BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Mengatasi Masalah Radang Tonsil Anak Dengan I-kids


As-salam..

Sebelum bercerita lebih lanjut tentang bagaimana i-kids boleh membantu mencegah dan merawat masalah radang tonsil di kalangan kanak-kanak, jom baca serba-sedikit info tentang radang tonsil ini. Info mengenainya saya dapati dari artikel-artikel yang saya pernah baca. Untuk info yang lebih jelas bolehlah refer kepada doktor yang merawat anak anda.


Apa itu radang tonsil?

Radang tonsil kerap berlaku di kalangan kanak-kanak, boleh juga berlaku kepada orang dewasa. Amat jarang kanak-kanak berusia 2 tahun ke bawah mendapat radang tonsil ini. Tonsil itu sebenarnya ada pada setiap orang. Maksudnya tonsil ialah sebahagian dari anggota badan kita. Ia terbentuk daripada tisu limfoid, iaitu bahagian dalam sistem pertahanan tubuh. Setiap manusia ada 2 kelenjar tonsil yang terletak di bahagian kiri dan kanan dalam rongga mulut (di pangkal lidah). Fungsinya ialah menapis virus dan bakteria daripada memasuki saluran pernafasan. Kiranya tonsil ini peranannya macam bentenglah.


Apabila benteng ini kerap diserang bakteria atau virus lama-kelamaan ia menjadi lemah. Lebih-lebih lagi kanak-kanak kerana daya tahan tubuh mereka yang lemah. Kesan keradangan tonsil itu menyebabkan tonsil membengkak dan diikuti dengan gejala-gejala lain seperti demam tinggi, sakit tekak yang teruk, sakit apabila menelan, sakit kepala/badan, mulut berbau, tidur berdengkur dan hilang suara. Dan kadang-kala radang tonsil ini diikuti dengan demam tinggi. Situasi inilah yang paling merisaukan kita sebagai ibu bapa. Apatah lagi radang tonsil ini kerap berulang.



pic google : tulah dia tonsil

Biasanya yang kerap berlaku dan boleh menyebabkan serangan berulang ialah jangkitan daripada bakteria jenis beta hemolitik strepcococus. Doktor akan memberikan antibiotik serta ubat demam untuk rawatan. Namun ada juga serangan yang berpunca daripada virus. Untuk virus, antibiotik tidak dapat digunakan untuk merawat kerana fungsinya hanya untuk melawan bakteria sahaja. Sekiranya masalah sudah terlalu kerap berulang, doktor akan mencadangkan pembedahan membuang tonsil.


pic google :  contoh tonsil yang telah dijangkiti dan bernanah

Mempercepatkan Penyembuhan dan Mencegah Radang Tonsil dengan I-kids

I-kids ialah satu formulasi unik kolustrum semulajadi dari lembu New Zealand. Ia bukan sahaja mengandungi khasiat seperti protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral tetapi juga mengandungi beberapa jenis bahan bio-aktif yang penting untuk sistem imunisasi kanak-kanak. 


Susu kolustrum lembu dari New Zealand adalah paling berkualiti kerana lembu-lembunya tidak diberi suntikan hormon, bebas dari teknologi genetik, dipelihara secara bebas dan rumput yang dimakan tiada racun-rumpai. Makmal kajian dan proses pengeluarannya juga mendapat Jaminan Kualiti Antarabangsa ISO 9001.


Kanak-kanak yang sedang membesar kesihatan mereka sangat mudah terjejas akibat kemerosotan imuniti tubuh yang berpunca daripada nutrisi yang tidak seimbang serta faktor persekitaran. Contohnya, kanak-kanak yang tinggal di taska atau rumah pengasuh lebih berpotensi untuk mendapat jangkitan kuman dan diserang penyakit. Dengan memberikan supplemen seperti i-kids antibodi badan mereka akan kuat dan dengan sendirinya tubuh dapat melawan serangan penyakit. Secara tidak langsung dapat mengurangkan kebergantungan kepada antibiotik. Kita pun sedia maklum antibiotik kalau diambil secara kerap tak elok untuk kesihatan.


I-kids ini kita beri sebagai supplemen harian semasa anak sihat sebagai persediaan, terutamanya kepada anak-anak yang memang kerap jatuh sakit termasuklah yang kerap kena radang tonsil, kerap demam, selesema, batuk, ada alahan, cirit-birit, radang paru-paru dan sebagainya. Sebab semua penyakit ini ada kaitan dengan imuniti badan anak yang lemah. 


I-kids juga boleh diberi semasa anak itu sedang sakit di samping ubat-ubatan yang diberikan doktor. Tujuannya untuk mempercepatkan lagi proses penyembuhan. Cara makannya 4 biji pagi dan 4 biji malam. Insya-allah sakit anak akan cepat kebah dan tak berlarutan sebab i-kids ni macam antibiotik juga malah lebih semulajadi (tiada kesan sampingan). Berikanlah anak-anak supplemen i-kids ini secara konsisten. Selain elok untuk kesihatan ianya membantu perkembangan mental juga.


Kebaikan i-kids:
  • menguatkan sistem imun
  • menajamkan fokus mental
  • mempercepat proses pemulihan
  • mengurangkan reaksi alergi
  • melindungi kulit dan tisu otot
  • menguatkan sendi dan tulang rawan
  • meningkatkan fungsi usus dan perut
  • menghalang jangkitan virus, bakteria, yis dan kulat



RM68/botol (200 tablet)
*belum termasuk kos pengeposan

I-kids ini tabletnya kecil-kecil comel je. Tak begitu keras. Kanak-kanak boleh kunyah-kunyah macam makan gula-gula. Rasanya lemak-lemak susu. Satu lagi kelebihan i-kids ini ianya tiada pewarnaperisa atau pemanis tiruan. Dan juga mendapat pengesahan HALAL dari Jakim.


*sila LIKE pages kami https://www.facebook.com/FormulaAnakSihatPintar untuk dapatkan info terkini berkenaan PROMOSI

TESTIMONI klik >>SINI.


Testimoni saya sendiri tentang i-kids

Anak-anak saya sendiri pun memang makan supplemen ni. Diaorang suka sangat. Tak payah suruh pandai je cari sendiri dalam kabinet. Tapi i-kids ni pada pemerhatian saya memang bagus. Saya mula bagi anak yang sulung, risya masa umur dia 5 tahun sebab masa tu baru jumpa produk ni. Memang nampak beza. Bila risya dah berhenti susu badan masa umur dia 2 tahun, dia dah mula kerap demam. Bila dah masuk sekolah tadika lagila selalu demam dan batuk. Tapi lepas saya bagi dia i-kids alhamdulillah. Dan pelajaran dia di sekolah pun sangat memberangsangkan hingga muncul sebagai pelajar terbaik dekat tadika dia, alhamdulillah. Syukur sangat-sangat.


Anak yang nombor dua tu, ada gigi je terus saya bagi. Alhamdulillah dia pun jarang demam. Kalau demam atau selesema ke jarang jadi teruk. Saya boleh kira dengan jari berapa kali je kami melawat klinik. Alhamdulillah, syukur pada Allah sebab beri kesihatan yang baik kepada anak-anak saya.


Ada juga saya dapat soalan dari customer bolehkah bayi yang berusia bawah satu tahun makan i-kids? Oleh sebab i-kids ini berbentuk tablet saya lebih galakkan beri kepada anak yang dah ada gigi, pandai mengunyah dan kalau boleh dah pandai jalan untuk elakkan risiko tercekik. Lagipun bayi bawah satu tahun yang menyusu ibu biasanya jarang sakit sebab antibodi badan kuat. Tapi kalaulah terpaksa juga nak bagi supplemen kepada anak bawah satu tahun, saya nasihatkan lumatkan i-kids terlebih dahulu lepas tu campur dalam susu dia.



Untuk order/pertanyaan, hubungi:
whatsapp/wechat/telegram/sms : 019-7583883


1 comments:

Anonymous

assalamualaikum,saya nibaru umur12 tahun.waktu darjah 4 saya dah kena penyakit ni.sampai sekarang.saya nak sharelah sedikit tentang cara 'traditional'.saya selalu minum air kacang hijau,air badak dan air masak.boleh seduhlah demam saya dan boleh lah telan.

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy