Featured Slider

Pasar Ben Thanh Yang Menjadi Igauan

As-salam ^_^

Cak! Fuhhhhh. Banyaknya debuuu 😅.

Alhamdulillah akhirnya tuan blog ini dapat juga hidayah nak update blog dia setelah bertahun-tahun ditinggalkan tanpa sentuhan kasih sayang. 

Nak update kisah kami sekeluarga bersama geng-geng availian ke Ho Chi Minh City bulan lepas. Sayang pula rasa kalau tak tulis buat kenang-kenangan. Nanti boleh juga berbangga tunjuk kepada anak cucu.

Trip percutian ni semestinyalah ditaja 100% oleh company Avail International. Nak dapat free trip ni kena kumpul poin setiap bulan. Jual pad fc bio, jual green fit, jual propolis, jual ikids sambil bergolek depan tv menonton kdrama dapat duit kocek, dapat bonus dan dapat free trip lagi. Seronok kan. Giler tak seronok.

Kalau dah namanya trip Avail haruslah mendapat layanan macam vvip. Kami menginap di hotel 5 bintang, Windsor Plaza Hotel. Hotel mewah berketinggian 25 tingkat ini letaknya di daerah Cholon (Chinatown) di pusat bandar Ho Chi Minh. Kiranya hotel ni penginapan paling bestlah dekat situ.


Masa ni tengah tunggu bas nak keluar dinner. Kami memakai unsur hijau agar seiring dengan konsep warna papan nama hotel :P.

Bengkak Tonsil Kecut

As-salam.. hai 😊 .

Lamanya kita tak update blog ni ye. Nampaknya inilah first entry kita untuk tahun 2016 ni hehe. Sungguh tak produktif sekali. Tapi bukan bermakna kita dah tak aktif bisnes taw. Masih sangat aktif. Itu pasal blog pun tak sempat update hehe. Alasan sangat padahal hari-hari dok ulang descendants of the sun kannn 😝


Tujuan saya mengarang entri ni sebab nak share satu testimoni ikids dari customer kita, Puan Siti Hawa. Alhamdulillah syukur sangat-sangat anak beliau serasi dengan ikids. 




Dengan izinNya, bengkak tonsil si comel ni dah surut dari tahap 4 ke tahap 2. Tidur pun dah kurang dengkurnya (disebabkan tonsil bengkak). Memang patut risau kalau anak kecil kita tidur berdengkur sebab tidur mereka akan terganggu dan kes yang teruk pernafasan mereka boleh terhenti seketika. Boleh search info tentang sleep apnea.

My Bali Trip : Last Day !!


As-salam ^_^

Masih cerita Bali..

Terlepas cerita sebelumnya? Silalah klik link di bawah ini :

Cerita Hari Pertama
Cerita Hari Kedua


Hari ketiga sambung jalan-jalan lagi :). Ni depan hotel dynasty tempat penginapan kitaorang tu.


Kitaorang bas A tapi bas kitaorang paling last bertolak gara-gara ada ahli kumpulan terlajak bangun hehe. Mujurlah kunjungan pertama kat UC Silver ni takde apa yang menarik sebab saya bukan peminat barang perhiasan. Tak beli apa-apa pun. Lainlah kalau pegi tempat make-up ke jubah/dress ke haha suruh duduk sehari suntuk pun boleyyy :D. Jadi masa kat sini saya cuma berkunjung ke toiletnya sahaja. Bersihhhhh ! Terus selera nak bikin 'bisnes' hahaha.

My Bali Trip Day 2 : Konvensyen Avail 2015 di Nusa Dua


As-salam..hai ^_^

Sementara tengah rajin saya akan cuba habiskan kisah bali trip ni. Lagipun saya risau kena 'petir' dengan mr husband kalau tak siapkan hehe. Tq lah mr husband sebab selalu bagi dorongan untuk saya terus menulis walaupun tak dapat dipastikan ada tak yang baca melainkan saya sendiri dan mr husband haha. Ok positif!


Hari kedua di Bali sepanjang hari kitaorang berada di Nusa Dua untuk Konvensyen Avail ke-11. Biasa konvensyen buat kat PICC. Tapi saya lagi suka konvensyen kat luar negara sebab boleh jalan-jalan sekali ^_^. 


Oh ye! Saya teringat satu lagi cerita Pak Yana. Pak Yana cakap bangunan di Bali semuanya rendah-rendah belaka iaitu mesti tak melebihi ketinggian pokok kelapa. Ianya ada kaitan dengan fahaman dan kepercayaan diaorang jugak. Bagi diaorang dunia ni ada 3 alam ke lapisan gitula. Kiranya kalau bangunan lebih tinggi dari pokok kelapa akan ganggu lapisan alam lain.


Ok sambung pasal konvensyen :).


Masa ni baru nak jalan masuk. Rasa dialu-alukan sungguh oleh tuan rumah iaitu Avail Indonesia.

My Bali Trip Day 1

As-salam ^_^

Menggigihkan diri update blog malam ni hehe. Kalau tak nanti mr husband marah :p. Tak dapat nengok Kuch Kuch Hota Hai kat TV3 huhu. 


Lepas Redang trip beberapa bulan lepas kali ni Avail bawa para usahawannya yang complete poin bercuti ke Bali pulak. Nak fight taklah sesusah mana, antara nak dengan tak nak je bahkan SAHM macam saya pun boleh. Secara online je. Syukur alhamdulillah :).


Khamis malam 29 Oktober tu kitaorang bertolak ke KLIA 2. Naik bas dari Taman Tun Aminah yang memang direct ke airport. Oleh sebab dah tengah malam bantai tido meleleh air lior basi jelah dalam bas. Sedar-sedar dalam pukul 4 am dah sampai airport. Tak sempat mimpi pun. Punyalah selesa bas tu. Laju pun ye.


Oleh sebab timing nak check in lambat lagi jadi saya ambik kesempatan mandi-manda dulu dalam Capsule ni. Mulanya turun bas menonong pegi toilet airport biasa dengan harapan sebesar gunung nak mandi dan tak nak berebut dengan rakan sebas. Sekalinya kuang kuang punah harapan haha. Lupa pulak paip toilet airport canggih sikit. Takkan nak mandi dalam sinki kot haha.