Mengapa Stem Stel Epal Adalah Yang Terbaik Untuk Awet Muda?


As-salam ^_^.

Siapa sini yang ingin kelihatan muda selalu? Mesti nak kannn. Macam yang saya cakap sebelum ni biar usia je meningkat tapi muka maintain selalu. Tipu kata tak seronok kalau orang kata eh macam tak percaya umur awak dah 60 kan. Nampak macam 40-an gitu. Kan kan seronok kan?


Ada orang raut wajahnya yang buat dia kelihatan muda tapi muda yang saya maksudkan di sini dari segi struktur kulit. Daripada kedutan yang ada di wajah orang sebenarnya dah boleh agak berapa usia sebenar kita walaupun cuba disembunyikan dengan cara berpakaian ataupun perlakuan.


Sebelum ini, mesti anda semua dah pernah mendengar pelbagai jenis produk seperti kolagen, vitamin c dan sebagainya sebagai satu cara untuk merawat kulit. Tetapi sebenarnya bahan-bahan ini sekadar berkesan merawat permukaan kulit sahaja.


Penuaan, menurut teori Profesor Denham Harman (1954) adalah disebabkan pengumpulan radikal bebas dalam badan. Selain daripada proses semulajadi dalam badan faktor pencemaran, gaya hidup dan corak pemakanan juga menyumbang kepada pembentukan radikal bebas ini. Bahan ini bukan sahaja merosakkan sel malah mengubah fungsi dan DNAnya. Kerosakan ini juga melibatkan sel baru yang mewarisi DNA tersebut. Seiring dengan peningkatan usia bilangan sel yang rosak semakin bertambah, sel mati lebih pantas, proses pemulihan dan pengahasilan sel baru juga menjadi lambat.


Apa itu sel stem?

Sel stem adalah sel induk yang terdapat dalam benda hidup seperti manusia, haiwan dan tumbuhan. Daripada sel induk barulah akan terbentuk tisu-tisu organ yang seterusnya membentuk sistem tubuh. Pada manusia, sel stem terdapat pada uri dan tali pusat bayi yang baru lahir. Pada zaman dahulu, bagi orang Islam uri dan tali pusat ini akan ditanam tetapi teknologi moden telah mewujudkan sebuah bank sel stem di mana sel stem bayi yang baru lahir akan disimpan untuk kegunaan masa hadapan sekiranya bayi itu atau ahli keluarga terdekatnya sakit. Namun, kos penyimpanannya agak mahal.


Mengapa Sel Stem Epal Swiss?

Sebuah syarikat di Switzerland, Mibelle Biochemistry telah menemui bahan yang berkesan untuk anti-penuaan iaitu menggunakan sel stem epal yang diekstrak daripada buah epal swiss (Uttwiler Sp├Ątlauber). Mengapa epal swiss dan bukan epal-epal dari jenis yang lain? Kerana buah epal swiss ini adalah unik, tetap kekal segar berbulan lamanya selepas dipetik dan tidak gugur dari pokoknya walaupun pokoknya telah mati. Menggunakan teknologi Pyhtocelltec, syarikat tersebut telah melancarkan PhytoCellTec™ Malus Domestica dan telah dipatenkan untuk digunakan sebagai bahan kosmetik dalam merawat kulit.


Baca >>SINI untuk lebih faham ^_^.


Kelebihan LIV-ZELL

LIV-ZELL menggunakan PhytoCellTec™ Malus Domestica sebagai bahan utama dan digabungkan  dengan 10 bahan lagi yang boleh merawat dan mencatikkan kulit. Next entri nanti saya akan tuliskan kelebihan setiap bahan ni ok ^_^.

RM200/kotak (15 sachet)


Promosi sehingga 30 Jun, RM168 sahaja. Selepas tarikh tersebut harga akan kembali normal. Jom-jom minum sekarang untuk persiapan wajah cantik di hari raya nanti ^_^.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


Salam Ceria Cemerlang,

No comments