Cara Cuci Pad Herba..Senang Je!

Kepada yang pertama kali gunakan pad herba ni diaorang selalu kata susah nak cuci. Tapi cuba kita fikir. Pada pendapat saya..pendapat saya taw..mungkin tak sama pendapat dengan orang lain ok..


Tuala wanita biasa yang diperbuat daripada kertas recycle yang dilunturkan dengan klorin mungkin penyumbang kepada banyak masalah kewanitaan seperti keputihan, senggugugut, fibroid, cyst dan tak mustahil kanser. Apabila dah sakit kita tentunya kena selalu berulang-alik pergi hospital nak jumpa doktor, ambil ubat, ambil suntikan dan lebih parah kena buat operation. Bagi saya itu lebih menyusahkan..anda?


Jadi pada pendapat saya, daripada kita susah kemudian hari lebih baik susah sekejap. Sebenarnya bukan susah pun nak cuci pad herba ni..meh saya ajar:

  1. Mula-mula koyakkan bahagian atas pad tersebut
  2. Buangkan isi dalamnya ke dalam mangkuk tandas (dun worry tak sumbat punyalah sebab bahannya bukan kertas tapi gel)
  3. Lapisan luar pad tu cucilah bersih-bersih dengan air
  4. Dah cuci, buangkan ke dalam tong sampah
Yay..senang je kan..:)

Gambar pinjam kat Mr. Google

2 comments

MAMA MIRZA said...

salam..

aku tag GA.. jom join..

http://cydaacme.blogspot.com/2011/01/mama-cyda-1st-give-away.html

tq..

Mimiey.. (^-^) said...

slm kenalan dari mimiey....