BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



I-food: Makanan Mengubati


As-salam :)).

Ramai customer yang confuse apa beza Green Fit dengan i-food. Rasanya ramai dah tahu tentang kelebihan Green Fit. Green Fit nama pun dah green bermakna ianya benda hijau yang merupakan fiber. Fungsi Green Fit untuk membersihkan usus. Jadi ianya sangat baik untuk mengatasi masalah sembelit, buasir, najis keras, buang air tapi rasa tak puas atau untuk orang yang kurang makan sayur dan buah juga membantu orang yang dah berusaha nak turunkan berat seperti dah jaga makan dan dah bersenam tapi tak turun-turun jugak (usus yang tak bersih menyukarkan proses penurunan berat badan). Untuk info lanjut boleh baca entri saya sebelum ini tentang Green Fit di >>SINI.


Ok, sekarang pasal i-food. I-food ni khasiatnya lebih menyeluruh dari kepala sampaila hujung kaki. Hipocrates, bapa perubatan Barat pernah berkata:

"Jadikan makanan sebagai ubat-ubatan dan ubat-ubatan sebagai makanan."

Maksudnya di sini, makanan yang baik boleh menjadi ubat kepada penyakit malah lebih baik kerana ianya bersifat semulajadi berbanding pengubatan menggunakan pil yang bersifat sementara (tahan sakit) dan boleh memberi kesan negatif kepada hati serta buah pinggang dalam jangka masa panjang. Di sini saya tak bermaksud melarang anda makan ubat hospital pulak tau. Ikut apa yang dinasihatkan oleh doktor tapi dalam masa yang sama kita cuba merawat penyakit dengan menggunakan makanan yang baik seperti i-food. Kemudian apabila penyakit semakin pulih boleh kurangkan dos ubat-ubatan sedikit demi sedikit.


Apa tu i-food?

I-food ialah singkatan kepada intelligent food. Makanan bijak, wah :)). I-food ialah makanan kesihatan organik semulajadi dari New Zealand yang membekalkan khasiat seimbang yang diperlukan oleh tubuh. Pakar-pakar kesihatan pun dah selalu sebut, nak sihat mesti makan makanan seimbang. Tapi kebanyakan kita hari ni mengamalkan cara pemakanan yang tak seimbang dan akhirnya merosakkan sistem badan. 


I-food bersifat cleansing (membersih darah) juga bersifat balancing (menyeimbangkan zat yang diperlukan). Dalam mengubati, saya biasanya akan syorkan i-food dan kemudian barulah diikuti dengan supplemen lain seperti Avail Propolis, lisselife dan Woman Lobata.


I-food Mengubati

Jom kita tengok kelebihan i-food kepada setiap organ badan kita. Kelebihan ini didapati berdasarkan testimoni orang yang pernah menggunakannya. 


Migrain dan selalu sakit kepala

Ini pengalaman saya sendiri. Sejak dari zaman sekolah lagi saya mudah kena sakit kepala. Stress sikit sakit kepala. Berjemur sikit sakit kepala. Memang kaw-kaw punya sakit. Bila kena serang sakit kepala je saya akan telan paracetamol (ada satu jenama pil dia kaler biru, itu je yang boleh hilangkan sakit kepala saya sebab panadol dah tak berkesan). Lepas tu saya tidur dan bila jaga nanti sakit kepala pun hilang. Lama-kelamaan saya fikir sampai bila saya nak bergantung dengan pil?

Jadi bila dah jumpa i-food ni, saya amalkan secara konsisten setiap hari. Alhamdulillah, lepas tu saya perasan yang saya dah lama tak makan pil kaler biru tu lagi. Malah pil-pil tahan sakit macam tu dah tak wujud lagi dalam rumah saya :)). Syukur sangat-sangat.


Tekanan darah tinggi/jantung/tekanan darah rendah

Untuk orang yang ada tekanan darah tinggi, saya syorkan ambil i-food dan juga lisselife. I-food boleh mengawal paras kolestrol darah manakala lisselife membantu melancarkan peredarah darah (melarutkan darah beku dan membersihkan salur darah). Kalau untuk tekanan darah rendah ambil i-food sahaja. 


Gastrik/ulser perut/batu hempedu/hati

I-food juga boleh bertindak sebagai pembersih hati, usus dan perut. Sangat baik bagi orang yang ada masalah gastrik/ulser perut (ambil dengan Avail Propolis lebih baik) serta mencegah hati berlemak. Macam orang yang berdiet, saya syorkan sangat-sangat i-food ni selain Green Fit sebab apa sesetengah orang amalkan diet ekstrim supaya berat badan turun cepat (contoh: diet high protein low carbo) tapi sebenarnya penurunan berat badan secara mendadak ini boleh mengundang risiko hati berlemak. 


Gula dalam darah/kencing manis

I-food boleh membantu mengawalatur paras gula darah serta membantu pesakit kencing manis. Bagi mereka yang ada kencing manis, ambil sekali Avail Propolis kerana propolis boleh mengawal dan mengaktifkan insulin. Propolis selain diminum gunakan sebagai semburan pada kaki yang luka. Luka adalah sangat bahaya kepada orang kencing manis kerana boleh mengakibatkan amputasi (kena potong).


Buah pinggang

Penambahan asid urik dalam badan akan membentuk batu karang. Ada testimoni (credit to: encik khalid) terbaru, batu karang pecah setelah pengambilan i-food secara konsisten.


Rahim

Bagi mereka yang ada masalah berkaitan seperti senggugut, keputihan, sukar hamil saya syorkan ambil i-food juga untuk cleansing sebab kadang-kala penyakit yang kita hidapi berpunca dari dari darah yang tak bersih akibat toksin berlebih dalam badan. Kemudian ditambah dengan Woman Lobata bagi mereka yang kurang subur atau yang nak cantik (Woman Lobata tidak boleh diambil oleh pesakit endometriosis, cyst, fibriod, kanser payudara). Bagi masalah senggugut dan keputihan guna sekali FC Bio Sanitary Pad dan Avail Propolis (untuk masalah keputihan).


Alahan kulit/hidung (resdung)

Amalkan i-food dan propolis. I-food untuk membersihkan darah kotor dan tambah dengan Avail Propolis untuk menghalang jangkitan kuman (minum dan sembur di tempat yang sakit). Yang ni testimoni saya sendiri dan juga customer saya. Testimoni >>SINI dan >>SINI.


Banyak lagi kelebihan i-food kalau nak disenaraikan. Hari ni cukup setakat ni dulu. Boleh tengok entri lama saya tentang i-food di >>SINI.



I-food (20 sachet)

RM190 (harga bukan ahli)
RM160 (harga ahli)


Kalau anda tengok dalam senarai kelebihan i-food di atas, saya banyak cadangkan i-food diambil berserta Avail Propolis/Woman Lobata/Lisselife/FC Bio Sanitary Pad. Bila banyak produk rasa macam lagi banyaklah duit nak keluar betul tak? Tapi sebenarnya di sini lagi banyak anda beli lagi menjimatkan sebab boleh dapat harga pakej :)). Boleh hubungi saya untuk dapatkan info lanjut berkenaan harga.


"The More You Buy, The Less You Pay"

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

0 comments:

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy