Mengatasi Masalah Perut Buncit, Sembelit & Obesiti Dengan Green FitAssalamualaikum...

Salam aidilfitri buat semua :).


Bagaimana dengan sambutan aidilfitri di tempat anda? Pastilah meriah kan dengan pelbagai jenis hidangan yang membuka selera. Kalau di johor biasaya pagi raya wajiblah ada ketupat, sambal kacang, rendang serta lain-lain masakan seperti sambal goreng (menu masyarakat jawa), kurma, kari, kuah lodeh dan sebagainya.


Namun dalam menikmati pelbagai hidangan lazat-lazat janganlah sampai kita mengabaikan kesihatan. Sebulan puasa perut yang buncit mungkin dah kempis, berat pun turun, kolestrol dan tekanan darah pun mungkin dah kembali stabil. Janganlah pula bila raya semuanya kembali kepada asal.


MASALAH PERUT BUNCIT & OBESITI


Masalah perut buncit dan obesiti tidak boleh diambil mudah kerana golongan ini berisiko mendapat penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis dan lain-lain lagi. Seperti yang pernah saya sebut dalam catatan sebelum ini, 90% penyakit berpunca dari perut.


Pada tahun 2010 sahaja 60% daripada 28 juta penduduk Malaysia mengalami masalah kegemukan termasuk kanak-kanak. Daripada jumlah tersebut 50% mengalami masalah obesiti manakala baki 50% lagi adalah penduduk yang mengalami masalah berat melebihi paras ideal. - sumber : Kosmo!


PENGAMBILAN SERAT MEMBANTU MENGATASI PERUT BUNCIT & OBESITI


Dalam sehari orang dewasa memerlukan 25-30 g serat manakala kanak-kanak berusia 2 tahun dan ke bawah memerlukan 5 g serat sehari. Sumber serat boleh diperolehi daripada sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin dan kekacang. Namun persoalannya, adakah anda mengambil cukup serat setiap hari? Lebih-lebih lagi di musim perayaan begini.


Makanan berserat membantu membuang lemak. Serat larut daripada epal misalnya membantu menyerap lemak berlebihan dan seterusnya kadar kolestrol dalam badan juga akan stabil. Serat juga diperlukan untuk membersihkan usus dan mencegah sembelit yang merupakan salah satu punca kepada masalah perut buncit. Pembersihan usus daripada najis lama merupakan langkah pertama kepada proses menurunkan berat badan. Mengikut satu artikel yang saya pernah baca (terlupa sumbernya), secara purata mereka yang berumur 40 tahun ke atas akan mempunyai 5-25 paun sisa najis dalam usus besar mereka.


GREEN FIT SUPPLEMEN FIBER TERBAIK BUAT ANDA


Bagi anda yang kurang mengambil serat boleh gantikan dengan supplemen fiber yang enak, berkhasiat serta berkesan seperti Green Fit keluaran AvailBeauty. Produk ini sejak diperkenalkan mendapat sambutan hangat di pasaran. Kebanyakan pelanggan saya yang pernah mencuba Green Fit pasti akan mencari semula produk ini.


Green Fit mengandungi pektin epal yang membantu untuk mengawal paras kolestrol secara semulajadi dan juga berupaya untuk mengawal paras gula darah. Pektin akan bergabung dengan kolestrol dan membuang lemak berlebihan sebelum diserap oleh tubuh. Pektin juga merangsang pergerakan usus serta melembutkan najis. 


Selain serbuk epal, kandungan Green Fit juga terdiri daripada pelbagai jenis serat yang lain. Boleh baca di >>SINI.
Sekotak Green Fit berharga RM75 (15 sachet). Dapatkan harga yang lebih rendah dengan pembelian secara pakej yang boleh didapati dalam bentuk 3 kotak, 9 kotak, 50 kotak dan 210 kotak. Klik >>SINI untuk melihat senarai pakej beserta harganya.


Selamat mencuba :).

No comments