BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni : Menyusukan Bayi Boleh Minum Green Fit Tak?


As-salam.




Ini adalah sms daripada Puan Asiah yang telah mencuba Green Fit dan dalam masa yang sama masih menyusukan bayinya yang berusia 2 bulan. Alhamdulillah. Tiada sebarang kesan allergi pada bayi beliau. Dan Green Fit juga berjaya memulihkan masalah sembelit yang dihadapinya. Tapi tiap baby lain-lain kan penerimaannya jadi saya cadangkan ambil trial pack dulu dan tengok sama ada baby ok ke tak. 




RM75/kotak (15 sachet)
Trial pack : RM30 including postage

Untuk lebih penjimatan, Green Fit boleh dibeli dalam bentuk pakej. Rujuk >>SINI.



Salam Ceria Cemerlang,

Penyakit Kencing Tikus : Tingkatkan Daya Tahan Tubuh Dengan Avail Propolis


As-salam.


Baru-baru ini kita dikejutkan dengan pemergian seorang artis iaitu allahyarham Izwan Pilus akibat dijangkiti virus kencing tikus atau leptospirosis. Sebelum ini, allahyarham Mior Ahmad Fuad atau lebih dikenali sebagai Din Beramboi juga dipercayai meninggal dunia akibat jangkitan virus yang sama.


Al-fatihah buat mereka. 


Serba-sedikit Tentang Leptospirosis



Jangkitan kencing tikus atau leptospirosis, agak jarang didengari berbanding lain-lain wabak misalnyanya denggi. Namun leptospirosis ini sebenarnya kerap berlaku di seluruh dunia terutamanya negara beriklim tropika. Apabila tiba musim hujan dan musim banjir berlaku peningkatan kes akibat penyakit ini.


Leptospirosis berpunca daripada pendedahan terhadap bakterium 'leptospira interrogans'. Jangkitan terhadap manusia boleh berlaku apabila air, makanan dan juga tanah yang telah dicemari dengan air kencing tikus menyentuh bukaan pada kulit (misalnya pada luka), mata atau dengan selaput lendir.


Walaupun tikus merupakan penyebar utama namun haiwan mamalia lain seperti anjing, rusa, arnab, lembu, biri-biri dan lain-lain juga mampu menjadi pembawa yang boleh merebakkan virus ini. Misalnya, anjing mungkin menjilat air kencing haiwan yang telah dijangkiti dari rumput atau tanah atau minum dari lopak air yang telah tercemar dengan virus tersebut.


Jenis habitat yang berisiko membawa bakteria berjangkit ialah tebing sungai berlumpur, terusan, longkang dan kawasan peliharaan ternakan.


Mereka yang berisiko untuk terdedah kepada jangkitan ini :
  • Pekerja yang terdedah kepada persekitaran seperti petani, peladang, tentera, pesawah, pekerja sistem pembentungan dan doktor haiwan.
  • Membuat aktiviti rekreasi melibatkan air yang telah dicemari dengan bakterium leptospira seperti berenang, berkayak dsb.
  • Terdedah kepada peralatan yang digunakan untuk penyembelihan atau peliharaan haiwan seperti anjing atau mengambil makanan yang telah digigit haiwan seperti tikus, tupai dan arnab.

Komplikasi kepada jangkitan ini adalah seperti jangkitan kuman di otak (meningitis), pendarahan teruk, kegagalan fungsi hati dan buah pinggang.


Langkah Pencegahan
  • Elakkan mengunjungi kawasan yang ada air bertakung terutamanya di kawasan beriklim tropika
  • Doxycycline boleh digunakan untuk menghalang jangkitan bagi pengembara ke kawasan berisiko tinggi.
  • Jaga kebersihan alam sekitar untuk mengelakkan pembiakan tikus.


sumber : Wikipedia dan Berita harian Online.


Langkah Pencegahan Dengan Avail Propolis

RM 78/botol (10 ml)

Kandungan flavonoid dalam propolis adalah sangat tinggi. Zat ini sangat baik untuk tubuh manusia kerana dapat berfungsi sebagai antibiotik semulajadi : antibakteria, antivirus dan antikulat. Propolis juga boleh meningkatkan daya imuniti badan.


Mengikut satu artikel yang saya pernah baca, pengambilan propolis secara teratur membolehkannya bertindak sebagai antibiotik yang mampu melawan hampir semua penyakit tanpa kesan sampingan yang berbahaya.


Baca >>SINI untuk info lebih lanjut tentang khasiat dan kelebihan Avail Propolis.


Pakej Avail Propolis

Sebotol = RM78
Pakej 3 botol = RM180 (sebotol berharga RM60 dan dapat penjimatan sehingga RM54).
Pakej 9 botol = RM420 (6 botol x RM60 + 3 botol x RM20)




Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7299927/019-7583883
http://inspirasihatcantik.com

Green Fit Memang Tip Top Untuk Sembelit


As-salam.


Ni ada lagi testimoni dari customer yang dah cuba Green Fit.

Alhamdulillah.

Green Fit berkesan untuk mereka yang ada masalah sembelit.






Bagi anda yang berminat nak jadi pengedar Green Fit juga sangat dialu-alukan.

Dari segi keuntungan, anda boleh mendapatkannya melalui jualan untung runcit dan juga melalui bonus yang diberikan oleh syarikat.

Cara-cara untuk menjadi pengedar, mula-mula pilih pakej di >>menu pakej Green Fit. Kemudian hubungi nombor yang tertera di bawah untuk maklumat lanjut atau boleh PM saya di facebook Rina Avail/Mohd Subha Salleh.



Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7299927/019-7583883
http://inspirasihatcantik.com

Testimoni Green Fit Lagi

As-salam.


Pagi-pagi dah dapat sms dari seseorang. Katanya puas hati dengan green fit. Saya senyum. Customer puas hati saya senang hati. Tapi tak disebut pula apa kesan baik hasil minum green fit tu.






Untuk yang belum tahu GREEN FIT ialah sejenis supplemen fiber/serat yang terdiri daripada serbuk epal, serbuk gandum, lignin, sekam benih silium, serbuk wheatgrass, oligosakarida, spirulina, alfalfa dan aloe vera. Baca >>SINI untuk tahu setiap kelebihan bahan ini.


Green Fit memang sesuai sangat untuk mereka yang :-

  • sembelit dan buasir
  • sukar turunkan berat badan
  • detoks
  • kurang makan sayur 
  • obesiti
  • kulit kusam atau berjerawat
  • mementingkan kesihatan dalaman


Jom. Cuba Green Fit hari ini :).


Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7299927/019-7583883
http://inspirasihatcantik.com

Kurus Untuk Sihat Bukan Kurus Untuk Cantik


Assalamualaikum..


Selamat tahun baru 2012 buat semua :).


Macam mana dengan azam untuk tahun ni? Dah masukkan mencapai berat badan ideal dalam senarai azam yang dibuat? Sebelum tu semak BMI anda di >>SINI.


Sekiranya BMI anda menunjukkan paras berat badan berlebihan dan obesiti segeralah lakukan sesuatu untuk merawatnya. Menurut Datuk Dr Ahmad Shukri - Mingguan Malaysia sisipan kesihatan, 1 Jan 2012, obesiti adalah suatu penyakit dan harus dipandang serius kerana obesiti akan meningkatkan risiko terdedah kepada penyakit berbahaya lainnya seperti:

kencing manis
tinggi kolestrol
tekanan darah tinggi
sakit jantung
strok
kegagalan buah pinggang
hati berlemak
kanser hati
kanser usus

Menaggung penyakit sebegini akan mengurangkan kualiti hidup dan terpaksa bergantung kepada ubat-ubatan sepanjang hayat.


Maka cegah dan rawat obesiti sekarang dengan mengamalkan beberapa langkah mudah:

  • kawal pengambilan kalori
  • kurangkan makanan berlemak, bersantan dan bergoreng sebaliknya pilih hidangan yang dipanggang, kukus atau rebus
  • kurangkan makan di waktu malam, kalau terlalu lapar makan oat atau buah-buahan
  • bersenam seperti letakkan kereta jauh dari pejabat atau jangan gunakan lif sebaliknya pilih menaiki tangga
  • ambil serat dalam kuantiti mencukupi setiap hari (sayur-sayuran, buah-buahan kurang manis dan lemak seperti epal, jambu atau pir atau boleh juga ambil supplemen fiber seperti GREEN FIT sekiranya anda kurang atau tidak suka makan sayur/buah)

Green Fit juga sangat membantu untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Green Fit adalah sejenis supplemen yang 100% adalah semulajadi dan tidak mengandungi gula, pewarna dan perasa tiruan. Boleh baca lebih banyak info tentang Green Fit dalam blog ini dengan menaip green fit dalam kotak search this blog di sidebar.


Jangan paksa diri anda menurunkan berat badan semata-mata untuk kelihatan cantik kerana ini akan mendorong diri untuk mencuba ubat-ubatan seperti ubat pelangsingan bagi mendapatkan kesan cepat. Ubat-ubat pelangsingan seperti ini mungkin mengandungi bahan yang memudaratkan kesihatan dalam jangka masa panjang. Biarlah berat kita turun lambat asalkan dengan cara yang sihat dan selamat.


Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy