BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Testimoni Avail Propolis : Luka Akibat Kencing Manis Sembuh


As-salam..

Apa khabar? Lama betul saya tak update blog ni. Kebizian melanda. Ada booth lepas tu bersambung pulak dengan percutian keluarga, adik ipar kawen tapi dalam masa sama biz online saya tetap jalan. Syukur alhamdulillah. Dalam semua tempat yang saya singgah bermula dari putrajaya - shah alam - patah balik putrajaya - nilai ada je customer yang dapat saya COD kan barangnya.


Nak update testimoni Avail Propolis ni ha. Dah lama encik roslan emelkan pada saya tapi tak menyempat nak publishkan. Sempat update kat pages je. TQ pada beliau sebab sudi kongsikan :).


Berikut lebih kurang cerita encik roslan tentang masalah yang dihadapi sepupu beliau:

"Sepupu saya ada kencing manis. Lepas tu di bahagian dadanya macam ada bisul/ketumbuhan. Bila dipicit bisul/ketumbuhan tu pecah dan mengakibatkan  lubang yang dalam. Disebabkan ada kencing manis, luka tersebut tak sembuh walaupun dah ambil pelbagai jenis antibiotik dari klinik pakar. Duit pun dah habis beratus-ratus tapi luka makin teruk. Doktor pun risau dengan luka tu, takut kena jangkitan kuman."




Hari pertama penggunaan propolis belum nampak sangat kesannya. Lubang tu dalam sangat kan. Hari ke-4  dan ke-7 dah nampak perubahan ketara. Hari ke-10 luka tu dah tertutup sepenuhnya. Alhamdulillah :).


Mengapa Avail Propolis sangat baik untuk pesakit kencing manis?


RM78/botol (10 ml)
RM180/3 botol (lebih jimat)

*Sebotol untuk penggunaan lebih kurang sebulan


Satu sebab Avail Propolis boleh ubati luka dengan cepat. Caranya dengan menyapukan propolis tersebut direct pada luka. Pesakit kencing manis bahaya sangat kalau ada luka terutamanya pada kaki sebab boleh menyebabkan amputasi (anggota terpaksa dipotong) akibat jangkitan kuman.


Kedua, Avail Propolis juga boleh mengawal dan mengaktifkan insulin secara semulajadi. Caranya, titiskan 5 titik propolis ke dalam air suam 2x sehari (pagi dan malam). Nak lagi baik ambil bersama i-food. Titiskan avail propolis tu dalam bancuhan i-food. Tentang i-food boleh refer >>SINI.


Propolis ni macam antibiotik tapi semulajadi. Ianya adalah campuran air liur lebah berumur 21 hari (Brazilian Green Propolis) dengan resin tumbuhan, lilin lebah dan debunga lebah. Lebah akan menyapukan propolis ni pada sarangnya supaya sarang tersebut steril, iaitu bebas kuman dan virus. Propolis juga adalah bahan untuk membina, mengukuhkan dan memperbaiki rekahan pada sarangnya.


Dalam Al-Quran pun ada sebut kan tentang khasiat dari lebah, surah An-Nahl ayat 69:

"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan."


Lagi satu bukan semua propolis selamat diminum. Kalau propolis dari China, New Zealand dan Australia dikhuatiri mengandungi alkohol (terhasil semasa proses ekstrasinya). Avail Propolis pula diekstrak menggunakan teknologi Ekstrasi Cecair Superkritikal yang tidak menggunakan alkohol dan lebih banyak bahan aktif dapat diekstrak.


Info lanjut tentang Avail Propolis baca >>SINI.

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

0 comments:

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy