BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Woman Lobata : Pengganti Estrogen Terbaik !


As-salam si cantik semua :).

Jom kita baca apa kaitan estrogen dengan kesihatan dan kecantikan wanita.


Kepentingan Estrogen Kepada Wanita

Estrogen adalah hormon yang dihasilkan oleh sel-sel daripada ovari (organ penting dalam sistem pembiakan wanita), glan adrenal dan juga lemak tubuh. Hormon ini berfungsi untuk memelihara sistem reproduktif wanita seperti mengawalatur kitaran haid, kesuburan, rahim dan peranakan termasuklah payudara. Lelaki juga mempunyai hormon ini tetapi dalam jumlah yang kecil.





Usia Meningkat Estrogen Merosot

Seiring dengan peningkatan usia, paras estrogen juga akan mulai merosot. Biasanya situasi ini terjadi apabila usia masuk ke angka 30-an. Ketika ini seseorang wanita itu akan mulai mengalami masalah kulit muka yang  kekeringan, mucul garis-garis halus dan timbul jeragat. Payudara juga mulai hilang ketegangannya dan tubuh pula semakin berisi.


Selepas usia 45 tahun paras estrogen hanya tinggal sekitar 15% sahaja. Kemerosotan penghasilan estrogen ini menjadikan seseorang wanita itu mula mengalami gejala penuaan. Antara kesan yang boleh dilihat ialah:

  • kulit mulai berkedut
  • sakit pinggang
  • sukar tidur
  • masalah kegemukan
  • kekenduran kulit dan payudara
  • osteoporosis
  • risiko sakit jantung
  • jangkitan saluran kencing
  • kekeringan vagina

Ini disebabkan selain sistem reproduktif, estrogen turut memberi kesan kepada sistem saraf, sistem peredaran darah, sistem gastrousus dan juga tulang. Selepas menopause risiko wanita untuk behadapan dengan situasi di atas akan semakin meningkat.




Hormone Replacement Theraphy (HRT)

Disebabkan estrogen sangat penting untuk mengekalkan kesihatan, kemudaan dan juga kecantikan wanita maka sejenis hormon gantian dihasilkan. Terapi penggantian hormon ini dapat membantu wanita dalam usia menopause atau bakal menopause daripada mengalami gejala penuaan seperti osteoporosis. Artis wanita di Hollywood (mungkin artis wanita Malaysia pun ada) kerap menggunakan kaedah ini untuk mengekalkan keremajaan serta membesarkan payudara. Namun penggunaan hormon gantian ini dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan kesan sampingan seperti kanser payudara.


Phytoestrogen - Pengganti Estrogen Yang Selamat

Phyto bermaksud tumbuhan. Phytoestrogen pula bermakna menggunakan sumber tumbuhan sebagai agen pengganti estrogen. Dalam kata lain tumbuhan bersifat phytoestrogen mampu menyamai ciri-ciri hormon estrogen dalam tubuh wanita seterusnya bertindak sebagai pengganti tugas hormon tersebut.


Pueraria Lobata

Pasti anda pernah mendengar tentang Pueraria Lobata bukan? Pueraria Lobata adalah sejenis tumbuhan tutup bumi yang berasal dari selatan Jepun dan dikenali sebagai kudzu. Pengamal perubatan tradisional Cina telah berkurun lamanya menggunakan herba ini yang digelar Ge-gen. Tumbuhan ini juga boleh diperolehi di bahagian utara Thailand, China dan Korea. Akar ubi pueraria lobata yang berwarna putih mengandungi bahan phytoestrogen  yang berkhasiat untuk meremajakan sistem endokrin wanita.





Woman LOBATA

Merupakan ekstrak Pueraria Lobata semata-mata sebanyak 250 mg setiap kapsul, tiada bahan tambahan lain.



RM205/kotak (30 kapsul)

PROMOSI : 

RM173 - sekotak
RM411 - 3 kotak

Berdasarkan maklum balas yang diterima Woman LOBATA mampu memberi khasiat berikut:

  • mengimbangkan sistem endokrin
  • menambahkan keanjalan payudara
  • mengkontur punggung
  • menambah cecair vagina
  • melambatkan menopause
  • mengurangkan simptom pra-menstruasi 
  • mengurangkan kesakitan akibat menopause
  • menyuburkan rahim
  • menghilangkan jerawat dan jeragat
  • mencegah penuaan kulit, melembap dan mencerah
  • mencegah ketidakstabilan emosi
  • merangsang pertumbuhan rambut dan mengurangkan uban


Sangat SESUAI diamalkan oleh wanita :

  • yang inginkan bentuk tubuh yang lebih menawan, mengekalkan keremajaan serta kebahagiaan dalam rumahtangga
  • yang telah menjalani histerektomi dan juga pembedahan membuang ovari 
  • sukar hamil disebabkan oleh masalah hormon 
  • yang telah menopause



Aturan Pengambilan: 1-2 kapsul sebelum tidur dan lebihkan minum air putih.


Woman LOBATA adalah DILARANG kepada:

  • Wanita hamil dan menyusukan bayi terutamanya bayi lelaki
  • Ketika haid
  • Gadis berusia bawah 21 tahun
  • Mempunyai penyakit endometriosis dan fibroid
  • Lelaki


#Untuk kesan yang lebih maksimum, ambil Woman Lobata bersama i-food.

Untuk order/pertanyaan, hubungi saya:
sms/call : 019-7583883 atau
PM : https://www.facebook.com/messages/sihatcantik atau
emel : inspirasihatcantik@gmail.com


20 comments:

Anonymous

-intan-
klu mcm sy usia 22 tahun boleh ke mkn ubat nie?body sy mcm papan so sy nk la jgk body yg normal n menawan..tlg suggestkn ye.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hai hanez..boleh cuba utk tahu produk ni bagus atau tidak..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hai intan :)

oman lobata boleh diambil sejak dari usia 21 tahun..disebabkan lobata adalah pengganti estrogen iaitu hormon kewanitaan, maka produk ini boleh bertindak seperti yang intan mahukan..

insya-allah

min

sis..harga women lobata nh rm205 kan???dlm kotak 2 hanya ada 3o biji kapsul ke?ke camne???

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

min: 205 kalau harga bukan ahli..ahli rm173 shj..betul ada 30 biji kapsul

syabila balqiss

Salam smua...sy pernah mencuba lobata ni thn lps..alhamdulillah slps sekotak sy mkn selepas period bulan hdpnnya sy disahkan mengandung..skrg anak sy dah 1thn 3bln..sblm ni mmg susah sy nak mengandung tp dgn mencubanya sekali trs dpt baby..skrg sy nak cuba lg..hehe..suka sgt product ni..

syabila balqiss

Sy suka sgt product ni ssb sy mkn sekotak shj trs dpt baby thn lps.. Alhamdulillah dan skrg nak mencuba lg..hehe..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

tahniah syabila balqiss :))

sy gembira mendengarnya..semua dgn izin Allah kan

SaShah

Salam..Saya baru lepas operation endometriosis dkt ovari kanan bulan feb 2012.boleh x saya mkn women lobata sebab,kat blog ni inform di larang utk pesakit endo n fibroid.Thanks

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

penyakit endometriosis ni boleh berulang selagi sashah masih belum menopause. Oleh sbb woman lobata berkait dgn hormon estrogen maka pesakit endo dilarang mengambilnya, walaupun dah pernah menjalani pembedahan melainkan ovari telah dibuang maka boleh mengambil woman lobata :)

Anonymous

salam, bila makan produk woman lobata ni, agak2 berapa kotak dapat kita lihat kesannya, contohnya boleh tak jeragat dimuka dpt di hilangkan n kalau di kajang dimana lokasi yg boleh saya beli..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

waalaikumsalam..

kesannya bergantung kpd tubuh seseorang..nak lagi baik ambil i-food sekali..


saudari boleh beli dengan saya..saya akan poskan :)

hamidah masumun

Klu.org yg.ada thyroid bole mkn tak lobata ni.tq.

Anonymous

period sy dh 7 bln x dtg..dh 2 thn mcmtu..sblm tu ok je tiap2 bln..bila cek hormon melalui drh, dktr sahkn sy pramonopouse..pdhal sy baru berumur 31 thn..thp kesuburan sy rendah n sy nk ank lg..boleh ke sy mkn woman lobata ni?-iz

Rina AVAIL

iz..utk masalah iz mmg sgt disyorkan utk mengambil supplemen woman lobata ini..harap dapat bantu iz. Utk order iz hubungi sy spt yg tertera dlm entri di atas ye.

Rina AVAIL

Jika ada cyst x digalakkan ambil lobata sis :)

Qistina

Lobata meningkatkan keghairahan sex wanita. Bagi yg keinginan sex yg menurun san berkurangan, ambil lobata utk memberikan nikmat bersama suami tersayang.

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy