Pad Herba Avail: 3 Sebab Wanita Perlukannya


Wanita di luar sana, sudah tiba masanya untuk anda memilih FC Bio Sanitary Pad keluaran Avail, tuala wanita alaf baru yang dihasilkan dengan menggunakan kaedah BIOTEKNOLOGI, BERUBAT dan mempunyai SIJIL ANALISA PRODUK (tuala wanita biasa yang di pasaran tu tiada semua kelebihan ini tau).


Adakah wanita memerlukan pad herba Avail ini dalam hidup mereka? Jawapannya tentu sekali sebab:FC BIO MELINDUNGI, MERAWAT dan MENCEGAH

Masalah KeputihanSepanjang usia reproduktif terdapat masa-masa tertentu wanita amat memerlukan pantiliner iaitu terutamanya ketika dilanda masalah keputihan. Berbanding memakai pantiliner biasa yang hanya berfungsi melindungi tetapi FC Bio Pantiliner bukan sahaja melindungi tetapi dapat merawat kerana FC Bio Pantiliner mengandungi herba dan telus udara serta memberi kesan dingin.


Keputihan yang banyak juga kadangkala menimbulkan bau kurang enak.  Bau busuk ini boleh diatasi dengan FC Bio Pantiliner. Memilih pantiliner biasa yang ditambah dengan bau-bauan harum (scented) bukan sahaja tidak mengatasi masalah wanita tetapi memburukkan lagi keadaan.


Masalah Senggugut
Masalah yang membelenggu ramai wanita. Bergantung kepada pengambilan pil tahan sakit boleh memburukkan kesihatan wanita dalam jangka masa panjang. Bagi yang menghidap penyakit ini, FC Bio Pantiliner perlu dipakai dengan kerap sebelum period dan gunakan pad herba day atau night ketika period (perbezaan day dan night ialah kepanjangannya). Penggunaan pantiliner perlu diteruskan sehinggalah senggugut pulih sepenuhnya, barulah boleh dikurangkan sedikit demi sedikit jumlah yang perlu dipakai setiap hari. Tempoh kesembuhan bergantung kepada tubuh seseorang; ada yang sembuh cepat dan ada juga yang lambat sedikit.


Dari sudut kesihatan sebenarnya pantiliner (baca jenama biasa) tidak digalakkan untuk dipakai setiap hari. Kenyataan ini saya terbaca dalam akhbar hari Ahad (ruangan kesihatan) baru-baru ini. Mengapa agaknya ya? Mari fikir-fikirkan.


Namun sebaliknya bagi FC Bio Pantiliner kerana ianya diperbuat daripada 100% kapas, telus udara dan berubat. Kapas - sudah saya terangkan dalam entri terdahulu mengapa produk feminin perlu berasaskan kapas; telus udara - sangat penting kerana pantiliner biasa mengakibatkan kepanasan dan seterusnya melembabkan bahagian sulit wanita yang boleh mengakibatkan pembiakan bakteria (banyak penyakit lain pula yang muncul selepas itu); berubat - kelebihan yang sudah pasti tiada pada pantiliner jenama biasa.


Berpantang


Selepas bersalin terutamanya yang menjalani episiotomi semasa melahirkan memerlukan FC Bio Sanitary Pad jenis night (pek merah) sebagai salah satu produk penjagaan kerana mempunyai herba yang mampu memulihkan luka dengan cepat. Darah nifas juga akan cepat kering. Bagi wanita yang melahirkan secara caesearean juga elok menggunakan Fc Bio Pantiliner atau Fc Bio Sanitary Pad (day) kerana boleh menyedut angin perut. Seperti yang kita maklum, wanita yang melahirkan secara pembedahan ini tidak bertungku jadi sebagai gantinya gunakan pad herba Avail untuk mengatasi kembung (wanita dalam pantang mudah kembung).


Bagi mereka yang masih sihat walafiat, tiada salahnya juga untuk mula bertukar kepada FC Bio Sanitary Pad ini kerana tuala wanita pakai buang jenama biasa tidak dapat menjamin kesihatan kewanitaan anda dan mungkin menjadi punca kepada penyakit. Mencegah bukankah lebih baik dari merawat?


KEDUA: MENJIMATKAN


Siapa kata FC Bio Sanitary Pad ini mahal? Sebenarnya lebih menjimatkan kerana penggunaan pad herba Avail lebih memendekkan tempoh period anda. Oleh itu, sebungkus day atau night boleh tahan selama 2 bulan. Herba dalam pad ini akan menyedut darah kotor dengan lebih baik dan mengelakkan sisa darah daripada tertinggal dalam rahim (lama-kelamaan sisa ini akan menimbulkan penyakit).


KETIGA: MENAMBAH PENDAPATAN


Di samping menjadi pengguna, anda juga boleh menjadi peniaga pad herba secara tidak langsung. Orang kata sharing is caring. Hanya kongsikan kebaikan anda memakai pad herba dan kemudian kawan anda yang berminat boleh membeli terus daripada anda (di sini untungnya kalau anda membeli secara pakej). Dalam kehidupan seharian kita asyik menjadi pengguna sahaja dan sebenarnya tanpa disedari kita juga melakukan kerja promosi tanpa dibayar. Sebagai contoh, anda makan di sebuah restoran yang sedap makanannya. Anda pun memberitahu kepada rakan-rakan anda tentang keenakan makanan di situ dan mereka pun berbondong-bondong berkunjung ke restoran tersebut. Pemilik restoran tersebut untung besar tapi anda? Anda tidak mendapat apa-apa pun hatta diskaun makanan sekalipun. Di sinilah kelebihan FC Bio Sanitary Pad: Anda Guna Anda Sihat Duit Pun Dapat..:).


sumber gambar : google

4 comments

.:Farah Liyana:. said...

hye blogger comel :)

Rina Rahamat said...

Eh..hai..awaklah si comel..:). Saya x comel. Salam perkenalan. Tq for coming here ya..

Anonymous said...

saya lagi comel

Rina Rahamat said...

X kisahla sape yg comel..yg penting bukan comel tapi sihat luar dan dalam..:)