BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Bahaya Koprostasis - Sisa Najis Yang Tertinggal Dalam Usus

As-salam.

Kadang² sebagai orang sihat kita selalu rasa kita tak perlukan makanan tambahan macam Green Fit ni. Green Fit memang sangat membantu mereka yang ada masalah sukar nak membuang air besar serta orang yang membuang tapi bahan kumuhnya tak begitu berkualiti. Bahan kumuh berkualiti tu maksudnya najisnya haruslah berwarna kuning keemasan, berbentuk seperti pisang, keras seperti pisang tapi lembut seperti ubat gigi, berbau busuk tapi tidak terlalu kuat dan terapung. Kalau bahan kumuh anda berbiji², keras, terlalu cair atau berwarna hitam haruslah diambil perhatian memandangkan usus adalah penunjuk tahap kesihatan badan kita. Perut bukankah punca datangnya segala penyakit. We are what we eat.


Bagi orang yang tiada masalah pembuangan pun sebenarnya anda masih memerlukan Green Fit, sekali-sekala dalam hidup. Ini disebabkan walaupun kita membuang air besar setiap hari akan ada 6-8 paun najis yang masih tertinggal dalam usus (cuba lihat anatomi usus di bawah - sempit dan berkeluk²).


Anatomi Usus Besar dan Usus Kecil

Najis lama yang tidak dapat dibuang ini lama-kelamaan akan melekat pada dinding usus dan membentuk sejenis bahan berminyak dan berwarna kehitaman yang dipanggil koprostasis. Koprostasis ini berbahaya untuk tubuh sebab bahan ini akan menimbulkan pelbagai jenis penyakit contohnya:

  • saluran usus tersumbat serta penyakit² berkaitan usus yang lain (contoh: kanser kolon)
  • radang usus dan buasir
  • kegemukan atau obesiti
  • penghasilan toksin yang boleh mengganggu sistem tubuh yang lain (seperti gangguan pada sistem otak dan menyebabkan nyanyuk)
  • sistem imun badan menjadi lemah
  • meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular seperti dan sakit jantung serta penyakit² lain seperti tekanan darah tinggi, buah pinggang dan kencing manis 
  • kulit berjerawat, menjadi kusam, kasar, gelap dan berkedut
  • sakit perut dan nafas berbau
  • meningkatkan risiko sakit puan seperti kanser payudara dan juga masalah² haid

90% penyakit adalah berkait-rapat dengan tahap kesihatan kolon kita sama ada secara langsung atau tidak langsung. Oleh itu, walaupun merasakan diri kita sihat namun beberapa kali dalam setahun haruslah juga melakukan operasi membersihkan usus secara efisyen menggunakan Green Fit yang bukan sahaja enak, malah berkesan dan murah. Lebih-lebih lagi jika anda orang yang kurang atau tidak gemar makan sayur atau buah. Green Fit adalah makanan gantian untuk anda.



RM75/kotak (harga bukan ahli)
RM63/kotak (harga ahli)

Nak lebih jimat? Beli secara pakej >>SINI.



Salam Ceria Cemerlang,





tel: 019-7583883



Green Fit..Bagus Ke?


Cuba dulu. Baru tau. Rata² pelanggan puas hati. Pembuangan makin lawas. Buang ikut time. Tak sakit perut. Tak cirit-birit. Ada masalah sembelit? Green Fit, insya-allah melawaskan. Ada buasir? Green Fit juga membantu. Ah..FC Bio Sanitary Pad (guna yang night sebab panjang hingga ke punggung) juga boleh bantu kecutkan (kecut ke kering?) buasir.

Gemuk, buncit atau terlalu kurus? Green Fit boleh dicuba tapi jangan harapkan Green Fit semata². Kenalah usaha sikit..bersenam dan jaga makan. Kalau nak hilangkan buncit atau nak slim kena minum Green Fit dulu sebab minuman ni boleh keluarkan koprostasis (najis lama yang dah melekat di dinding usus). Koprostasis perlu disingkirkan terlebih dahulu..barulah bahan berkhasiat yang lain boleh meresap ke dalam sistem tubuh. Bila dah bersih barulah boleh minum benda lain..tongkat ali ke, kacip fatimah ke, collagen ke, lobata ke..Kalau tak macam mana benda² ni nak mendatangkan kesan pada tubuh kalau usus dah tersumbat.

Dah kurus pun nak minum Green Fit ke? Eh, mestilah. Belum tentu yang kurus tu usus dia bersih. Macam mana dengan orang yang ada sakit? Kencing manis ke darah tinggi ke? Boleh minum? Boleh aje. Sebab Green Fit tiada perasa, pewarna, pengawet dan gula tiruan. Tiada bahan julap mahupun GMO (Genetically Modified Organism).

Orang yang ada masalah kulit berjerawat pun bagus minum Green Fit. Jerawat mungkin berpunca daripada toksin dalam badan. Kena selalu ingat we are what we eat. Tak semestinya hari² kita makan benda berkhasiat kan? Kadang² kita makan apa je yang sedap. Belacan, fast food, benda berminyak..semua sedap. Makanlah.. jangan sekat² makan tapi lepas tu servislah sikit usus. Minum Green Fit ya. Jangan lupa.

Lelaki Ini..Azman Bidin


Mungkin ada yang tak kenal siapa lelaki ini. Memanglah tak kenal kalau tak terlibat dengan bisnes Avail. Sejujurnya saya juga belum berkesempatan untuk bersua muka dengannya dan mendengar ucapannya kerana lazimya partner terdekat saya iaitu suami yang akan pergi event di luar kawasan. Komitmen sebagai ibu kepada anak2 yang masih kecil adalah lebih utama menyebabkan saya banyak berada di rumah dan menguruskan hal2 lain berkaitan perniagaan. Apa pun, hasil yang suami dapat daripada event yang dia hadiri pasti dikongsikan bersama saya. Secara peribadi saya kagum dengan lelaki ini, Azman Bidin.

Beliau memulakan perniagaan pad herba Avail ketika produk tersebut belumlah popular. Walaupun pada ketika itu beliau memegang jawatan sebagai akauntan namun beliau masih berkeinginan menjual tuala wanita. Padanya, yang pelik itu peluang. Beliau bermula dari bawah tanpa sebarang bantuan serta tanpa sebarang marketing tools malah tulisan pada pek pad herba Avail ini masih berbahasa cina (produk ini kilangnya di China). Namun beliau jelas dengan apa yang beliau lakukan dan yakin bahawa tuala wanita Avail, FC Bio Sanitary pad mampu menjadi pesaing kepada tuala wanita sedia ada.

Azman Bidin, seorang lelaki.. yang pernah memiliki jawatan tinggi mampu mendapat kehidupan yang lebih baik daripada apa yang pernah beliau kecapi kerana beliau berpandangan jauh. Jangan iri hati kepadanya tapi jadikan beliau sebagai inspirasi. Kita mungkin melihat kesenangannya hari ini tapi kita tidak tahu kepayahan yang beliau tempuhi sebelum mencapai apa yang diimpikan. Kebanyakan dari kita terlalu gopoh hendak kaya sedangkan Avail bukanlah skim cepat kaya tapi melalui Avail tak mustahil boleh jadi kaya kalau kuat berusaha (bukan usaha tipu orang yer). 

Mencari ilmu itu tidak semestinya di universiti sahaja. Menghadiri ceramah seperti ini juga satu jalan mendapatkan ilmu. Malah sangat realistik kerana bukan teori bisnes yang akan kita pelajari tapi satu pengalaman sebenar yang tak boleh ditukar ganti. Apalagi, jom ramai2 hadirkan diri. Buka minda. Buang sangka negatif. Lihat dari perspektif sendiri..;)

Green Fit Meletops!

Dah lama rupanya saya tak menulis di belog yang ini. Minggu ini agak sibuk sikit. Kami baru keluarkan iklan green fit di johor biz. Alhamdulillah, ramai yang hubungi sebab nak mendapatkan pek percubaan RM20. Maklumbalas yang diterima pun menggembirakan. Ada satu brader tu yang dah cuba bermacam-macam produk nak melancarkan sistem pembuangannya tapi akhirnya dengan Green Fit barulah berhasil.


Saya pada mulanya tak begitu yakin Green Fit ini boleh menarik perhatian orang untuk membeli. Maklumlah di pasaran ada bermacam-macam produk kesihatan. Mana satu yang baik susah nak dinilai. Tapi tak sangka pulak ramai yang berminat membeli Green Fit ni. Ramai rupanya orang bermasalah.


Cuma kebanyakan yang call adalah pengguna. Yang call sebab nak jadi pengedar tak ramai sangat. Kenapa eh???

Bukan Untuk Perempuan Ajerlah...


Hai :).


Baru-baru ni saya ada keluarkan iklan FC Bio Sanitary Pad di Johor Biz. Ramai jugaklah yang call minta nak jadi agen dan pengedar. Cuma yang peliknya semua yang contact adalah perempuan. Mana perginya kaum lelaki? Diaorang tak berminat nak terlibat dalam bisnes tuala wanita ke? 


Agaknya orang lelaki segan kot nak terlibat dalam bisnes barangan wanita. Silaplah kalau anda semua berfikir macam tu. Sebenarnya ramai lelaki yang buat bisnes macam ni tau..termasuklah brader otai ni..


Gambar dipinjam daripada En. Apo..terima kasih ya..

Ha..anda kenal tak siapa dalam gambar tersebut (yang botak tulah). Kalau tak kenal memang saja je la tu. Itulah abang Hattan. Untuk pengetahuan anda semua, artis macam beliau pun tak segan nak jual barang peribadi wanita tau. Bukannya tak standard bisnes pad herba Avail ni. Beliau cuma rasa produk ni bagus dan pasarannya meluas sebab tu dia berani menongkah arus menjual tuala wanita.


Ada orang cerita pada saya..tak tahu betul ke tidaklah. Asal-usul Hattan terlibat dengan pad herba Avail ni ialah apabila beliau telah diserang migrain dan ada hamba Allah syorkan tampal FC Bio Sanitary Pantiliner di kepalanya. Dengan izin Allah, sakit kepala beliau hilang. Sejak dari hari tulah Hattan pun menjual produk ni kepada rakan-rakan artis yang lain. Irma hasmie pun pakai pad ni tau. Hmm..anda jangan ingat saya buat cerita lawak pulak. Memang betul Hattan jual tuala wanita. Terpulanglah anda nak percaya atau tidak.



Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy