BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Turunkan Berat Badan Secara Sihat


As-salam dan salam aililfitri buat semua :D,


Macam dah lama rasanya tak jengah blog ni. Sempat update pages je. Bizi beraya. Anda semua apa khabar? Doa saya semoga semua dalam keadaan sihat-sihat sahaja. Lahh..dah kenapa intro macam nak tulis kad raya pulak ni hehe. Nostalgia sunggulah kad raya kan. Hajat saya nak hantar kad raya kepada semua customer tersayang tak kesampaian sebab tak sempattt.


Bila raya maka bermulalah episod makan-makan secara berleluasa. Sana-sini orang dah mula buat open haus. Makanan pulak memang sedap-sedap belaka. Macam sayalah semalam. Pegi beraya 4 buah rumah sekaligus. Dari petang membawak ke malam. Makan kuih makan kerepek makan puding. Jumpa soto makan sampai tak ingat suami kat sebelah dah sebab soto adalah sedap sangat. Tu petang. Malam pulak makan mee goreng dengan kima. Kima kot nama makanan tu. First time jumpa.


Lepas tu balik rumah tensi pulak tengok cermin sebab pipi tirus (masa puasa jee hehe) dah jadik kuih pau semula  :((. Perut pun senak dan membulat semacam. Apa lagi sebelum tidur ber Green Fit lah kita.


Pagi-pagi bangun Subuh terus buang semua. Barulah lega. Jadi hari ni bolehlah isi makanan sedap yang lain  pulak sebab perut dah leper hehe.


Siapa yang berdiet time macam ni memang susah nak kawal lah kan. Sebenarnya kalau anda terutamanya yang ada masalah berat badan, sebelum pegi beraya dan makan-makan di open haus boleh minum i-food dulu. Sebab i-food ni buat kita kenyang. Jadi pada yang nak diet secara sihat boleh ambil dua-dua sekali Green Fit dengan i-food. Green Fit minum sebelum tidur, i-food pula setengah jam sebelum makan (sebelum sarapan dan sebelum lunch).


Kelebihan i-food untuk yang nak turunkan berat badan:

  • meningkatkan kadar metabolisme
  • mengawal nafsu makan
  • mengawal penyerapan lipid dan bahan berbahaya dalam makanan
  • anti-oksida dan membantu menyingkirkan bahan buangan yang terkumpul dalam badan
  • menampung keperluan zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh kerana i-food lengkap dengan karbohidrat, protein, vitamin, mineral, serat, asid amino, flavonoids, omega-3, omega-6 dan lain-lain lagi.



Tips turunkan berat badan secara sihat: 

Lakukan secara berperingkat. Pengurangan berat badan secara mendadak boleh mengundang masalah lain seperti hati berlemak akibat kekurangan zat pemakanan (kerana menahan lapar) dan juga peningkatan kandungan asid urik akibat kemusnahan sel.


Pada yang nak cuba i-food dan Green Fit, sekarang ni ada PROMOSI tau. Beli i-food sekotak (20 sachet) RM190 dapat beli Green Fit sekotak (15 sachet) dengan harga RM20 !! Total cuma RM210 sahaja. Promosi ni saya buat sekejap je tau. Siapa cepat dia dapat :))).



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

0 comments:

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy