BELI & MENANG WANG TUNAI RM1000 !!!

Dengan belian minima 9 pek pad herba avail (fc bio sanitary pad) anda akan menerima 1 Pencuci Muka Organik bersaiz 50 ml bernilai RM35 serta 3 tiket cabutan bertuah WANG TUNAI RM1000 !!!

WHATSAPP/SMS : Rina (0197583883) untuk info dan pertanyaan.



Green Fit : Penawar Sembelit

As-salam..


Pernah mengalami sembelit? Memang stres jadinya kalau kena sembelit ni. Berpeluh-peluh dibuatnya dalam toilet nak paksa 'cik ta' tu keluar dari usus kita. Bahaya tau kalau asyik meneran-meneran macam tu. Silap-silap boleh kena buasir pulak nanti. Lebih-lebih kalau baru lepas bersalin dan kena sembelit huhu memang seksa tau. Nak teran kang tercabut pulak jahitan dan yang lebih membahayakan takut rahim kita yang masih lemah tu jatuh.


Orang selalu amik endah tak endah je kalau kena sembelit sebab fikir normal la kena sembelit sesekali. Dan seringkali juga sembelit dijadikan bahan lelucon dalam kehidupan seharian. Nah selepas baca fakta yang akan saya tuliskan sebentar lagi mungkin akan mengubah persepsi anda terhadap sembelit. Iaitu jangan main-main kalau kena sembelit. Harus take action secepat mungkin. Jangan biarkan 'cik ta' itu bersarang dalam usus anda!


Tahukah anda bahawa sembelit adalah salah satu simptom kanser usus besar? Maka, berhati-hati apabila anda terlalu kerap kena sembelit lebih-lebih lagi kalau najis anda telah bercampur dengan darah. Kanser usus besar ni jahat tau sebab dia adalah silent killer.


Tahukah anda juga bahawa sembelit yang kronik boleh memudaratkan tubuh anda? Pergerakan usus yang lambat ini akan menyebabkan sisa-sisa makanan membusuk, mereput dan menapai di dalam salur pencernaan anda (bayangkan keadaan longkang yang lama tidak dicuci). Sisa busuk ini membentuk koprostasis yang berwarna kehitaman dan melekat pada dinding usus. Koprostasis inilah yang menghasilkan gas toksin yang akan meresap ke dalam sistem badan kita dan seterusnya mengakibatkan pelbagai penyakit. Dan pengumpulan najis lama dalam usus ini juga boleh menyebabkan ulat dan parasit berkembang biak dalam usus kita. Menggelikan!


Inilah dia rupa koprostasis tersebut

Antara faktor yang menyebabkan sembelit ini adalah gaya hidup yang tidak sihat seperti tidak mengamalkan diet yang seimbang iaitu kurang memakan sayuran dan buah-buahan, kurang minum air, kurang bersenam, tekanan dan lain-lain lagi. Dikatakan juga wanita berisiko 4 kali ganda lebih kerap mengalami sembelit berbanding lelaki; mungkin disebabkan oleh faktor fisiologi seperti perubahan hormon ketika menstruasi, menopaus ataupun selepas melahirkan.


BERITA BAIK UNTUK ANDA !!


Kepada yang bermasalah sembelit, jangan risau. Ada penyelesaian untuk masalah anda. Makanan berserat dan bifidobacteria iaitu bakteria baik adalah sangat diperlukan untuk kesihatan saluran gastrousus anda. Cubalah suppplemen GREEN FIT yang mengandungi pelbagai jenis fiber seperti serbuk epal, serbuk oat, lignin, physilium husk, serbuk rumput gandum, spirulina, alfalfa dan aloe vera serta mengandungi oligosakarida yang berupaya meningkatkan populasi bakteria baik dalam usus anda. Jika anda orang yang tidak gemarkan sayur-sayuran dan buah-buahan Green Fit merupakan satu pilihan ideal buat anda. Hanya RM5 satu hari adalah sangat berbaloi demi kesihatan yang berterusan.


Kalau anda boleh berbelanja lebih untuk pakaian, kereta, alat solek, aksesori, makanan segera dan lain-lain apa salahnya mengeluarkan sedikit wang untuk makanan tambahan seperti Green Fit kerana dalam hidup ini kesihatan adalah yang paling bernilai.


Sekotak Green Fit cuma berharga RM75 (ada 15 sachet) serta free shaker. Untuk dapatkan harga diskaun buat pembelian 3 atau 9 kotak. Hubungi saya sekarang kerana promosi harga jimat akan tamat bila-bila masa sahaja!


Order/pertanyaan
sms/whatsapp : 0197583883
emel : inspirasihatcantik@gmail.com





4 comments:

ariana's

wah..cam bagus product ni Rina..
akak baru singgah blog rina yg satu lgi ni..:)

nety hartaty

sis blh bgtau harga green fit ni tak?act rasanya camne eik?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

sha..dekat belah kanan ni ada find us on facebook..klik like kat situ :)

Popular Infomation

 

Copyright © ! Inspirasi Sihat&Cantik !. Designed by Whitey Mommy