PENCARIAN AGEN/PENGEDAR 2014 !!

Peluang anda untuk menjana pendapatan dengan menjadi sebahagian dari team kami sebagai agen dropship/agen berdaftar/pengedar kawasan.


Bimbingan, panduan dan latihan akan diberikan.

Whatsapp/telegram/sms : Rina (0197583883)/ Mohd Subha (0197299927) untuk info dan pertanyaan.



Merawat Ketumbit/Tembel


Hai ^__^.

Nak tanya ni. Anda penah kena ketumbit tak? Atau nama lainnya tembel. Alah yang bengkak kat mata tu. Ketumbit/tembel ni biasanya tumbuh kat bahagian kelopak mata. Yang lucunya, penyakit ni orang kait-kaitkan dengan perbuatan suka mengendap. Haha.


Taklah. Sebenarnya kalau kita suka gosok-gosok mata tak mustahil ketumbit/tembel ni tumbuh sebab jari kita kan banyak bakteria. Dulu-dulu kalau tumbuh ketumbit/tembel ni saya akan cabut bulu mata di kawasan yang bengkak tu. Tapi kena pandai targetlah. Silap haribulan botak bulu mata dikerjakan.


Tapi sekarang saya dah jumpa petua baru nak pulihkan ketumbit/tembel ni. Dah tak payah susah-susah cabut bulu mata.


Caranya, 


Ambil sekeping FC Bio Sanitary Pad (tak kisah lah yang pek biru atau merah; yang hijau tak boleh sebab sikit sangat gelnya). Pastikan ambil yang bersih ya iaitu yang belum digunakan tau haha. Koyakkan sikit di bahagian permukaan pad tu dan basahkan sikit. Nanti akan timbul sejenis bahan berupa gel. 

Inilah rupa gelnya. Sapukan gel pada bahagian mata yang bengkak tu. Pad yang dah koyak tadi simpanlah dalam peti ais untuk kegunaan masa depan haha. Gel ni boleh juga buat sapu pada muka untuk tujuan masker atau scrubing.

Cara lain; 

Ambil sekeping FC Bio Pantiliner (hijau) yang bersih. Gunting kepada 3 bahagian. Ambil 1 bahagian dan basahkan sikit pada permukaannya. Kemudian tampal (bahagian yang melekat) pada sapu tangan dan ikat bahagian permukaan yang dibasahkan tadi pada mata yang kena ketumbit/tembel. Pakai macam ala-ala pirate lah. Yang lagi 2 bahagian boleh disimpan.

Cara yang saya kongsikan ni mungkin nampak melucukan tapi insya-allah berkesan. Saya dah cuba 2 kali. Alhamdulillah, ketumbit/tembel tu tak jadik.


Sekian sahaja untuk kali ini ^__^.



Salam Ceria Cemerlang,

Testimoni Pengguna Green Fit : Green Fit Sedap !


Assalamualaikum...

Biasanya orang malas nak ambil supplemen fiber dalam bentuk minuman kerana rasanya yang meloyakan tekak. Tapi TIDAK untuk Green Fit sebab customer sukakan rasanya yang sedap macam perisa epal walaupun Green Fit tidak mengandungi gula dan bahannya adalah 100% semulajadi.


Macam ni barulah semangat nak minum fiber selalu kan ^__^.



















Sihat dan Cantik Dengan Avail Propolis


Assalamualaikum..


Kali ni saya nak share dengan anda tentang khasiat dan kebaikan propolis keluaran AVAIL. Propolis sangat baik diamalkan kerana zat ini merupakan antibiotik semulajadi yang paling selamat. Yang baiknya, propolis boleh melawan bukan sahaja bakteria tetapi termasuk jugalah virus dan kulat berbanding antibiotik buatan yang hanya boleh melawan bakteria sahaja. Antibiotik buatan tidak dapat membunuh virus dan kulat.


Sebagaimana firman Allah SWT dalam Al-Quran surah An-Nahl ayat 69 :

"Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan."


Biasanya madu asli sangat sinonim dengan lebah dan orang lebih mengenal madu sebagai produk utama lebah. Berdasarkan petikan surah di atas, dijelaskan bahawa bahan yang dapat dijadikan ubat penyembuh bagi manusia adalah bahan yang keluar dari perut lebah dengan bermacam-macam warnanya. Sebenarnya selain madu, lebah juga sebenarnya menghasilkan pelbagai bahan lain yang berkhasiat seperti royal jelly, bee pollen, beebread, bee venom, honeydew, apilarnil dan juga propolis. Dalam banyak-banyak ini propolis adalah bahan yang terbaik. Di dalam madu asli juga sebenarnya terdapat propolis tapi sedikit sahaja.


Di dalam Al-Quran telah diterangkan secara jelas bagaimana lebah diperintah oleh Allah SWT untuk membuat sarang dengan mengambil makanan (resin) dari berbagai jenis tumbuhan untuk dijadikan madu dan produk lebah lainnya, termasuklah propolis sebagai penyembuh untuk pelbagai jenis penyakit. Lebah memang makhluk istimewa, ia merupakan makhluk Allah SWT yang memberi manfaat kepada manusia.


Apa itu propolis?

Propolis berasal daripada bahasa Yunani yang bermaksud 'pelindung kubu'.

Ianya adalah suatu zat yang dihasilkan daripada damar (resin) tunas tumbuhan yang dikutip oleh lebah pekerja yang berumur 21 hari, yang kemudiannya bercampur dengan lilin lebah, debunga dan air liur lebah.

Lebah akan menyapukan propolis pada sarang untuk memastikannya sentiasa dalam keadaan steril iaitu bebas dari kuman, virus atau bakteria bagi melindungi semua yang ada dalam sarang tersebut, misalnya ratu lebah, telur, bayi lebah dan madu. Propolis juga merupakan bahan yang digunakan untuk mengukuhkan, membaiki serta mengisi rekahan pada sarang lebah.


Kelebihan AVAIL Propolis



RM78/botol (10 ml)
3 botol RM180 (diskaun RM54)

MAL06011766T


AVAIL Propolis merupakan Brazilian Green Propolis semulajadi yang diekstrak dengan menggunakan teknik bioteknologi yang terkini iaitu Ekstraksi Cecair Superkritikal.


Kelebihan menggunakan proses ekstraksi ini adalah:

  • tidak melibatkan penggunaan alkohol
  • tidak beracun, tiada warna, tiada bau dan kestabilan tinggi
  • penggunaan suhu 31°C ; bahan aktif tidak dirosakkan
  • tiada bahan asing, logam berat. damar (resin) dan sisa pelarut
  • bahan alahan (prenyl caffeate) telah disingkirkan
  • lebih banyak bahan aktif dapat diekstrak (>300 jenis)


Avail Propolis mengandungi lebih 325 jenis bahan aktif yang sangat baik untuk manusia iaitu:

34 jenis flavonoid
15 jenis terpenes
>20 jenis asid organik
>8 jenis enzim
>10 jenis kumpulan ester dan aldehid
>18 jenis asid amino
>20 jenis zat galian
pelbagai jenis vitamin
polisakarida dan lain-lain


Kebaikan AVAIL Propolis:

  • Antibiotik semulajadi : anti-bakteria, virus dan kulat
  • Meningkatkan daya imuniti badan
  • Anti barah; mencegah pertumbuhan sel barah
  • Mengurangkan kesan sampingan rawatan barah
  • Mengurangkan jangkitan saluran pernafasan
  • Membantu masalah gastrousus (perut dan usus)
  • Membantu penyakit kulit, rongga mulut dan gigi
  • Membantu masalah sakit puan
  • Membantu masalah alahan
  • Mengawal dan mengaktifkan insulin; membantu pesakit kencing manis
  • Menyembuhkan keradangan
  • Melindungi hati
  • Anti pengoksidaan, menentang radikal bebas, mengaktifkan SOD, melambatkan proses penuaan
  • Membantu mencantikkan dan memutihkan kulit serta awet muda
  • Menstabilkan emosi dan menambah tenaga
  • Menguatkan saluran darah dan membantu peredaran darah

Cara Penggunaan


3 - 5 titik setiap hari.
Titiskan secara langsung ke bawah lidah atau rongga mulut (rasanya agak pahit).
Titiskan ke dalam air suam, susu, jus buah atau minuman madu.
Jangan campur propolis ke dalam air teh, minuman bergas atau air panas. Ini akan merosakkan bahan aktif ke dalam propolis dan juga mengganggu proses penyerapan.

*Mereka yang alah dengan debunga lebah boleh mengambil AVAIL Propolis. Insya-allah dengan pengambilan secara konsisten boleh menyembuhkan masalah alahan yang dihadapi.


Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com



Salam Ceria Cemerlang,

Sihat, Langsing, Cantik & Awet Muda dengan Green Fit

As-salam..

Sihat, langsing, cantik dan awet muda. Mesti semua orang pun nak macam ni kan kan :D. Saya nak share tentang sejenis supplemen fiber yang sedap iaitu Green Fit. Bolehkah minuman ini jadikan kita sihat, langsing, cantik dan muda? Jom kita tengok dulu apa ada dalam Green Fit.


Serbuk epal 

Pepatah ada kata "an apple a day keeps the doctor away". Serbuk epal ialah bahan utama dalam Green Fit. Sebab tulah Green Fit ni sedap rasa epal. Tahu tak yang epal sebenarnya buah yang kaya dengan serat. 5 gram serat dalam sebiji epal bersamaan dengan 20% serat yang diperlukan oleh tubuh dalam diet seharian. Serat epal akan bertindakbalas dengan bakteria di dalam usus dan dapat membantu dalam proses penghadaman. Epal juga dikatakan adalah pengimbang lemak yang baik.


Serbuk gandum, lignin, sekam benih silium dan serbuk rumput gandum

Kesemua bahan ini merupakan serat. Kajian telah membuktikan serat gandum membantu untuk menurunkan berat badan dan menahan kelaparan. Lignin yang diekstrak daripada batang pokok kelapa sawit adalah sejenis serat tidak larut air yang berkesan untuk memerangkap kolestrol, garam hempedu, lemak, karbohidrat dan juga bahan toksin.


Psyllium husk merupakan pembersih usus semulajadi. Ia merupakan sumber utama diet fiber untuk mengatasi masalah berat badan serta berperanan menyeimbangkan kandungan gula dalam darah, merawat hypoglycemia, buasir, kencing manis serta boleh mengurangkan kolesterol dalam darah

#Sebab tu kalau minum Green Fit ni esoknya kita rasa macam kenyang je :).


Oligosakarida

Bahan ini pula bermanfaat dalam pertumbuhan bakteria baik dalam usus. Rangsangan pertumbuhan bakteria baik ini memberi kesan fisiologikal seperti melindungi reputan gigi, mengurangkan keletihan, meningkatkan peristalsis usus, mencegah sembelit, mempertingkatkan keimunan dan keracunan makanan.


Spirulina

Rasanya semua orang tahu akan khasiat spirulina kan? Spirulina kaya dengan pelbagai zat yang membolehkannya untuk membersihkan darah serta membuang toksin dalam badan. Spirulina juga membantu dalam meningkatkan kadar metabolisme badan; jadi memang membantu mereka yang ingin mengawal berat badan. Fungsi lain ialah seperti meningkatkan kolestrol baik dan menurunkan kolestrol jahat.


Alfalfa

Tumbuhan ini kaya dengan protein, kalsium, mineral, vitamin B, vitamin C, vitamin E dan vitamin K dan telah digunakan dalam dunia perubatan herba lebih 1500 tahun. Khasiatnya memang superb hingga tumbuhan ini digelar sebagai "bapa segala makanan". Cari sahaja di Google, memang banyak artikel tentang alfalfa. Selain untuk merawat penyakit dan mengatasi masalah penghadaman, yang paling menarik ialah alfalfa ini dikatakan mujarab untuk awet muda. Dikatakan juga alfalfa boleh menambahkan air susu ibu, merawat keputihan dan juga membantu dalam hubungan suami isteri serta mengatasi masalah nafas dan badan berbau.


Aloe Vera

Keberkesanan aloe vera terutamanya untuk kecantikan kulit dan rambut memanglah cukup popular malahan Cleopatra, ratu Mesir yang terkenal itu juga dikatakan menggunakan aloe vera sebagai rahsia kecantikannya. Aloe vera dikatakan mampu merangsang penghasilan kolagen yang baik untuk mengekalkan keremajaan  kulit. Tidak terhenti setakat itu, tumbuhan ini juga dikatakan dapat membersihkan bahagian perut dan saluran pencernaan bagi mengelakkan beberapa penyakit seperti gastrik dan ulser. Sifatnya yang beralkali juga dapat membantu mengurangkan masalah asid berlebihan dalam badan yang merupakan punca kepada masalah sukar menghadamkan makanan.


RM 75/box (15 sachet)

HARGA PROMOSI !!

RM 189/3 box (jimat RM36)
RM 438/9 box (jimat RM237)

Tentang rasa tak perlu khuatir sebab sedap macam minum jus epal :). Tak jemu pun nak minum hari-hari. Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan gula tiruan. Tiada bahan julap dan tiada GMO (genetically modified organism). Semuanya bahan semulajadi! Green Fit best. Saya suka :D.



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

Seminar Keusahawanan Avail


As-salam..

Bertemu kembali :).





Di sini saya nak menjemput anda semua untuk ramai-ramai menghadirkan diri ke Seminar Keusahawanan Avail yang akan diadakan di Hotel Selesa, Johor Bahru pada 20 Nov 2011 (Ahad) dari jam 2 - 6 petang.



SIAPA PATUT HADIR KE SEMINAR INI?


  • Ingin berniaga tetapi tidak tahu hendak berniaga apa
  • Ingin berniaga dengan modal rendah
  • Peniaga yang mencari produk yang mempunyai jualan ulangan tinggi
  • Mereka yang mencari pendapatan sampingan
  • Pernah menggunakan produk Avail dan ingin tahu dengan lebih mendalam tentang bisnes Avail


TAWARAN MENARIK!


Pada hari seminar, produk Avail Green Fit boleh didapati pada harga *RM20 sekotak. Harga biasa ialah RM75 sekotak.

*Tertakluk pada terma&syarat.


Harga tiket adalah RM35 (termasuk makan&minum petang serta door gift). Namun bagi yang membuat tempahan tempat melalui kami (Inspirasihatcantik), harga tiket hanya RM10 sahaja dan bagi 20 orang yang membuat tempahan terawal, kami akan bagi anda pas PERCUMA!!


Pada yang berminat bolehlah membuat tempahan tempat dengan menghubungi Rina (019-7583883)/Subha (019-7299927) atau emel kepada inspirasihatcantik@gmail.com (sertakan nama dan nombor yang mudah untuk saya hubungi) sebelum 18 November 2011.


Jumpa anda di sana!





Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy