Testimoni Propolis: Demam, Batuk & Asma


As-salam :))


SMS dari anis, customer saya yang setia dengan AVAIL Propolis. Sebelum ini anis sering mengalami demam dan batuk yang mungkin berpunca dari penyakit asma yang dihidapinya.
Apa itu asma?

Asma adalah sejenis penyakit saluran pernafasan kronik yang melibatkan saluran udara yang membawa udara masuk dan keluar dari paru-paru. Ia menyebabkan kekejangan dada dan sesak nafas yang dikenali sebagai 'serangan asma'.

 Bagi pesakit asma, saluran udara yang mengalami keradangan adalah sangat sensitif apabila terdedah kepada rangsangan atau 'pencetus'. Ia akan menjadi sempit dan menyebabkan kesukaran bernafas.


Jenis-jenis asma

Terdapat 2 jenis asma iaitu : asma alahan dan bukan alahan.


Asma alahan disebabkan oleh alergen (pencetus alergi). Debunga, kulat dan hama adalah contoh alergen yang terdapat dalam udara. Apabila pesakit asma bernafas, alergen ini akan mencetuskan gejala asma kepada penghidapnya. Perisa makanan dan ubat-ubatan juga boleh mencettuskan gejala asma sekiranya dimakan oleh pesakit asma yang alah kepada kandungan yang terdapat di dalamnya.


Asma bukan alahan pula, pencetusnya tidak ada kaitan dengan alahan tetapi masih mampu menyebabkan penyempitan pada saluran udara sebagaimana tindakan alergen. Contoh-contoh pencetus bukan alergen: asap, debu, senaman, demam dan selesema.


sumber rujukan tentang asma : SINI


Kebaikan Avail Propolis

Propolis sangat kaya dengan flavonoid (34 jenis). Flavonoid mampu bertindak sebagai anti-oksida, anti-radang, anti-virus dan anti-alergi. Ia menguatkan daya imuniti badan. Avail Propolis diekstrak dengan menggunakan teknik bioteknologi terkini : Ekstrasi Cecair Superkritikal. Kaedah ini tidak melibatkan penggunaan alkohol, bahan beracun dan lebih banyak bahan aktif dapat diekstrak.


Baca lebih lanjut tentang Avail Propolis di >>SINI.


RM78/botol (10 ml)
RM180/3 botol

"The more u buy, the less u pay"


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

No comments