Air Masak Penting Bila Ambil Green Fit

As-salam :).

Satu peraturan yang kena ingat bila mengamalkan Green Fit ialah mesti minum banyak air masak atau air putih. Misalnya kalau malam ni minum Green Fit keesokan harinya mesti lebihkan minum air masak. Kalau boleh pagi-pagi bangun terus minum segelas air suam. 


Sekiranya anda melupakan peraturan ini, kemungkinan anda akan menghadapi masalah kembung perut atau dehidrasi kerana Green Fit ialah supplemen serat. Lebih-lebih lagi sekiranya anda orang yang kurang mengambil makanan berserat sebelum ini maka usus anda belum biasa untuk pertambahan serat secara mendadak.


Anda cuba bayangkan macam ni. Usus anda sebagai longkang yang berkeladak dan berlumut. Green Fit (serat) pula adalah sebagai berus longkang. Susah tak nak memberus kalau tanpa bantuan air? Susahkan.


Untuk mereka yang ada masalah kembung, cuba minum setengah uncang Green Fit selang sehari. Lama-kelamaan usus anda akan biasa dengan makanan/minuman berserat. 


Kita perlu berusaha untuk makan sekurang-kurangnya 18g serat sehari. Kurangnya serat dalam diet seharian akan mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan. Malah serat adalah komponen diet yang sangat diperlukan ketika proses menurunkan berat badan


Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), manusia zaman moden hanya mengambil 10g serat sahaja setiap hari. Sekurang-kurangnya 2.7 juta orang mati di seluruh dunia setiap tahun berpunca daripada cara pemakanan yang kurang mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan.


Green Fit adalah alternatif bagi memenuhi keperluan serat harian anda !RM 75/kotak (15 sachet)

Baru nak cuba?

Trial pack RM30 (termasuk kos pos).

Nak pakej yang lebih menjimatkan?

Boleh klik >>SINI.
Salam Ceria Cemerlang,
tel.:019-7583883/019-7299927
http://inspirasihatcantik.com3 comments

Puan Kutu said...

green fit ni sedap ke tak ekk?masalahnya sy nie tak suka teh..

Rina Rahamat said...

puan kutu sayang :),


green fit ni bukan teh tp mcm jus epal hikhik sedappp sangat tau!

emarieys said...

kalau jenis cecair susah nak telan...huhuhu