Sebarang pertanyaan boleh
sms/whatsapp/wechat ke 0197583883


Supplemen Kolustrum : I-Kids


As-salam semua :).


Hari ini saya nak memperkenalkan lagi satu produk iaitu i-kids. Supplemen ini merupakan satu formulasi unik kolustrum semulajadi lembu dari New Zealand. Kenapa lembu New Zealand ye? Sebab lembu-lembu New Zealand berkualiti tinggi: tidak disuntik hormon, bebas dari teknologi genetik, dipelihara secara bebas dan rumput yang dimakan tidak mengandungi racun-rumpai. Makmal kajian dan proses pengeluarannya juga mendapat Jaminan Kualiti Antarabangsa IS) 9001.



RM68/botol (200 tablet)

*sila LIKE pages kami untuk mendapatkan info terkini berkenaan PROMOSI


Apa Itu Kolustrum?

Kolustrum yang juga dikenali sebagai 'susu pertama' (berwarna sedikit kekuningan) dihasilkan oleh hidupan mamalia semasa akhir proses mengandung. Komponen bio-aktif paling penting dalam kolustrum ialah faktor tumbesaran dan faktor anti-mikrobial. Kedua-duanya bermanfaat untuk membentuk imuniti dan melindungi usus bayi.


Khasiat Kolustrum

Kita semua sedia maklum akan khasiat kolustrum, sebab itu baby diwajibkan untuk terus menyusu ibunya sebaik sahaja dilahirkan. Kolustrum mengandungi antibodi (IgA, IgG dan IgM) yang bertindak melindungi bayi yang baru lahir dari serangan penyakit.


Kolustrum tinggi dengan karbohidrat dan protein serta rendah lemak berbanding susu biasa juga mudah dicerna. Ia mengandungi efek laksatif semulajadi yang merangsang penyingkiran najis pertama bayi (meconium). 


Kolustrum turut mengandungi sel darah putih membantu menghapuskan bilirubin berlebihan yang terhasil daripada sel darah merah yang telah mati sekaligus menghalang pembentukan jaundis (demam kuning). 


Kajian perubatan dan klinikal telah membuktikan bahawa kolustrum mampu menghalang virus, bakteria, yis, kulat, unsur alergi serta toksin.


Kelebihan i-kids

  • menguatkan sistem imun
  • menajamkan fokus mental
  • mempercepat proses pemulihan
  • mengurangkan reaksi alergi
  • melindungi kulit dan tisu otot
  • menguatkan sendi dan tulang rawan
  • meningkatkan fungsi usus dan perut
  • menghalang jangkitan virus, bakteria, yis dan kulat


I-kids sesuai dijadikan supplemen harian untuk kanak-kanak sebab ianya kaya dengan khasiat seperti protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan zat mineral, juga mengandungi faktor tumbesaran dan daya ketahanan yang penting untuk anak-nak kita membesar dengan sihat dan cerdas.


Anak-anak biasanya hanya makan makanan yang mereka gemar, jadi khasiat dalam badan tak seimbang. Lebih-lebih lagi kanak-kanak yang di bawah usia 7 tahun masih lemah antibodinya sebab tu sebaiknya kita lengkapkan diet harian mereka dengan supplemen yang baik macam i-kids ni. Berbanding susu biasa yang mempunyai gula tambahan, i-kids pula bebas dari sebarang perisa, pewarna atau pemanis tiruan. Dan yang paling penting ianya mempunyai sijil HALAL dari Jakim :).


Walaupun i-kids ini khusus untuk kanak-kanak tapi boleh diambil oleh ibu hamil, ibu yang menyusukan bayi dan juga warga emas. Saya sendiri pun makan sebab selalu berair hidung bila bangun pagi sebab resdung, makan i-kids tak sampai satu jam berhenti dah meleleh. Sekarang saya sedang rawat resdung saya dengan Avail Propolis. Ok, itu next entry saya review hasilnya macam mana :).



Testimoni i-kids anak-anak saya


Risya, 7 tahun.

Saya mula beri dia makan i-kids semasa dia masih bersekolah tadika. Dari segi akademik, alhamdulillah risya cemerlang. Dia sudah boleh membaca dengan lancar seawal usia 5 tahun. Sering mendapat markah yang baik dalam peperiksaan dan kerap mendapat pujian dari gurunya. Dan risya juga muncul sebagai pelajar terbaik di sekolah tadikanya. Alhamdulillah :).


Lagi satu, sejak dari bayi risya mempunyai masalah berpeluh di bahagian dahi dan tepi pipi. Memang banyak sangat peluhnya. Kesian kan budak perempuan kalau kuat beperluh. Lebih-lebih lagi kalau bertudung, mestilah tak selesa. Lepas mengambil i-kids, saya perasan yang masalah peluh tu dah hilang. 



Zikry, 2 tahun.

Sejak dari bayi Zikry ada masalah ekzema di bahagian pelipat siku dan lututnya. Masalah ekzema di kalangan bayi dan kanak-kanak memang sering berlaku sebab kulit mereka sensitif. Sebelum ni saya cuma sapukan krim pada Zikry bila dia rasa gatal. Lepas tu saya beri dia i-kids alhamdulillah, masalah ekzema Zikry dah takda lagi. Dia juga jarang demam atau selesema. Syukur sangat :).


Kesimpulannya, saya memang syorkan sangat-sangat kepada semua supplemen ini untuk anak-anak :).



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call/whatsapp : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com



Salam Ceria Cemerlang,


Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy