Bahaya Koprostasis - Sisa Najis Yang Tertinggal Dalam Usus

As-salam.

Kadang² sebagai orang sihat kita selalu rasa kita tak perlukan makanan tambahan macam Green Fit ni. Green Fit memang sangat membantu mereka yang ada masalah sukar nak membuang air besar serta orang yang membuang tapi bahan kumuhnya tak begitu berkualiti. Bahan kumuh berkualiti tu maksudnya najisnya haruslah berwarna kuning keemasan, berbentuk seperti pisang, keras seperti pisang tapi lembut seperti ubat gigi, berbau busuk tapi tidak terlalu kuat dan terapung. Kalau bahan kumuh anda berbiji², keras, terlalu cair atau berwarna hitam haruslah diambil perhatian memandangkan usus adalah penunjuk tahap kesihatan badan kita. Perut bukankah punca datangnya segala penyakit. We are what we eat.


Bagi orang yang tiada masalah pembuangan pun sebenarnya anda masih memerlukan Green Fit, sekali-sekala dalam hidup. Ini disebabkan walaupun kita membuang air besar setiap hari akan ada 6-8 paun najis yang masih tertinggal dalam usus (cuba lihat anatomi usus di bawah - sempit dan berkeluk²).


Anatomi Usus Besar dan Usus Kecil

Najis lama yang tidak dapat dibuang ini lama-kelamaan akan melekat pada dinding usus dan membentuk sejenis bahan berminyak dan berwarna kehitaman yang dipanggil koprostasis. Koprostasis ini berbahaya untuk tubuh sebab bahan ini akan menimbulkan pelbagai jenis penyakit contohnya:

  • saluran usus tersumbat serta penyakit² berkaitan usus yang lain (contoh: kanser kolon)
  • radang usus dan buasir
  • kegemukan atau obesiti
  • penghasilan toksin yang boleh mengganggu sistem tubuh yang lain (seperti gangguan pada sistem otak dan menyebabkan nyanyuk)
  • sistem imun badan menjadi lemah
  • meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular seperti dan sakit jantung serta penyakit² lain seperti tekanan darah tinggi, buah pinggang dan kencing manis 
  • kulit berjerawat, menjadi kusam, kasar, gelap dan berkedut
  • sakit perut dan nafas berbau
  • meningkatkan risiko sakit puan seperti kanser payudara dan juga masalah² haid

90% penyakit adalah berkait-rapat dengan tahap kesihatan kolon kita sama ada secara langsung atau tidak langsung. Oleh itu, walaupun merasakan diri kita sihat namun beberapa kali dalam setahun haruslah juga melakukan operasi membersihkan usus secara efisyen menggunakan Green Fit yang bukan sahaja enak, malah berkesan dan murah. Lebih-lebih lagi jika anda orang yang kurang atau tidak gemar makan sayur atau buah. Green Fit adalah makanan gantian untuk anda.RM75/kotak (harga bukan ahli)
RM63/kotak (harga ahli)

Nak lebih jimat? Beli secara pakej >>SINI.Salam Ceria Cemerlang,

tel: 019-7583883No comments