BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Sihat, Langsing, Cantik & Awet Muda dengan Green Fit

As-salam..

Sihat, langsing, cantik dan awet muda. Mesti semua orang pun nak macam ni kan kan :D. Saya nak share tentang sejenis supplemen fiber yang sedap iaitu Green Fit. Bolehkah minuman ini jadikan kita sihat, langsing, cantik dan muda? Jom kita tengok dulu apa ada dalam Green Fit.


Serbuk epal 

Pepatah ada kata "an apple a day keeps the doctor away". Serbuk epal ialah bahan utama dalam Green Fit. Sebab tulah Green Fit ni sedap rasa epal. Tahu tak yang epal sebenarnya buah yang kaya dengan serat. 5 gram serat dalam sebiji epal bersamaan dengan 20% serat yang diperlukan oleh tubuh dalam diet seharian. Serat epal akan bertindakbalas dengan bakteria di dalam usus dan dapat membantu dalam proses penghadaman. Epal juga dikatakan adalah pengimbang lemak yang baik.


Serbuk gandum, lignin, sekam benih silium dan serbuk rumput gandum

Kesemua bahan ini merupakan serat. Kajian telah membuktikan serat gandum membantu untuk menurunkan berat badan dan menahan kelaparan. Lignin yang diekstrak daripada batang pokok kelapa sawit adalah sejenis serat tidak larut air yang berkesan untuk memerangkap kolestrol, garam hempedu, lemak, karbohidrat dan juga bahan toksin.


Psyllium husk merupakan pembersih usus semulajadi. Ia merupakan sumber utama diet fiber untuk mengatasi masalah berat badan serta berperanan menyeimbangkan kandungan gula dalam darah, merawat hypoglycemia, buasir, kencing manis serta boleh mengurangkan kolesterol dalam darah

#Sebab tu kalau minum Green Fit ni esoknya kita rasa macam kenyang je :).


Oligosakarida

Bahan ini pula bermanfaat dalam pertumbuhan bakteria baik dalam usus. Rangsangan pertumbuhan bakteria baik ini memberi kesan fisiologikal seperti melindungi reputan gigi, mengurangkan keletihan, meningkatkan peristalsis usus, mencegah sembelit, mempertingkatkan keimunan dan keracunan makanan.


Spirulina

Rasanya semua orang tahu akan khasiat spirulina kan? Spirulina kaya dengan pelbagai zat yang membolehkannya untuk membersihkan darah serta membuang toksin dalam badan. Spirulina juga membantu dalam meningkatkan kadar metabolisme badan; jadi memang membantu mereka yang ingin mengawal berat badan. Fungsi lain ialah seperti meningkatkan kolestrol baik dan menurunkan kolestrol jahat.


Alfalfa

Tumbuhan ini kaya dengan protein, kalsium, mineral, vitamin B, vitamin C, vitamin E dan vitamin K dan telah digunakan dalam dunia perubatan herba lebih 1500 tahun. Khasiatnya memang superb hingga tumbuhan ini digelar sebagai "bapa segala makanan". Cari sahaja di Google, memang banyak artikel tentang alfalfa. Selain untuk merawat penyakit dan mengatasi masalah penghadaman, yang paling menarik ialah alfalfa ini dikatakan mujarab untuk awet muda. Dikatakan juga alfalfa boleh menambahkan air susu ibu, merawat keputihan dan juga membantu dalam hubungan suami isteri serta mengatasi masalah nafas dan badan berbau.


Aloe Vera

Keberkesanan aloe vera terutamanya untuk kecantikan kulit dan rambut memanglah cukup popular malahan Cleopatra, ratu Mesir yang terkenal itu juga dikatakan menggunakan aloe vera sebagai rahsia kecantikannya. Aloe vera dikatakan mampu merangsang penghasilan kolagen yang baik untuk mengekalkan keremajaan  kulit. Tidak terhenti setakat itu, tumbuhan ini juga dikatakan dapat membersihkan bahagian perut dan saluran pencernaan bagi mengelakkan beberapa penyakit seperti gastrik dan ulser. Sifatnya yang beralkali juga dapat membantu mengurangkan masalah asid berlebihan dalam badan yang merupakan punca kepada masalah sukar menghadamkan makanan.


RM 75/box (15 sachet)

HARGA PROMOSI !!

RM 189/3 box (jimat RM36)
RM 438/9 box (jimat RM237)

Tentang rasa tak perlu khuatir sebab sedap macam minum jus epal :). Tak jemu pun nak minum hari-hari. Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan gula tiruan. Tiada bahan julap dan tiada GMO (genetically modified organism). Semuanya bahan semulajadi! Green Fit best. Saya suka :D.



Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : Rina Avail atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com

0 comments:

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy