang melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB
  • mencerahkan kulit
  • menyeragamkan tona kulit
  • melembapkan dan menganjalkan kulit
  • mempunyai bahan anti-penuaan dan anti-pengoksidaan
  • mengurangkan kedutan dan jeragat
  • tidak mudah luntur tapi dalam masa yang sama tidak menyebabkan kulit seperti tidak bernafas dan melekit


Sejak jumpa dengan PBC ni saya rasa suka sangat-sangat sebab bila nak keluar, kerja bersolek jadi cepat, solekan tahan lama dan keyakinan diri pun bertambah. Suami pun tumpang senang sebab tak payah tunggu isteri bermekap lama sangat. HEHE. Memang best!


Anda nak juga? Jom order cepat-cepat. Harga RM96. Free postage :).


sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Air Masak Penting Bila Ambil Green Fit

As-salam :).

Satu peraturan yang kena ingat bila mengamalkan Green Fit ialah mesti minum banyak air masak atau air putih. Misalnya kalau malam ni minum Green Fit keesokan harinya mesti lebihkan minum air masak. Kalau boleh pagi-pagi bangun terus minum segelas air suam. 


Sekiranya anda melupakan peraturan ini, kemungkinan anda akan menghadapi masalah kembung perut atau dehidrasi kerana Green Fit ialah supplemen serat. Lebih-lebih lagi sekiranya anda orang yang kurang mengambil makanan berserat sebelum ini maka usus anda belum biasa untuk pertambahan serat secara mendadak.


Anda cuba bayangkan macam ni. Usus anda sebagai longkang yang berkeladak dan berlumut. Green Fit (serat) pula adalah sebagai berus longkang. Susah tak nak memberus kalau tanpa bantuan air? Susahkan.


Untuk mereka yang ada masalah kembung, cuba minum setengah uncang Green Fit selang sehari. Lama-kelamaan usus anda akan biasa dengan makanan/minuman berserat. 


Kita perlu berusaha untuk makan sekurang-kurangnya 18g serat sehari. Kurangnya serat dalam diet seharian akan mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan. Malah serat adalah komponen diet yang sangat diperlukan ketika proses menurunkan berat badan


Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), manusia zaman moden hanya mengambil 10g serat sahaja setiap hari. Sekurang-kurangnya 2.7 juta orang mati di seluruh dunia setiap tahun berpunca daripada cara pemakanan yang kurang mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan.


Green Fit adalah alternatif bagi memenuhi keperluan serat harian anda !



RM 75/kotak (15 sachet)

Baru nak cuba?

Trial pack RM30 (termasuk kos pos).

Nak pakej yang lebih menjimatkan?

Boleh klik >>SINI.




Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7583883/019-7299927
http://inspirasihatcantik.com



Home Party@Segamat


As-salam.

Apa khabar semua? Semalam seorang rakan pengedar menganjurkan home party di Segamat. Kami ramai-ramai turun dari JB untuk sama-sama support dan makan-makan hehe. Terima kasih kepada tuan rumah yang bersusah-payah menyediakan hidangan.


Majlis dimulakan dengan ceramah kesedaran kanser oleh Encik Hafiz. Biasanya kalau bab cakap-cakap tak Encik Hafiz, Encik Subhalah yang buat. Puan Rina Avail iaitu saya memang tak penah bagi talk lagi. Menggigil hehe. Sebab tu suka tulis blog je. Kalau anda di luar sana ada bercadang nak panggil penceramah untuk perniagaan ke, kesedaran kanser ke atau nak buat event apa-apa yang perlukan event manager bolehla hubungi Encik Subha (019-7299927).


Lepas dah habis ceramah, kami mengadakan pemeriksaan kesihatan percuma pula kepada tetamu yang datang menggunakan mesin akupuntur (periksa melalui tapak tangan). Mesin ni boleh dikatakan 95% tepat. Mesin ni dia keluarkan bunyi tet-tet sekiranya poin yang kita sentuh di tapak tangan tu ada masalah. Setiap poin merujuk kepada organ-organ tertentu. Jadi kami pun panggillah mesin ini mesen tet-tet hehe. Ada yang berminat nak beli mesin ini jugak ke? Syarikat Avail memang tak keluarkan mesin ini. Stok yang ada terhad untuk kegunaan ahli/pengedar sahaja. Kalau nak kenalah jadi ahli Avail dulu. Macam mana nak jadi ahli, sila rujuk >>SINI.


Tapi, kalaulah ada yang berminat juga nak dapatkan mesin tet-tet ini boleh hubungi saya Rina (019-7583883) atau nak PM kat fb Rina Avail pun boleh. Saya boleh tolong anda dapatkannya.


Semalam masa kat home party adalah seorang makcik ni. Bila periksa kat poin tapak tangan dia untuk ovari bersih je tiada tanda-tanda penyakit. Bila tanya masa muda-muda dulu dia guna tuala wanita jenama apa. Kataya, zaman muda dulu dia guna tuala good morning je. Takda pakai yang pakai buang punya. Kesimpulannya, kapas memang adalah yang terbaik untuk digunakan semasa period. Nak guna yang kain kapas betul-betul susahla pulak kan zaman sekarang ni jadi pilihan terbaik yang ada gunalah FC Bio Sanitary Pad. 100% kapas dan ada herba juga untuk mencegah dan merawat.


Eh. Asyik pot-pet pot-pet dari tadi bosanlah pulak kan. Jom tengok gambar pulak. Tapi gambarnya tak berkualiti sangat sebab pakai kamera cap ayam di samping tukang ambil tak berapa pro. HEHE.


antara produk yang dijual


Pemeriksaan kesihatan menggunakan mesin akupuntur.


HEHE. Candid.


Ok. Bai. Jumpa lagi nanti :).





Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7583883/019-7299927


Testimoni I-food : Mencergaskan Badan




Sms ni saya dapat dari fiza, melaka. Fiza ni selalu rasa letih-letih. Jadi saya cadangkan untuk cuba minum i-food. Alhamdulillah. Fiza dapat kesan yang baik. 


I-food ni lebih kurang macam makanan (oragnik) juga. Maknanya, kalau anda nak makan ke tak makan ke boleh je atau nak berhenti bila-bila pun boleh. Tapi sebaik-baiknya makanlah kalau anda adalah orang dalam golongan berikut:

  • mempunyai tanda-tanda toksin berlebihan dalam badan seperti - keletihan dan kurang bermaya, sukar tidur, perut kembung dan makanan sukar hadam, nafas atau badan berbau, sejuk kaki dan tangan, sering sakit kepala, kulit muka kusam, berjerawat atau berjeragat, alahan (sering selesema, ekzema dan sebagainya)
  • seorang perokok
  • suka makanan segera/bergoreng/diproses (burger, nugget, mee segera, sosej dsb) 
  • tak makan sayur dan buah SETIAP hari

Golongan lain yang patut ambil i-food termasuklah juga:

  • pesakit darah tinggi, kencing manis, gastrousus (berkaitan perut dan usus)
  • mereka yang sedang berdiet
  • mereka yang vegetarian
  • wanita hamil dan menyusukan bayi
  • baru lepas menjalani pembedahan/cedera
  • warga emas




RM 190/kotak (20 sachet) - bukan ahli
RM 160/kotak (20 sachet) - ahli


Sekadar nak cuba?

Dapatkan pek percubaan dengan harga RM50 sahaja (termasuk kos penghantaran).



Boleh baca lagi cerita tentang i-food di >>SINI.



Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7583883/019-7299927
http://inspirasihatcantik.com



Berita Baik Untuk Bakal Pengedar Sabah


As-salam :).


Kami akan berada di Sabah (Kota Kinabalu dan Kundasang) dari 20 April - 23 April. Bagi mereka di sana yang berminat hendak menjadi agen atau pengedar, boleh hubungi: 019-7299927/019-7583883 atau PM ke fb Rina AVAIL.


Memandangkan permintaan yang tinggi di Sabah, agen/pengedar sangat-sangat diperlukan. 


Untuk pilihan pakej FC Bio Sanitary Pad boleh rujuk >>SINI manakala pilihan pakej Green Fit sila rujuk >>SINI. Pakej-pakej ini tak semestinya terhad kepada FC Bio Sanitary Pad atau Green Fit sahaja. Bakal agen/pengedar juga boleh menukar produk dalam pakej dengan produk lain (harga pakej/modal akan berubah ikut jenis produk). Pilihan produk lain boleh rujuk >>SINI.


Nantikan kedatangan kami!




Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7583883/019-7299927
http://inspirasihatcantik.com



Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy