BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Ifood dan Propolis Menyelesaikan Masalah GERD


As-salam :)..

Ingat lagi tak dalam entri yang lepas, saya ada sharekan testimoni Anne yang sembuh dari penyakit ekzema (alahan kulit) selepas mengambil ifood dan propolis selama 5 hari sahaja? Kalau tak ingat atau tak terbaca boleh baca di >>SINI. Selain menyembuhkan ekzema, Anne juga dapat mengatasi masalah gastrik dengan minum ifood yang dicampurkan dengan propolis.


Satu lagi kesan lain yang Anne dapat setelah mengamalkan kedua-dua suplemen i-food dan propolis, masalah GERD yang beliau deritai selama 2 tahun telah dapat diatasi. Saya baru tau yang Anne ada masalah ini. Masa tu Anne call saya dan beritahu tentang berita baik tersebut. Anne happy saya apatah lagi. Memang happy sesangat. Alhamdulillah :).


Menurut Anne, akibat GERD suara beliau menjadi serak dan terpaksa menghentikan hobinya berkaraoke bersama keluarga. Sekarang dah pulih Anne bolehla teruskan apa yang disukainya dulu kan :).






GERD

Apa itu GERD ya? Saya ada baca sedikit tentang GERD dalam satu majalah baru-baru ni jadi eloklah kalau kita sharing-sharing. Sharing is caring kan :).


GERD atau nama panjangnya Gastro-Esophageal Reflux adalah sejenis penyakit yang berkaitan dengan gastrousus yang mana pesakit rasa tak selesa selepas makan hidangan yang banyak, rasa jeluak dan loya serta pedih ulu hati pada waktu malam. GERD boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira usia dan penyakit ini boleh memberikan kesan kepada kualiti kehidupan dan prestasi kerja seseorang. 


Kalau anda ada simptom-simptom GERD ni cepat-cepatla rawat sebab penyakit ni boleh membawa kepada penyakit yang lebih serius seperti sukar bernafas, pendarahan dan kecederaan pada esofagus serta kanser esofagus. Ramai orang tak sedar yang mereka ada mengalami simptom GERD.



Cara Mengatasi GERD

Pertama mestilah jumpa doktor dan dapatkan ubat kan :). Selain dari ubat, pesakit boleh meringankan simptom dengan mengubah gaya hidup untuk mengatasi rasa sakit dan tak selesa seperti:

  • Semasa tidur letakkan kepala dan bahu lebih tinggi daripada badan
  • Amalkan diet sihat
  • Mengambil makanan dalam jumlah yang kecil tapi kerap
  • Menghindari makanan yang berpotensi menyebabkan simptom GERD seperti buahan sitrus, makanan berlemak, makanan diproses, minuman berkafein dan berkarbonat
  • Amalkan supplemen seperti i-food dan Avail Propolis ini


RM78/botol (10 ml)


Propolis dari lebah sememangnya baik untuk apa-apa sahaja jenis penyakit seperti yang telah disebutkan dalam Al-Quran surah An-Nahl ayat 69 :

"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan."

Info lanjut tentang Avail Propolis boleh baca >>SINI.


RM190 (20 sachet) 


Ifood seperti yang pernah saya tulis di >>SINI ialah makanan mengubati. Bagus untuk perut dan usus (masalah gastrousus dan pencernaan), bagus untuk hati dan darah (buang toksin) dan bagus untuk kesihatan badan secara menyeluruh. Wanita hamil, mereka yang ada penyakit, sedang berdiet dan orang yang tidak mengamalkan pemakanan sihat sangat-sangat disarankan untuk ambil ifood. Orang yang sihat pun elok ambil jugak untuk langkah penjagaan.


PROMOSI HEBAT!!

Dapatkan harga DISKAUN daripada saya dengan membuat pembelian 2 box i-food + 1 botol Avail Propolis dan PERCUMA 2 botol Avail Propolis lagi

1 comments:

Amie

Banyaknya info di sini... suka, salam kenal, follower 189

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy