BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Hamil, Lepas Bersalin, Susukan Bayi Boleh Tak Minum Green Fit??


Assalamualaikum..

Ramai yang bertanyakan saya soalan ini. Sebenarnya tak ada masalah kalau para ibu yang menyusukan bayi nak minum Green Fit. Kalau ragu-ragu, boleh ambil trial pack dulu. Boleh tengok testimoni Puan Asiah kat >>SINI.


Berlainan pula dengan wanita yang hamil. Green Fit tak berapa digalakkan sangat. Ibu hamil disyorkan untuk minum i-food kerana i-food lengkap dengan khasiat untuk bayi seperti asid folik, vitamin B12 dan asid amino.


Ibu yang menyusui bayi juga sangat digalakkan mengambil i-food untuk keperluan zat ibu dan juga untuk menghasilkan susu ibu yang berkualiti.




RM190 (bukan ahli)
RM160 (ahli)


Bagi ibu-ibu yang mengalami sembelit selepas melahirkan boleh ambil Green Fit pada minggu pertama berpantang. Tidak seperti jamu, Green Fit tidak menyebabkan bayi panas dan berisiko mendapat kuning. Dan setelah masalah sembelit pulih, boleh berhenti mengambil Green Fit dan meneruskan dengan i-food sahaja.


Sekiranya mengalami masalah berat badan selepas melahirkan, eloklah ambil kedua-dua Green Fit dan i-food. Walaupun Green Fit sebenarnya bukan ubat langsing tapi serat diperlukan dalam menurunkan berat badan. Selang-selikan pengambilan Green Fit dan i-food. Susukan bayi secara eksklusif. Bila dah tamat tempoh berpantang, makan makanan seimbang dan berkhasiat, buat sendiri kerja rumah di samping menguruskan bayi insya-allah kuruslah. Cakap dari pengalaman lah ni hehe.


Green Fit dan i-food boleh dibeli secara pakej untuk lebih jimat, contohnya:

Green Fit (3kotak) + I-food (sekotak) + I-food (sekotak)
RM189 + RM160 + RM55 = RM404 

*i-food kotak kedua hanya berharga RM55 sahaja!!


Sedikit pesanan : sekiranya kita mengambil fiber seperti Green Fit mesti lebihkan minum air masak.



Salam Ceria Cemerlang,

I-Food : Alternatif Kepada Green Fit



Assalamualaikum..

Kali ini saya hendak bercerita tentang i-food pula memandangkan permintaan terhadap produk ini semakin meningkat. Mula-mula mari kita lihat apa bezanya i-food dan Green Fit.

Perbezaan Green Fit dan I-food

Green Fit ialah sejenis supplemen fiber/serat yang khusus untuk menangani masalah sembelit dan seterusnya membuang koprostasis dari usus (najis lama). Juga boleh diamalkan untuk tujuan detoksifikasi.

I-food pula ialah supplemen lengkap yang menggabungkan pelbagai jenis khasiat dan nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh seperti karbohidrat, protein, vitamin, mineral, serat, asid amino dan juga asid lemak.

Sepertimana Green Fit, i-food boleh membantu melembutkan najis dan seterusnya mengatasi masalah sembelit kerana i-food juga mengandungi serat seperti wheatgrass (rumput gandum), sekam benih silium, gandum, kacang soya dan pektin epal.


Siapakah yang memerlukan supplemen i-food?

Ibu hamil dan pesakit gastrik/gastrousus

Ada sesetengah golongan yang memang tidak disyorkan minum Green Fit seperti ibu hamil dan juga pesakit gastrik/gastrousus. Bagi ibu hamil sangat digalakkan minum i-food kerana supplemen ini mempunyai khasiat lengkap yang diperlukan seperti asid folik, asid amino, omega-3 dan omega-6 (penting untuk perkembangan otak janin) serta vitamin B12.

Bagi pesakit gastrik, pengambilan i-food boleh membantu mengurangkan asid dalam perut. I-food juga membantu mencegah penyakit seperti ulser perut dan buasir. Mereka yang pernah menjalani pembedahan yang melibatkan usus juga lebih disyorkan mengambil i-food berbanding Green Fit.


Pesakit kencing manis, pesakit darah tinggi serta mereka yang tidak begitu sihat 

Ini disebabkan i-food boleh membantu:
  • menguatkan sistem imunisasi badan
  • mengawalatur paras gula darah
  • mempercepat penyembuhan luka
  • mengawalatur paras kolestrol 

Mereka yang ingin mengawal berat badan

Untuk mengawal berat badan disyorkan untuk mengambil kedua-dua jenis supplemen iaitu Green Fit dan I-food. Minum Green Fit waktu malam manakala i-food sebelum sarapan atau setengah jam sebelum makan tengahari. Di samping itu, haruslah juga bersenam dan mengamalkan diet seimbang. Kedua-dua supplemen ini boleh membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan juga proses detoksifikasi.

Untuk mendapatkan Green Fit dan I-food dengan harga lebih murah, disediakan pakej berat badan ideal. Sila lihat harga pakej tersebut di bawah tab PAKEJ ISTIMEWA 2+1.


Selain itu, i-food juga sesuai diamalkan oleh mereka yang:
  • vegetarian
  • mengamalkan gaya hidup tidak sihat (banyak makan makanan segera/proses, merokok dan minum minuman keras)
  • warga emas
  • mementingkan kesihatan dan kecantikan    

Antara kelebihan i-food lainnya adalah:
  • membersihkan darah
  • mencegah hati berlemak
  • mencegah batu karang dan batu hempedu
  • mencegah kanser hati, kanser perut dan kanser usus besar
  • membantu pesakit artritis dan gout
  • antioksida
  • meningkatkan daya ingatan

Sekotak ada 20 sachet
RM190 (bukan harga ahli)/ RM160 (harga ahli)
Beli sekotak melayakkan anda mendapat keahlian percuma





Salam Ceria Cemerlang,

Perhatian Kepada Rakan Availian

As-salam..

Baru-baru ini saya mendapati banyak artikel daripada blog ini telah disalin semula dan diguna pakai tanpa meletakkan kredit kepada http://inspirasihatcantik.com.

Suka saya mengingatkan bagi pihak yang ingin mengguna pakai mana-mana artikel haruslah meminta kebenaran daripada saya selaku penulis blog ini.

Sila rujuk DISCLAIMER sebelum anda menyalin atau mengambil sebarang artikel dan gambarajah yang mempunyai watermark inspirasihatcantik.com.

Bagi pelanggan yang dihormati, pages rasmi bagi inspirasihatcantik.com ialah SihatCantik dot com. Artikel berkenaan Green Fit juga akan digunakan oleh pages Green Fit - Bersihkan Usus Anda.



Salam Ceria Cemerlang,

Green Fit : Penawar Sembelit

As-salam..


Pernah mengalami sembelit? Memang stres jadinya kalau kena sembelit ni. Berpeluh-peluh dibuatnya dalam toilet nak paksa 'cik ta' tu keluar dari usus kita. Bahaya tau kalau asyik meneran-meneran macam tu. Silap-silap boleh kena buasir pulak nanti. Lebih-lebih kalau baru lepas bersalin dan kena sembelit huhu memang seksa tau. Nak teran kang tercabut pulak jahitan dan yang lebih membahayakan takut rahim kita yang masih lemah tu jatuh.


Orang selalu amik endah tak endah je kalau kena sembelit sebab fikir normal la kena sembelit sesekali. Dan seringkali juga sembelit dijadikan bahan lelucon dalam kehidupan seharian. Nah selepas baca fakta yang akan saya tuliskan sebentar lagi mungkin akan mengubah persepsi anda terhadap sembelit. Iaitu jangan main-main kalau kena sembelit. Harus take action secepat mungkin. Jangan biarkan 'cik ta' itu bersarang dalam usus anda!


Tahukah anda bahawa sembelit adalah salah satu simptom kanser usus besar? Maka, berhati-hati apabila anda terlalu kerap kena sembelit lebih-lebih lagi kalau najis anda telah bercampur dengan darah. Kanser usus besar ni jahat tau sebab dia adalah silent killer.


Tahukah anda juga bahawa sembelit yang kronik boleh memudaratkan tubuh anda? Pergerakan usus yang lambat ini akan menyebabkan sisa-sisa makanan membusuk, mereput dan menapai di dalam salur pencernaan anda (bayangkan keadaan longkang yang lama tidak dicuci). Sisa busuk ini membentuk koprostasis yang berwarna kehitaman dan melekat pada dinding usus. Koprostasis inilah yang menghasilkan gas toksin yang akan meresap ke dalam sistem badan kita dan seterusnya mengakibatkan pelbagai penyakit. Dan pengumpulan najis lama dalam usus ini juga boleh menyebabkan ulat dan parasit berkembang biak dalam usus kita. Menggelikan!


Inilah dia rupa koprostasis tersebut

Antara faktor yang menyebabkan sembelit ini adalah gaya hidup yang tidak sihat seperti tidak mengamalkan diet yang seimbang iaitu kurang memakan sayuran dan buah-buahan, kurang minum air, kurang bersenam, tekanan dan lain-lain lagi. Dikatakan juga wanita berisiko 4 kali ganda lebih kerap mengalami sembelit berbanding lelaki; mungkin disebabkan oleh faktor fisiologi seperti perubahan hormon ketika menstruasi, menopaus ataupun selepas melahirkan.


BERITA BAIK UNTUK ANDA !!


Kepada yang bermasalah sembelit, jangan risau. Ada penyelesaian untuk masalah anda. Makanan berserat dan bifidobacteria iaitu bakteria baik adalah sangat diperlukan untuk kesihatan saluran gastrousus anda. Cubalah suppplemen GREEN FIT yang mengandungi pelbagai jenis fiber seperti serbuk epal, serbuk oat, lignin, physilium husk, serbuk rumput gandum, spirulina, alfalfa dan aloe vera serta mengandungi oligosakarida yang berupaya meningkatkan populasi bakteria baik dalam usus anda. Jika anda orang yang tidak gemarkan sayur-sayuran dan buah-buahan Green Fit merupakan satu pilihan ideal buat anda. Hanya RM5 satu hari adalah sangat berbaloi demi kesihatan yang berterusan.


Kalau anda boleh berbelanja lebih untuk pakaian, kereta, alat solek, aksesori, makanan segera dan lain-lain apa salahnya mengeluarkan sedikit wang untuk makanan tambahan seperti Green Fit kerana dalam hidup ini kesihatan adalah yang paling bernilai.


Sekotak Green Fit cuma berharga RM75 (ada 15 sachet) serta free shaker. Untuk dapatkan harga diskaun buat pembelian 3 atau 9 kotak. Hubungi saya sekarang kerana promosi harga jimat akan tamat bila-bila masa sahaja!


Order/pertanyaan
sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com





Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy